در حال حاضر بیشترین بافت فرسوده در میان روستاهای لرستان در نیمه جنوبی و غربی این استان وجود دارد که با توجه قرار گرفتن لرستان در محدوده لرزهخیزی زیاد و بسیار زیاد چارهاندیشی در این زمینه ضروری است.
وقوع زلزلههای متعدد در محدوده گسل سیلاخور در لرستان که همواره با خساراتی در سطح روستاها همراه بوده خود بهتنهایی نمونهای از تبعاتی است که در صورت وقوع زلزلهای دیگر میتواند گریبان روستائیان لرستانی را گرفته و خسارات جبرانناپذیری به بار بیاورد.
رضا آریایی مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان با بیان اینکه بیشتر واحدهای روستایی مقاومسازی شده در خط شمالی استان قرار دارند، عنوان کرد: عامل اصلی حرکت به سمت نوسازی و مقاومسازی در این مناطق وقوع زمینلرزههای متعدد از جمله زلزله سال ۸۵ در بروجرد است.
وی با بیان اینکه وقوع این حوادث مردم این مناطق را حساس کرده تا به سمت مقاومسازی بروند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در جنوب استان لرستان حادثه حادی نداشتهایم کمتر مردم روستایی اقدام به مقاومسازی واحدهای مسکونی خودکردهاند.
مدیر کل مدیریت بحران لرستان با بیان اینکه در جریان زلزله سال ۸۵ عمده واحدهای روستایی شمال لرستان بازسازی شد، افزود: متأسفانه در جنوب لرستان از جمله پلدختر و کوهدشت ما واحدهای روستایی داریم که به شدت نامقاوم هستند.
آریایی با بیان اینکه غرب استان هنوز بافت جدید و نو سازهای را تجربه نکرده است اظهار داشت: سازهها و ساختمانهای شمال قویتر و مستحکمتر از جنوب و غرب استان است چرا که این مناطق زلزلههایی را تجربه کردهاند و تلفات انسانی در سنوات گذشته دادهاند.
وی با بیان اینکه خانههای شمال استان بازسازی شدهاند گفت: از ۱۶۴ هزار واحد مسکونی روستایی لرستان، ۱۰۰ هزار واحد در برابر زلزله مقاوم هستند که عمده اینها در شمال استان قرار دارند چرا که زلزله سال ۸۵ را تجربه کردهاند.
مدیر کل مدیریت بحران لرستان تاکید کرد: امیدواریم وقوع این زمینلرزهها در استان باعث شود که صاحبان و مالکان سایر واحدهای مسکونی نامقاوم و فرسوده از امکانات خوبی که دولت در اختیار بنیاد مسکن قرار میدهد و همچنین تسهیلات یارانه دار که پرداخت میشود استفاده کنند و نسبت به نوسازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
46