به گزارش خبرآنلاین لرستان، دکتر سید موسی خادمی در جلسه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: برنامههای اقتصاد مقاومتی تدوین شده که بخشی از آن شامل برشهایی بوده که در سطح ملی به دستگاههای اجرایی اعلام شده و تعدادی پروژه استانی نیز تحت عنوان اقتصاد مقاومتی استان به آن اضافه شده است.
وی با اشاره به گزارشات جهاد کشاورزی در جلسه بیان داشت: در بعضی شاخصها مطابق با برنامه عمل کرده و در تعدادی از آنها نیز با شاخصها فاصله داریم که ممکن است زیاد یا کم باشد و البته مهم این است که اگر چیزی تعهد کردیم را انجام دهیم.
دکترخادمی با بیان اینکه اگر برنامهای با شرایط استان عملیاتی نمیشود و با امکانات و وضعیت ماسازگار نیست باید آن تعهد را اصلاح کنیم، تصریح کرد: در رابطه با دانههای روغنی مشکل داشته و با تعهدات خود خیلی فاصله داریم که باید آن را حل کنیم.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: الگوی کشت را به صورت کامل نمیتوان از بالا تحمیل کرد و باید اقتصاد کشاورز را نیز درنظر گرفت. وی میخواهد کار کند که درآمد داشته باشد، ما باید یک نقطه بهینه بین این دو مطلب پیدا و اعلام کنیم که در جلسه بعد سازمانجهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات و امور آب آن را تنظیم خواهند کرد.
وی ادامه داد: این الگوی کشت باید حداقل در برخی از دشتهای مهم استان اعمال شده و نیز بتوانیم آن را اعمال کنیم تا اجرا شود.
دکترخادمی با اشاره به معضل کشاورزان غیربومی که اقدام به کشتهای بی رویه سیبزمینی و چغندرقند در استان میکنند، گفت: این افراد به زور اقدام به این کار نکردهاند و زمین را اجاره کرده است؛ باید کار ترویجی روی کشاورزان خود داشته باشیم تا به سمت این کار آمده و تولید محصولات کشاورزی را خود انجام دهند.
استاندار لرستان اظهار داشت: اگر قرار است محصولی کاشته شود چه بهتر خود کشاورز لرستانی این کار را انجام دهد.
وی گفت: برای استانی که نرخ بیکاری آن بالاست شایسته نیست که خود کار نکرده و از زمینهای کشاورزی استفاده نکنند؛ باید بررسی کنیم که علت این موضوع چیستکه به نظر میرسد بخشی از آن مربوط به آموزش و کارهای ترویجی است که جهاد کشاورزی باید بیشتر در این رابطه فعالیت کند.
دکترخادمی با اشاره به کشت محصولات آبدوست از جمله سیب زمینی در استان گفت: این محصولات مصرف آب بالایی دارند و تا به حال نیز بیش از آنچه برای استان تعیین شده در حال کشت هستند بنابراین باید آنها را کنترل کنیم.
46