به گزارش خبرآنلاین لرستان ،دکتر سید موسی خادمی در ادامه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامهریزی و توسعه استان، با بیان اینکه در استانهای زاگرسنشین فقر اولیهای وجود دارد و از طرفی سرمایهگذاری برای رفع این معضل نیست، ادامه داد: این مسئله باعث به وجود آمدن بیکاری، آسیبهای اجتماعی و بروز جرائم در منطقه میشود و این روند سیکل مشخصی دارد که شکستن آن نیازمند مداخله عوامل بیرونی و دولتی است.
وی با اشاره به اینکه دولتها در این میان میتوانند نقش موثر و خوبی را ایفا کنند، افزود: ضعف منابع باعث محدودیت در انجام کارهاست و محدودیت منابع سبب مشخص شدن مدیریت خوب است چراکه در ضعفها و محدودیتها مدیریت مشخص خواهد شد.
خادمی با اشاره به اینکه دید یکسان داشتن نسبت به استانها صحیح نیست، گفت: با توجه به منابع محدود باید نیاز و ضرورتهای استانها را درنظر گرفت.
استاندار لرستان تغییر در نظام برنامهریزی را وظیفه اصلی کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد و افزود: برای این کار کمیسیون نیاز به تجربه بالایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه از طریق مادهها و ردیفها، اعتباراتی برای مناطق محروم درنظر گرفته شده اما پرداختی در این گزینهها وجود نداشته است.
خادمی با بیان اینکه اصلاحاتی در نظام بانکی نیاز است، اظهار داشت: متاسفانه بانکهای دولتی را برای حل مشکل بخش خصوصی تحت فشار قرار میدهیم اما بانکهای بخش خصوصی با حوزه تولید و مناطق محروم برخورد مناسبی ندارند.
وی با اشاره به اینکه تنها ۱۰ درصد از سرمایه استان و منابع بانکهای خصوصی در آن استفاده و سرمایهگذاری میشود، گفت: توزیع سود میان بخشها منطقی نبوده و وظیفه دولتها توزیع سود به صورت معقول در میان بخشهاست.
استاندار لرستان با بیان اینکه در استان شش پروژه مهم وجود دارد که نیازمند حمایت و عنایت ویژه اعضای کمیسیون است، ادامه داد: از جمله این پروژهها میتوان به راهآهن دورود- خرمآباد با ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی، آزادراه با ۴۵ درصد، کریدور مرز بازرگان و محور ازنا-الیگودرز- اصفهان اشاره کرد که پروژههایی استانی و فرااستانی هستند.
خادمی نقش فرودگاه را در توسعه استانها بسیار مهم دانست و اظهار داشت: اعتبار طرح توسعه فرودگاه خرمآباد تا بحال از منابع استانی پرداخت شده که نیاز است از اعتبارات ملی و محل بودجه شرکت فرودگاهها پرداخت شود.
وی در ادامه پروژه ساماندهی قلعه فلکالافلاک را نیز از با ارزشترین طرحها عنوان کرد و گفت: ترکیب این بنای عظیم و تاریخی با رودخانه خرمآباد میتواند بخش مهمی از اقتصاد منطقه را جبران کند.
استاندار لرستان یادآور شد: در توافق با ارتش و سپاه و تلاش و پیگیریهای انجام شده جهت تخلیه اطراف قلعه قرار شده ۶۰ میلیارد تومان طی دو سال پرداخت شود.
استاندار لرستان بیان داشت: لرستان دارای ظرفیتها و پتانسیلهای بزرگ و مهمی است که متاسفانه تا بحال استفاده نشده و در این راستا نیاز به حمایت و توجه خاص دارد.
46