به گزارش خبرنگارایرنا اعتیاد بلای خانمان سوز سالانه هزاران تن ازجامعه را گرفتارخود می کند و صمیمیت و در کنار هم بودن را از بسیاری از خانواده ها می گیرد.
امروزه مراکزبسیاری برای ترک اعتیاد ایجاد شده وهرکدام به نحوی به درمان معتادان کمک می کنند که برخی با بهره گیری ازشیوه های علمی و کارشناسی ومواردی نیزبه صورت تجربی فعالیت می کنند.
T.C یا مرکزاجتماع درمان مدار، واحدی زیرنظرسازمان بهزیستی است که معتادان برای ورود به آن باید ازاعتیاد و هرگونه مواد مخدر پاک باشند دراین مرکزروانشناسان و کارشناسان به معتادان کمک می کنند تا فکروذهن خود را تغییرداده و سبک زندگی خود را از افکار مخرب اعتیاد بازسازی کنند.
معتادان با ورود به مرکزتحت شرایط درمانی خاص درجمع قرارمی گیرند و موظف هستند تا شرایط جمعی را قبول کرده و به اصول و قوائد مرکزپایبند باشند.
درمرکز T . C مرحله اصلی درمان اعتیاد پس از ترک جسمانی مواد مخدراست دراین مراکزچگونگی مقابله با معضل اعتیاد آموزش داده می شود.
افراد دراین مرکزازابتدای صبح با برنامه ریزی دقیق و کارشناسی فعالیت های خود را آغاز کرده و در کلاس ها و جلسات روزانه شرکت می کنند.
طول درمان هر فرد دراین مرکز 105 روز است و افراد اکثرامورات خود را به صورت جمعی و با برنامه ریزی انجام می دهند.
افراد درمرکز T.C با حضوردر جلسات روزانه مشکلات فردی و گروهی را بررسی و از اخبار مهم سیاسی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی روز آگاه می شوند.
یکی ازافراد حاضردراین مرکزبه خبرنگارایرنا با اشاره به اینکه پیش ازاعتیاد راننده خودرو سنگین بوده و زندگی خوبی در کنار خانواده ودوستان داشته است، گفت: در طی این 85 روزکه درمرکز T.C زندگی کرده روش های مقابله به اعتیاد و نه گفتن به مواد مخدر را فرا گرفته است.
ابراربا بیان اینکه خانواده اش او را به دلیل اعتیاد به مواد مخدرترک کرده اند، افزود: درمرکز اجتماع درمان مدار راه و روش سبک زندگی را یاد گرفته و اکنون نیزکه در روزهای پایانی بهبودی دوره را می گذراند آمادگی ورود به جامعه به عنوان یک فرد اثر گذار و مثبت را دارد.
راشد یکی دیگرازافرادی که در مرکز T.C تحت درمان است، بیان کرد: کسانی که وارد این مرکز می شوند با اراده قوی دوره سم زدایی و ترک اعتیاد را پشت سرگذاشته اند ودرکناردیگرافراد به صورت جمعی معضل برگشت به اعتیاد را از خود دورمی کنند.
وی اظهارکرد: این مرکزبا تلاش روانشناسان به ما کمک می کند تا یاد بگیریم که چگونه مانند افراد سالم واثر گذار درجامعه زندگی کنیم.
رئیس مرکزاجتماع درمان مدارطلوع لرستان دراین باره به خبرنگارایرنا گفت: درمان و بهبودی افراد گرفتار در دام اعتیاد دراین مرکزبعد ازسم زدایی و ترک 105 روز طول می کشد.
علیرضا رخشان افزود: مرکز T.C ( اجتماع درمان مدار) زندگی گروهی با استانداردهای منظم و مشخص را به معتادان آموزش می دهد.
وی با اشاره به اینکه مرکز T.C یک مرکز دولتی و زیرنظر سازمان بهزیستی است، بیان کرد: روانشناسان و کارشناسان این مرکزخصوصیات شخصیتی افراد مقیم را بررسی و براساس نیازهای آنان یک طرح درمانی موثر برای آنها تهیه می کنند.
رئیس مرکز اجتماع درمان مدارطلوع لرستان اضافه کرد: پایداری درمان درمرکز T.C نسبت به دیگرروش ها حدود 60 درصد بیشتربوده ولی متاسفانه در جامعه به خوبی معرفی نشده است.
رخشان ادامه داد: مرکز اجتماع درمان مدار لرستان هم اکنون با مشکلاتی مانند گازرسانی و راه دسترسی و تلفن ثابت مواجه است وبرای ارائه خدمات بهتربه جامعه نیازبه همکاری و مساعدت مسئولان استانی و شهرستانی دارد.
وی گفت: هم اکنون ازکل استان فقط 16 تن دراین مرکز تحت درمان قرار دارند درحالی که این واحد T . C با توجه به امکانات موجود ظرفیت خدمات دهی به افراد بیشتری وجود دارد.
رخشان افزود: مرکز T.C برای یک دوره سه ماه و نیم درمان سه میلیون ریال دریافت می کند که بیشتراین مبلغ برای مراجعه کننده هزینه می شود.
مرکز T .C (اجتماع درمان مدار) درکیلومتر 5 جاده خرم آباد و منطقه سرسبز سراب زارم قرار دارد و یک مرکز دولتی و از مراکز تحت مجموعه سازمان بهزیستی می باشد.
7190 /7273 خبرنگار: علیرضا سلیمانی روزبهانی** انتشاردهنده: مقداد بهاروند احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.