به طور قطع مناسب سازی معابر همانگونه که از اسمش پیداست ، تنها مختص معلولان نیست ،بلکه اقشار دیگری مانند سالمندان ،کودکان و زنان باردار برای تردد و انجام کارهای روزمره به آن نیاز دارند.
از این رو مناسب سازی معابر در ادارات ، مجتمع ها و ساختمان های مسکونی از جمله مسائلی است که در توجه به حقوق معلولان به ویژه معلولان جسمی حرکتی باید در دستور کار قرار گیرد.
یکی از معلولان پلدختری به خبرنگار ایرنا گفت: معلولان نیز قشری از جامعه هستند که از زندگی اجتماعی حق و حقوقی دارند و به عنوان بخشی از جامعه مسئولان در قبال آنان وظایفی دارند و نباید در تصمیم گیری ها به ویژه در حوزه ساخت و ساز آنها را نادیده بگیرند.
صادق عیدی نژاد افزود: متاسفانه بر خلاف انتظار معلولان امروزه زیر ساخت های ویژه این قشر در ساخت و سازها رعایت نشده و افراد معلول به ویژه معلولان جسمی ،حرکتی را برای حضور در اجتماع با مشکلاتی مواجه ساخته است.

**محدودیت های زیادی برای تردد معلولان وجود دارد
یکی دیگر از معلولان پلدختری می گوید: با وجود برخی اقدام های اجرا شده در ساخت و سازها در راستای مناسب سازی به ویژه در مبلمان شهری و ادارات دولتی اما هنوز مشکلات و محدودیت های زیادی برای تردد معلولان در شهر وجود دارد که نیاز به توجه و بازسازی دارد.
مریم صیدی افزود: هنوز ساختمان هایی که موجب آزار در رفت و آمد معلولان می شود زیاد است و اماکن عمومی زیادی در فضاهای شهری وجود دارد که مناسب حال معلولان نیست و این امر نشان می دهد که معلولان در جامعه به ویژه در برنامه ریزی ویژه ساخت و سازها دیده نمی شوند.
نماینده معلولان شهرستان پلدختر نیز گفت: متاسفانه فضاها و اماکن عمومی مانند بانک ها ، مراکز درمانی و مجتمع های مسکونی به هیچ وجه متناسب با نیاز معلولان ساخته نشده و نحوه تردد معلولان در ساخت آنها در نظر گرفته نشده است.
رحیم بزرگی افزود: مبلمان شهری پلدختر آنقدر با معلولان بیگانه است که فرد معلول برای رفت و آمد در بیشتر اماکن شهری نیاز به کمک دیگران دارد.
وی اظهار کرد: توانمندی ها و انرژی نهفته معلول برای بروز و ظهور نیاز به همدلی ، توجه و همراهی دارد تا بتواند خلاقیت و انگیزه درونی خود را بدون هیچ دغدغه ای آشکار سازد.
یکی از شهروندان پلدختری نیز گفت: معلولان به دلیل کمبودهای جسمی از نظر حضور در اجتماع به توجه بیشتری نیاز دارند اما این توجه نباید جنبه ترحمی داشته باشد زیرا موجب آزردگی خاطر و گوشه گیری این قشر می شود.
اشکان مهرابی افزود:برخی معلولان توانمندی هایی دارند که حتی ممکن است در وجود یک انسان سالم این استعداد پیدا نشود و برای بروز آن معلول نیاز به توجه و رسیدگی دارند.
به گفته وی ممکن است یک معلول نتواند مانند یک انسان سالم از امکانات رفاهی در اجتماع استفاده کرده و بهره ببرد اما حداقل از همنوع خود این انتظار را دارد که به فکر نارسایی هایش باشد و به خاطر او محیطی هر چند کوچک را مناسب بسازد که این مسئله به اعتماد به نفس معلولان کمک شایانی می کند.
فرماندار پلدختر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مسایلی که باید در مبلمان شهری و ادارات دولتی مورد توجه قرار گیرد مسئله مناسب سازی جهت تسهیل در رفت و آمد معلولان است.
نعمت الله دستیاری با بیان اینکه معلولیت نباید برای افراد معلول محدودیت ایجاد کند افزود: باید با ارایه تسهیلات ویژه معلولان زمینه افزایش بهره وری آنان در سطح جامعه فراهم شود.

