به گزارش ایرنا این روستاها در 35 کیلومتری شمال پلدختر واقع شده اند و سلامت اهالی با توجه به مصرف آب چشمه در معرض خطر است.
نوشیدن آب چشمه از این حیث خطرناک است که دهانه چشمه باز بوده و حیواناتی نظیر گاو و گوسفند از آن استفاده می کنند و بسیاری از آلودگی ها به راحتی وارد این چشمه می شوند.
یکی از اهالی روستای لیتبر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اهالی این منطقه از آب چشمه برای آشامیدن استفاده می کنند که آلوده و غیربهداشتی است.
محسن محبی افزود: نبود لوله کشی آب آشامیدنی و استفاده از آب آلوده چشمه برای مصرف، آبادانی و رونق زندگی را از روستا و روستانشیان گرفته و اهالی را نگران سلامت خود و فرزندان ساخته است.
یکی از اهالی روستای طاق عباسعلی نیز گفت: اهالی منطقه زیودار به علت استفاده از آب آلوده و غیر بهداشتی چشمه در معرض ابتلا به بیماری های مختلف هستند که به طور قطع این موضوع موجب مهاجرت روستاییان می شود.
هاشم طرحانی با بیان اینکه اهالی روستا نسبت به وضعیت موجود ناراضی هستند، افزود: نبود لوله کشی و آب سالم هزینه ها و مشکلات زیادی را بر اهالی روستا تحمیل کرده است.
وی خواستار رفع مشکل آب آشامیدنی این روستاها شد و اظهار کرد: مردم چه گناهی دارند که باید 12 ماه سال آب آلوده و غیربهداشتی مصرف کنند.
یکی از زنان روستای زیر انبار در حالیکه دبه آب در دست داشت و در انتظار رسیدن نوبت بود، با اشاره به اینکه آب چشمه آلوده و غیربهداشتی است، اظهار کرد: دهانه چشمه باز است از این رو حیوانات از جمله گاو و گوسفند از آن استفاده می کنند و بسیاری از آلودگی ها به راحتی وارد این چشمه می شود.
فاطمه آقا عبدی با بیان اینکه استفاده از این آب باعث ایجاد بیماری های عفونی و قارچی بسیاری شده است، افزود: استفاده از آب آلوده چشمه موجب شده که فرزندم به انواع بیماری ها مبتلا شود.
وی گفت: استفاده از این آب علاوه بر بروز انواع بیماری ها در اهالی باعث ایجاد دردهای عضلانی و ستون فقران به دلیل حمل آب از چشمه تا منزل شده است.
یکی از جوانان روستای سرنجه زیودار نیز در این باره اظهار کرد: همه اهالی روستاهای این منطقه از نبود آب سالم و بهداشتی و استفاده از آب آلوده چشمه رنج می برند.
محمد باقری مصرف این آب را نگران کننده دانست و افزود: زیرساخت های آب، برق و گاز از نیازهای اولیه هر منطقه است که مسئولان باید برای تامین آنها توجه ویژه داشته باشند.
وی گفت: برخی از اهالی این منطقه به علت طی کردن مسافت زیاد و حمل آب از چشمه تا منزل دچار دردهای عضلانی و کمر درد شده اند.
عضو شورای منطقه زیودار و شورای بخش معمولان پلدختر نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: چهار روستای منطقه زیودار با جمعیتی بیش از 2 هزار نفر و 500 خانوار از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بی بهره اند.
رحیم محبی افزود: سال 1390 طرح آبرسانی کوثر و خط لوله آن به مخزن انجام و شبکه داخلی 2 روستای لیتبر و زیر انبار در سال 94 راه اندازی شد.
وی اظهار کرد: شهریورماه سال جاری مسئولان استان لرستان و شهرستان پلدختر در بازدیدی در رابطه با راه اندازی شبکه داخلی سایر روستاها قول مساعد دادند اما طی این مدت تنها تعداد کمی از کنتورهای روستای لیتبر نصب شده و مابقی روستاها تاکنون از شبکه داخلی و اشتراک گذاری برخوردار نشدند.
این عضو شورای زیودار و شورای بخش معمولان افزود: آب چشمه روستاهای منطقه زیودار غیربهداشتی و فاقد کلر زنی است بر این اساس مشکلاتی از جمله بیماری های گوارشی و کلیوی برای اهالی ایجاد کرده است.
وی گفت: لوله ای که آب چشمه را به روستاها منتقل می کند از چند نقطه دچار شکستگی شده که به استفاده حیوانات می رسد و این امر موجب به خطر افتادن سلامت اهالی به ویژه کودکان می شود.
محبی از مسئولان خواست برای رفع این مشکل تمهیداتی بیندیشند و آب آشامیدنی لوله کشی برای اهالی این روستاها فراهم کنند.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: مشکل آب آشامیدنی از دیرباز وجود داشته و در این راستا طی 2 مرحله مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی لرستان به پلدختر دعوت شده و برای رفع این مشکل قول مساعد داده است.
سید حمیدرضا کاظمی افزود: براساس قول مدیرعامل آبفار لرستان قرار است از سمت شبکه چشمه کوثر قسمت پایین دست زیودار با تجمیع تعدادی چشمه و هدایت آنها، مشکل آب آشامیدنی این روستاها برطرف شود.
وی اظهار کرد: باید بخش بالا دست این منطقه برای آب آشامیدنی مدیریت شود که نماینده مردم در مجلس و شرکت آبفار شهرستان پیگیر موضوع هستند.
فرماندار پلدختر نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه آب این روستاها به صورت مجانی مورد استفاده قرار می گیرد و اهالی با کنتورگذاری و ساماندهی آن موافقت نکرده اند.
نعمت الله دستیاری با بیان اینکه با رشد جمعیت روستا و مصرف بی رویه، مردم این منطقه با مشکل مواجه شده اند، افزود: شرکت آب و فاضلاب روستایی اقدام به لوله کشی، بازسازی شبکه های داخلی و کنتورگذاری این روستاها کرده که در چند روستا آماده بهره برداری است اما به دلیل اینکه ممکن است بهره برداری از آن موجب اعتراض سایر روستاها شود مقرر شد افتتاح طرح پس از بازسازی و مرمت شبکه های داخلی در تمام روستاها همزمان انجام شود.
وی اظهار کرد: مقرر شد آب آشامیدنی بخشی از این روستاها از مجتمع کوثر و بخشی دیگر از چشمه منطقه لیت بر که از آب خوبی برخوردار است، تامین شود.
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی پلدختر نیز در این باره گفت: انتقال آب آشامیدنی به روستاهای منطقه زیودار با معارضانی مواجه شده که لازم است مسئولان در منطقه حضور یابند و از نزدیک مشکلات را بررسی کنند.
مرتضی کاییدی افزود: لازم است برای حل مشکل لوله انتقال آب آشامیدنی و گاز که با معارضانی روبرو شده بخشدار معمولان جلسه ای برای حل این مشکل برگزار کند.
وی اظهار کرد: در صورت حل مشکل معارضان برای انتقال آب به 6 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی پلدختر افزود: اهالی می توانند تا رفع مشکل آب آشامیدنی از آب چشمه لیت بر که 4.5 لیتر آب دارد، استفاده کنند.
شهرستان پلدختر در 120 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان لرستان در منطقه گرمسیر استان واقع شده است.
آخرین اخبار و رویدادهای استان لرستان، ایران و جهان علاوه بر سایت ایرنا لرستان در کانال تلگرامی @irnalorestan نیز منتشر می شوند.
7272/3022
خبرنگار: فاطمه مهرابی ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.