به گزارش یکشنبه ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: دولت دکتر روحانی 2طرح مهم اشتغال زا با نام های اشتغال فراگیر و اشتغال روستائیان باهدف ایجاد فرصت های شغلی بخصوص برای جوانان و دانش آموختگان دانشگاه ها در فضای اشتغال پذیری و حفظ و صیانت از بازار را عملیاتی نموده است.
متقاضیان این 2 طرح با ورود به سامانه کار و ثبت نام می توانند از مزایای این طرح ها بهره مند شوند.
شکی نیست دولت با عملیاتی کردن این 2 طرح مهم اشتغالزا می خواهد در بازار اشتغال کشور به اهدافی دست یابد که از جمله می توان به کاهش هشت دهم درصدی نرخ بیکاری در کشور و ایجاد 980 هزار فرصت شغلی و حفظ و صیانت از 80 درصد مشاغل موجود در کشور اشاره کرد.
استان لرستان نیز چون سایر استان ها از این 2 طرح مهم بهره مند شده است که امیدواریم مسئولان استانی بخصوص بانک ها با مساعدت، سعه صدر و جلوگیری از بوروکراسی اداری موجود زمینه جذب اعتبار را در استان فراهم نمایند.
همگی ما می دانیم مدت زیادی است که دولتمردان در مصاحبه با رسانه ها از اجرای این طرح ها سخن گفته اند و آن را نشانه توجه دولت به اشتغال عنوان می کنند و آنرا اقدامی در جهت تحرک بخشیدن به بازار اشتغال کشور می دانند.
همزمانی 2 طرح مهم چه توجیهی دارد؟!!
عملیاتی شدن این طرح ها و همزمانی آنها به نقطه ضعفی تبدیل گشته که ضربتی انجام شدن آن یک نوع تراکم کاری و شلوغی را در بانک ها و دستگاه های مجری بوجود آورده است و نمی دانیم همزمانی دو طرح مهم چه توجیهی دارد؟!!
زمان عملیاتی شدن طرح ها زمان مناسبی نیست
این طرح ها در سه ماه آخر سال با توجه به ماه های پایانی سال و تراکم کاری بانک ها زمان مناسبی نبود که این تراکم و شلوغی پروسه نظارت را کم رنگ خواهد نمود و علاوه بر آن یک نوع شتاب زدگی، ترس از پایان زمان طرح و برگشت اعتبار را در ذهن ها تداعی می کند!!
تبلیغات و اطلاع رسانی مطلوبی برای آگاهی مردم انجام نشد
متأسفانه باید گفت تبلیغات و اطلاع رسانی مناسبی توسط مسئولان و ‌دستگاه های مربوطه برای معرفی، شناسایی این طرح ها صورت نگرفت و بسیاری از مردم لرستان از این طرح ها هنوز اظهار بی اطلاعی می کنند و به اصطلاح ازآن بی خبرند!
صرف حضور فلان مقام کشوری و مصاحبه کوتاه استاندار با خبرگزاری ها کامل نمی تواند باشد بلکه مدیران، معاونان استاندار، مدیران کل و کارشناسان دستگاه های مربوطه لازم است در مصاحبه با رسانه ها، جلسات شهرستانی و مراسم گوناگون به تشریح جزئیات طرح بپردازند و آن را به هر طریق ممکن به سمع و نظر مردم برسانند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.
اعتبارات تخصیص یافته ناکافی است؟!!!
عمق محرومیت و بیکاری را در لرستان می توان از استقبال مردم با وجود نبود تبلیغات کافی از این طرح ها دریافت و با آنکه بخش عظیمی از مردم لرستان درجریان این تسهیلات نیستند اما افراد زیادی ثبت نام کرده اند!!
گرچه هدف طراحان طرح و ثبت نام بصورت سایت کارا سیستم نظارتی و جلوگیری از انحراف طرح ها بوده است اما باید قبول کرد در این سیستم حقوق افراد بسیاری که در مناطق دوردست زندگی می کنند و یا اطلاع کافی از آن ندارند ضایع می گردد.
شکی نیست دستگاه های مربوطه طرح ها را با توجیه فنی و اقتصادی در اختیار بانک ها قرار می دهند که در بخشنامه طرح اشتغال فراگیر قید شده است بانک ها براساس ضوابط داخلی شورای پول و اعتبار تسهیلات را پرداخت می کنند که اجرای این بند بدون شک موجب خواهد شد افراد زیادی موفق به دریافت تسهیلات این طرح ها نشوند و با وجود زحمات فراوان، دوندگی و انتظار نا امیدانه شکست خواهند خورد.
جذب کامل اعتبارات نیازمند همکاری بانک ها، مدیران توانمند و کارشناسان دلسوزاست
شکی نیست جذب کامل این اعتبارات نیازمند مدیران توانمند، همکاری بانک ها و و دلسوزی کارشناسان دستگاه های مربوطه است.