**محدودیت های جسمی معلولان درسازه ها در نظر گرفته شود
فرماندار پلدختر همچنین گفت: دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در سازه های خود با کمک نظام مهندسی و شهرداری با توجه به محدودیت های جسمی معلولان مناسب سازی معابر را در نظر داشته باشند و چنانچه این کار در ساختمان های جدید در حال احداث صورت نگیرد مجوز پایان کار برای آنها صادر نشود.
وی بر اجرای مناسب سازی محیط شهری تاکید کرد و گفت: خدمت رسانی به معلولان تنها بر پایه ترحم و دلسوزی نیست بلکه دولت و مردم باید در قبال این قشر احساس وظیفه کنند.
دستیاری افزود: مناسب سازی معابر و اماکن عمومی تنها نیاز معلولان جامعه نیست بلکه این امر از شاخص های فرهنگی هر منطقه و نشان دهنده شخصیت اجتماعی شهروندان است.
شهردار پلدختر نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری در جهت اصلاح و مناسب سازی پیاده روها اعم از اماکن عمومی ، معابر و محیط شهری به مناسب سازی پیاده روهای اصلی با اولویت پیاده روهای پرتردد اقدام نموده که از خیابان هفتم تیر حدفاصل میدان شهید بهشتی تا چهار راه سلمان فارسی شروع شده و در حال انجام است.
صمد چراغی پور افزود: همچنین سرویس های بهداشتی پارک ها و میادین و ورودی و خروجی شهر پلدختر نیز بر اساس نیاز معلولان مناسب سازی شده است.
وی گفت: شهرداری پلدختر بر اساس تبصره 2 ماده 2 قانون جامع حمایت از معلولان طی چند سال گذشته و هم اکنون از صدور پروانه احداث تا پایان کار از ساختمان ها و اماکن عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده و یا خودداری نمایند جلوگیری می کند.

** وجود یکهزار و 773 نفر معلول زیر پوشش بهزیستی پلدختر
رییس اداره بهزیستی پلدختر گفت: تعداد کل معلولان زیر پوشش این اداره یکهزار و 773 نفر است که از این تعداد 670 نفر معلول جسمی حرکتی می باشند و تعداد 854 نفر معلول از این اداره مستمری دریافت می کنند.
علی پاپی الوار اظهار کرد: اداره بهزیستی تنها بر مناسب سازی نظارت می کند اما خدمت رسانی به معلولان تنها وظیفه این اداره نیست و در این خصوص همه دستگاه ها باید به ویژه در زمینه مناسب سازی همکاری های لازم را داشته باشند.
وی افزود: در سال جدید در شهرستان پلدختر از خیابان هفتم تیر تا میدان سلمان فارسی به عنوان پایلوت مناسب سازی معرفی شده که تاکنون مناسب سازی پیاده روهای آن بیش از 40 درصد پیشرفت داشته است.
وی خاطر نشان کرد: در سطح شهر پلدختر 57 اداره ، بانک و اماکن عمومی وجود دارد که از این تعداد 11 مورد استانداردهای مناسب سازی را دارا هستند ، 17 مورد غیر استاندارد و 28 اداره باید مناسب سازی در آنها صورت گیرد.
وی افزود: جلسه های زیادی در خصوص مناسب سازی اماکن عمومی ،معابر و ادارات شهرستان پلدختر برگزارشده که اداره بهزیستی مصوبات این جلسه ها را پیگیری می کند.
رییس اداره بهزیستی پلدختر همچننی گفت:شهرداری پلدختر در راستای مناسب سازی اقدامات رضایت بخشی انجام داده که خیلی از ادارات به دلیل استیجاری بودن مکان و بعضی اماکن خصوصی حاضر به انجام مناسب سازی نیستند.
شهرستان پلدختر در 120 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان لرستان واقع شده است.
آخرین اخبار و رویدادهای استان لرستان، ایران و جهان علاوه بر سایت ایرنا لرستان در کانال تلگرامی @irnalorestan نیز منتشر می شوند.
7272/6060
خبرنگار: فاطمه مهرابی**انتشاردهنده:محمد علیدوستی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.