به گزارش ایرنا سید موسی خادمی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی لرستان در سالن جلسات اتاق بازرگانی خرم آباد افزود: حجم صادرات محصولات کشاورزی را باید از 10 به 30 درصد رساند و برای تحقق این هدف باید زیرساخت ‌ها و اقدامات لازم را انجام داد.
وی اظهار کرد: انتظار می ‌رود محصولات کشاورزی شاخص استان لرستان مشخص و نهادسازی لازم در این راستا انجام شود.
وی بیان کرد: سند توسعه صادرات بخش کشاورزی استان برای چهار سال آینده باید تهیه شود.
خادمی وضعیت فضای کسب ‌و کار لرستان را نامناسب خواند و افزود: برای ما پذیرفتنی نیست که لرستان در رتبه‌ های پایانی شاخص ‌های این حوزه قرار داشته باشد.
وی گفت: گاهی اوقات برخی افراد برای انجام نشدن امور تلاش می کنند که باید با آنها برخورد لازم صورت گیرد تا شاهد توسعه لرستان باشیم.
استاندار لرستان با تاکید بر لزوم تبدیل بهبود فضای کسب‌ و کار استان به یک نهضت افزود: رسانه‌ها برای ایجاد این فضا نقش زیادی دارند.
وی با اشاره به تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی در لرستان اظهار کرد: یک میلیون و 700 هزار تن از این محصولات مصرف استان بوده و 400 هزار تن دیگر ضایعات است.
وی افزود: 900 هزار تن محصول کشاورزی تولیدی استان نیز مازاد برمصرف است که این هدر رفت باید هدفمند شود.
رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد نیز در این نشست گفت: باید طرحی جامع برای توسعه محصولات کشاورزی و توسعه صادرات حبوبات به ویژه نخود استان لرستان تهیه شود.
حسین سلاح ورزی افزود: انتظار می ‌رود بانک‌ های خصوصی استان تا پایان سال متناسب با منابعی که جذب کرده‌ اند شرایط را برای تامین مالی طرح ‌های اقتصادی فراهم کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه بانک ‌های خصوصی در حدود 10 درصد از منابع جذب شده را تسهیلات داده ‌اند که امیدواریم بتوانیم سهم بیشتری را از منابع بانک‌ ها داشته باشیم.
وی اضافه کرد: بر اساس آمار موجود در حوزه تولید محصولات کشاورزی لرستان در سال 95 در بخش محصولات زراعی 2 میلیون و 401 هزار تن، باغبانی 240 هزار تن، دامی 323 هزار تن و آبزیان 23 هزار و 870 تن محصول تولید شده است.
سلاح ورزی افزود: میزان مصرف محصولات کشاورزی در لرستان یک میلیون و 260 هزار تن بوده و شاهد وجود 800 تا 900 هزار تن محصولات کشاورزی مازاد هستیم.
وی گفت: 6 درصد مازاد محصولات کشاورزی در حدود 50 هزار تن را صادر کرده ‌ایم و باید در یک برنامه چهار ساله میزان صادرات را در این بخش به 30 درصد برسانیم تا بخش عمده‌ ای از مشکلات اقتصادی استان حل شوند.
وی عنوان کرد: توسعه کشت محصولات سالم، تهیه مطالعات جامع برند محصولات کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و استفاده از ظرفیت شرکت مدیریت صادرات از راهکارهای مناسب برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی لرستان به شمار می‌رود.
3210/3022
خبرنگار: محمد یاراحمدی ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.