در ادامه این یادداشت آمده است: دو روستای چمن سلطان و شاپورآباد در استان لرستان، موافقت وزیر کشور را برای ارتقاء به شهر کسب نموده‌اند؛آرزویی دیرینه که سال‌هاست اهالی شایسته و سزاوار این دو منطقه همواره به‌عنوان مطالبه‌ای جدی از آن یاد کرده و خواستار تحقق آن بودند و در نهایت این پروسه به سر انجام رسید.
گذشته از تحقق آرزوی اهالی چمن سلطان و شاپورآباد این اتفاق میمون و مبارک می‌تواند نقطه عطفی برای توسعه شهرستان الیگودرز باشد و به‌واسطه وسعت و گستردگی به آنچه سزاوار آن بوده دست یابد.
شهرستان الیگودرز همواره عنوان وسیع‌ترین شهرستان استان لرستان را یدک کشیده است، اما متأسفانه نه‌تنها این وسعت نتوانسته مرهمی باشد بر زخم‌های این دیار بلکه به جهت تقسیم اعتبارات و امکانات بر اساس شاخص جمعیت و عدم بهره‌مندی از اعتبارات ویژه توازن منطقه‌ای همواره قربانی بی‌عدالتی‌ها شده است.
این شهرستان با وسعت 5800 کیلومترمربع دومین شهر وسیع استان می‌باشد اما در پی مهاجرت‌های بی‌رویه و کاهش جمعیت به رده ششم استان تنزل یافته است و همین امر باعث شده شهرهای دیگر استان که نسبت به الیگودرز از وسعت کمتر و جمعیت بیشتری بهره‌مند هستند حرکت رو به توسعه را آغاز نمایند، به طوری که امکانات شهرستانی که 70 درصد صنایع را به خود اختصاص داده و وسعت آن به میزان بخش زز و ماهرو می‌باشد به هیچ عنوان با الیگودرز قابل‌مقایسه نیست.
اگر چه هدف از بیان گله‌مندی‌ها نادیده گرفتن تلاش مسئولین شهرستان نیست و گستردگی و صعب‌العبور بودن روستاهای الیگودرز موجب شده اعتبارات اختصاص‌یافته کفاف رفع محرومیت‌ها را ندهد، ولی افزایش تعداد شهرها در شهرستانی وسیع نظیر الیگودرز می‌تواند کاهش مشکلات را در پی داشته باشد.
بی‌شک اگر گستردگی و وسعت با ایجاد شهرهای جدید همراه باشد به جهت جذب امکانات و اعتبارات مجزا می‌تواند بار سنگینی از دوش شهرستان و حتی استان بردارد و زمانی ایجاد شهر جدید شهرستان را بیشتر منتفع خواهد نمود که در بن‌بست و نقطه کور قرار نداشته باشد و امروز چمن سلطان با توجه به اینکه بسترسازی را برای ارتقاء به شهر سال‌هاست آغاز نموده و همچنین با ویژگی منحصر و قرار گرفتن در مسیر اتصال شرق به جنوب و غرب و همچنین شاپورآباد با شرایط خاص استقرار در مسیر اتصال الیگودرز به مسجدسلیمان به‌خوبی می‌توانند نقش ایجاد پله ترقی و منتفع نمودن شهرستان را ایفا نمایند.
اما در این بین دو ضرورت انکارناپذیر باید مدنظر باشد؛ یکی اینکه ، مسئولین باید تلاش نمایند که تمام امکانات و زیرساخت‌های شهری به این دو منطقه تعلق‌گرفته و تنها در یک عنوان خلاصه نشود، چرا که در لرستان روستاهایی داشته‌ایم که تبدیل به شهر شده اما نه‌تنها هیچ تفاوت ‌و تحولی نسبت به گذشته را شاهد نبوده‌اند، بلکه امروز نرخ عوارض و مالیات و ... شهر را پرداخت نموده، اما از امکانات روستایی بهره‌مند می‌شوند و در حقیقت چنانچه اعتباری به این شهرها اختصاص نیابد زیان آن بیش از سودش می‌باشد و اهالی شهرهای جدید باید با پشیمانی از این طلا شدن، مس بودن را آرزو نمایند.
نکته دوم اینکه ؛ اگر چه با مصوبه مجلس نهم شاخص جمعیت به‌عنوان شرط تبدیل مراکز بخش به شهر حذف گردید، اما مردم این دو منطقه باید مدنظر داشته باشند که برای یک شهر و بهره‌مندی از امکانات جمعیت حرف اول را میزند و تلاش آن‌ها جهت ترغیب بازگشت کسانی که مهاجرت نموده‌اند، می‌تواند مثمر ثمر واقع گردد.
به هر حال پیگیری‌های مسئولین استانی، نماینده مردم الیگودرز، فرماندار و همه کسانی که از گذشته تا به امروز در تحقق این آرزوی دیرینه نقش داشته‌اند را ارج نهاده و امیدواریم به‌زودی مردم این دو شهر جدید شاهد تحولات اساسی ناشی از این مصوبه ارزشمند باشند.
منبع:پایگاه خبری یافته
1920/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.