مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان لرستان گفت : دشت رومشکان بعلت خشکسالی های گذشته و تغدیه نامناسب و همچنین کاشت گونه‌های آب دوست،دشت ممنوعه اعلام شده و ظرفیت حفاری چاه جدید را ندارد.

رضا میرزایی در گفت وگو با ایلنا در خصوص وضعیت منابع آبی شهرستان تازه تاسیس رومشگان اظهار کرد: در بین همه شهرستان های استان لرستان، رومشکان از نظر تامین آب شرب، صنعت وکشاورزی بیشترین مشکل را دارد و متاسفانه در طی سالیان گذشته اقدام موثری جهت تامین آب پایدار این ناحیه صورت نگرفته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان لرستان با بیان اینکه شهرستان رومشکان دارای حدود۴۰ هزار نفر جمعیت و ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است،افزود: دشت رومشکان بعلت خشکسالی های گذشته و تغدیه نامناسب و همچنین کاشت گونه های آب دوست مثل چغندر و برداشت های اضافی و بی رویه از سفره آب زیر زمینی وبه تبع آن افت شدید سطح ایستابی آبخوان، بعنوان دشت ممنوعه اعلام شده و ظرفیت حفاری چاه جدید را ندارد.

وی افزود:.در حال حاضر آب فقط حدود ۲ درصد از اراضی کشاورزی رومشکان از طریق ۱۹۴حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تامین می شود که کمترین سطح زیر کشت آبی استان لرستان محسوب می‌شود.

میرزایی در خصوص وضعیت آب شرب جمعیت شهری و روستای رومشکان خاطر نشان کرد: طی چند سال گذشته بعلت افت شدید آبخوان وکم آبی، بیشتر جمعیت شهری و روستایی آن از طریق تانکر سیار آبرسانی شده، به همین خاطر طی سال های اخیر با جابجایی چاه های قدیمی و احداث۳ حلقه چاه آهکی کمکی در منطقه موسوم به تنگ جنگیر مشکل تامین آب شرب این شهرستان بصورت کوتاه مدت مرتفع شده‌است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان تصریح کرد: جابجای چاه های قدیمی وکف شکنی و حفر سه حلقه چاه کمکی آهکی،آب شرب پایدار و مطمـئـن محسوب نمی شود، بلکه بایستی به دنبال یک راه حل اساسی وآب پایدار برای این ناحیه از استان باشیم.

میرزایی با بیان این مطلب که تنها راه مطمئن و تامین آب پایدار شهرستان رومشکان با اولویت شرب، صنعت و کشت‌های گلخانه‌ای، تخصیص و انتقال آب از سد سیمره است، اظهار داشت: در جلسه مورخ ۹۲/۳/۲۱ در سفر هیئت وزیران که در مرکز استان لرستان تشکیل گردید با تخصیص 200 میلیون متر مکعب آب از سد سیمره برای منطقه رومشگان شهرستان کوهدشت موافقت گردیده است.

میرزایی بیان کرد: با اجرای سد سیمره، بیشترین خسارات به اراضی کشاورزی و روستاهای منطقه و آثار تاریخی و باستانی بیش از دو هزار ساله شهرستان کوهدشت وارد گردیده، لذا اجرای این مصوبه می تواند بخشی از خسارات فوق الذکر را جبران و شهرستان رومشگان را از بن بست آبی نجات دهد.

وی با تاکید بر این که نباید به بهانه‌های پایین دست حق آبه کوهدشت از سد سیمره نادیده گرفته شود. تصریح نمود: نمایندگان شریف لرستان، استاندار محترم و مردم شهرستان های کوهدشت و رومشکان بطور مدام از طریق شرکت آب منطقه ای پیگیر مصوبه هیئت دولت  در رابطه با تخصیص آب سد سیمره هستند و انتظار این است که وزارت نیرو بطور عادلانه این موضوع را حل کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.