در طرح اشتغال فراگیر در ضمانت ها سخت گیری می شود
قوانین سخت گیرانه ضمانت ها توسط بانک ها در طرح اشتغال فراگیر موجب ناامیدی بیکاران واقعی می شود و شک نکنید همان افراد زیرک و توانمند و خبره پیروز هستند و با دریافت تسهیلات باعث تضیع حقوق دیگران می شوند.
در جریان پرداخت تسهیلات این 2 طرح مهم بدون شک افراد زیادی بخصوص معلمان و کارمندان دولت به عنوان ضامن درگیر خواهند شد که بدون شک افراد نیازمند با مشکل ضامن مواجه می شوند که امیدواریم مسئولان در بحث ضمانت ها راهکاری جدید انتخاب کنند.
اجبار برای انتخاب شغل!!!
در جریان اشتغال فراگیر و اشتغال روستائیان متأسفانه باید گفت یک نوع اجبار برای تحمیل شغل به افراد وجود دارد درحالیکه در کشور تسهیلات برای 9بخش تعریف شده است و رسته های فراوانی را شامل می شود، محدود کردن متقاضیان به رسته های محدودی در حقیقت فرد را به تخلف و مدرک سازی وا می دارد تا تسهیلات خود را دریافت کند.
ذکر رسته های اولویت دار از نکات منفی این طرح ها است در حالیکه می بایست فرد را در انتخاب به رسته های شغلی تعریف شده آزاد گذاشت دلیل محروم شدن علاقمندان به رسته هایی چون فرهنگی، هنری، خدمات چیست که آنان نمی توانند از این تسهیلات بهره مند شوند؟
چرا یک جوان ساکن در شهر که علاقمند در رسته های خدماتی، هنری، فرهنگی است نتواند تسهیلات برای شغل مورد علاقه خود دریافت نماید و به اجبار او را به شغل جدید در بخش کشاورزی وادار کنیم؟!!
گرچه در بخشنامه اشتغال فراگیر رسته ها تعریف شده اند و افراد می توانند به راحتی از دیگر رسته های غیر اولویت دار ذکر شده استفاده نمایند اما کارشناسان در لرستان معتقدند بایستی در چارچوب رسته های شغلی اولویت دارتسهیلات پرداخت گردد؟!!
یکی از ایرادهای دیگری که در تسهیلات فراگیر توسط بانک ها مطرح می شود داشتن پروانه بهره برداری است؛ امیدواریم مسئولان بانک ها برای پرداخت تسهیلات به جواز بهره برداری بسنده نمایند تا آنان به راحتی تسهیلات را دریافت کنند.
شکی نیست باتوجه به عمق محرومیت و بحران بیکاری این اعتبار ناکافی است و بایستی اعتبار بیش تر از این میزان به لرستان تخصیص یابد تا بتوانند از آن استفاده نمایند.
فراهم نمودن شرایط برای توانمند سازی بیکاران از وظایف دولت است؛ دولت بایستی از طریق آموزش و ارائه مشوق های مختلف افراد را به ایجاد اشتغال سوق دهد و با مدل توسعه سیستم کسب وکار اقدام به توانمندسازی و اشتغالزایی برای نیروی کار بیکار نماید و علاوه بر این دولت با اقدامات حمایتی نسبت به بهبود کسب و کار پایداری آن اقدام نماید.
شکی نیست دولت در طرح های اشتغال فراگیر و روستاییان اهداف ذکر شده را دنبال می کند و درصدد است با عملیاتی نمودن این طرح ها با تحرک بخشی به بازار کار، فرصت های شغلی جدید برای افراد تحصیل کرده بوجود آورد.
با وجود مزایا و محاسن فراوان این 2 طرح مهم، برخی معایب ذکر شده وجود دارد که امیدواریم استاندار لرستان و کارگروه اشتغال استانی با رصد روند پرداخت تسهیلات و فرآیند آن در جهت حل مشکلات بحث ضمانت نامه ها، جلوگیری ازسخت گیری بانک ها، افزایش رسته های شغلی در لرستان و تبلیغ و اطلاع رسانی مناسب برای آگاهی تمام افراد جامعه معایب را حل نماید و شاهد جذب کامل اعتبارات در لرستان باشیم.
بدون شک افزایش میزان سهم لرستان در این 2 طرح مهم و افزایش زمان ثبت نام از خواسته های اساسی مردم است.
به هر روی اقدام دولت تدبیر و امید در اجرای 2 طرح مهم اشتغال زا در کشور ارزشمند است و نشان می دهد دولتمردان درصدد ایجاد اشتغال در کشور برای جویندگان کار است.
هدف مسئولان در استان لرستان نیز جذب کامل این اعتبارات و پرداخت به افراد مستحق است.
منبع: هفته نامه چکاد زاگرس
7270/3022
خنبرنگار: علی معظمی ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.