به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از طرح های مهم بخش کشاورزی در برنامه ششم توسعه تبدیل 500 هزار هکتار از اراضی شیب دار کشور به باغات دیم است.
از مزایای این طرح که با مشارکت مردم صورت می‌گیرد می توان به مقابله با فرسایش خاک، حفظ و احیای منابع طبیعی و جلوگیری از تصرف اراضی ، پیشگیری از تغییر کاربری‌های نامناسب زمین‌های کشاورزی و ملی، استفاده از روان آب‌های سطحی، استفاده از آب سبز با هدف افزایش بهره‌ وری در باغ‌های دیم، حفاظت از آب و خاک و اجرای عملیات آبخیزداری اشاره کرد.
شهرستان سلسله به عنوان پایلوت احداث باغات در اراضی شیب دار و کم بازده در استان لرستان انتخاب شده و این امر موجب شده تا ضمن حفاظت از منابع طبیعی با مشارکت مردم، زمینه ای برای افزایش اشتغال و سطح تولید محصولات باغی شهرستان نیز فراهم شود.

** 100 هکتار سهمیه شهرستان سلسله برای کاشت باغ در اراضی شیب دار
مدیر جهاد کشاورزی سلسله با بیان اینکه در حال حاضر وسعت کل باغات شهرستان سلسله چهار هزار هکتار است، می گوید: طرح احداث باغات در اراضی شیب دار و کم بازده یکی از طرح های جهاد کشاورزی در راستای توسعه باغات است که مزایای بسیاری برای استان لرستان و شهرستان سلسله به همراه دارد.
هادی سپهوند با بیان اینکه شهرستان سلسله به عنوان پایلوت کاشت اراضی شیب دار در لرستان انتخاب شده است، عنوان کرد: سهمیه شهرستان سلسله ایجاد 100 هکتار باغ است که در حال حاضر 40 هکتار آن چاله کنی و آماده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی سلسله با بیان اینکه 70 درصد قیمت چاله کنی و تامین نهال را سازمان جهاد کشاورزی تقبل کرده است، خاطرنشان کرد: 90 درصد از نهال هایی که در شهرستان سلسله کاشت خواهد شد بادام و مابقی نهال ها نیز انگور هستند.
وی با اشاره به مزایای کشت باغات در اراضی شیب دار و کم بازده، تصریح کرد: کاهش فرسایش خاک، افزایش ارزش افزوده اراضی، افزایش تولید اقتصادی، افزایش عملکرد محصولات باغی در این اراضی نسبت به کاشت اراضی زراعی در شرایط دیم از مهمترین مزایای کاشت این اراضی است.
سپهوند با اشاره به رونق صنعت توریسم و افزایش جذب گردشگران با اجرایی کردن این طرح در شهرستان، عنوان کرد: توسعه باغات در این اراضی منجر به تلطیف آب و هوای منطقه نیز خواهد شد ضمن آنکه هر یک هکتار باغ یک شغل جدید را به صورت مستقیم ایجاد می کند.

** 70 درصد اراضی لرستان دارای شیب 12 درصد است
عبدالرضا بازدار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز با بیان اینکه باکاشت درخت در اراضی شیبدار و کم بازده علاوه بر توسعه باغات بحث آبخیزداری و منابع طبیعی تحقق پیدا می کند، اظهار کرد: 70 درصد اراضی استان لرستان دارای توپوگرافی 12 درصد شیب است که برای زراعت مناسب نیستند و از طرفی اقلیم مناسب آب و هوایی و خاک غنی این اراضی را مستعد کاشت درختان مثمر کرده است.
وی با اشاره به تشکیل جلسات مختلف توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی برای شناسایی عرصه های مستعد و گونه های قابل کشت، عنوان کرد: در مرحله اول 10 هزار هکتار از این اراضی بر اساس پتانسیل، منابع٬ امکانات و همراهی مردم شناسایی و با تشکیل کارگروه و رعایت نکات فنی و برگزاری کارگاههای آموزشی، نحوه کاشت درختان مثمر در اراضی شیب دار و کم بازده به بهره برداران آموزش داده شد.
بازدارخاطرنشان کرد: با توسعه کشت باغات در اراضی دیم بحث حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری محقق می گردد و طی محاسبه انجام شده٬ هرچاله در شرایط بارندگی متوسط 500 میلی متر و رواناب 30 درصد می تواند 500 لیتر آب را تا پایان سال در خود ذخیره نماید.

** اختصاص 60 هزار هکتار از اراضی شیب دار به باغات دیم و کشت گیاهان دارویی
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه امسال 60 هزار هکتار از اراضی شیبدار کشور، زیر پوشش گونه‌های دارویی و باغات دیم قرار می‌گیرند، اظهار کرد: این طرح با هدف صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از فرسایش خاک برنامه‌ ریزی شده است.
علی طهماسبی با اشاره به اینکه این طرح با هدف صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از فرسایش خاک در اراضی مستعد بارندگی به میزان 300 میلی متر به بالا برنامه‌ریزی شده است، عنوان کرد: طبق شیوه نامه ابلاغ شده، امسال 60 هزار هکتار از اراضی شیب دار زیر پوشش گونه‌های دارویی و درختان مثمر تحت عنوان استفاده از آب سبز قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه برای احداث هر هکتار باغ دیم یکصد میلیون ریال در قالب تسهیلات و بلاعوض نیاز است، عنوان کرد: احداث باغ دیم در اراضی شیب‌دار مناطقی با بارندگی بیش از 400 میلی متر در اولویت است.
معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغبانی با اشاره به اینکه در کشور سالانه 16 میلیارد تن فرسایش خاک داریم، افزود: با توسعه باغات در اراضی شیب‌دار شاهد به حداقل رسیدن این میزان فرسایش خاک هستیم.
آخرین اخبار و رویدادهای استان لرستان، ایران و جهان علاوه بر سایت ایرنا لرستان در کانال تلگرامی @irnalorestan نیز منتشر می شوند.
7265/6060
خبرنگار: زهرا جمشیدی نسب**انتشاردهنده:محمد علیدوستی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.