به گزارش خبرگزاری ایرنا به کل اراضی طولی و عرضی که برای جاده سازی و تعریض و اقدامات راهداری و ایمنی اختصاص می یابد حریم راه می گویند که این حریم با رعایت قوانین و مقررات بین حد نهایی تا محور راه در طرفین قرار دارد.
ایجاد هرگونه دیوارکشی، ساختمان و تأسیسات تا شعاع 100 متری از انتهای حریم قانونی راه ها برابر ماده 17 قانون اصلاح راه ها و راه آهن بدون کسب مجوز از وزارت راه و ترابری ممنوع است.
طول راه ‌های استان لرستان هشت هزار کیلومتر و ارزش آنها 150 هزار میلیارد ریال است که لرستان با این راه ها رتبه دهم کشور از لحاظ وسعت راه ها را دارد.
نگهداری از راه های استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه براساس تحقیقات و آمارهای موجود، 90 درصد جابجایی کالا و مسافر از طریق جاده ها انجام می شود.

** نگهداری از حریم راه ها وظیفه ذاتی راهداران است
مسئول روابط عمومی حمل‌ و نقل و پایانه ‌های لرستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: حفظ و نگهداری راه ها یکی از وظایف ذاتی و اصلی ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها است که ادارات کل به رغم مشکلات فراوان در این مسیر گام های ارزنده ای برداشته اند.
رضا عبدی افزود: قلع و قمع تابلوهای غیرمجاز، منظر آرایی، شستشوی علائم و تابلوهای ایمنی، زیباسازی مبلمان جاده ای، شانه سازی، لکه گیری رویه راه ها، تخلیه قنوها، نگهداری از ابنیه و تونلها، حذف اختلاف سطح در جاده ها، ریزش برداری از حریم راه ها و ... از جمله عملیات مستمر و در حال اجرای همیشگی راهداران است.
وی اظهار کرد: راهداران حریم راه را خط قرمز همیشگی خود می دانند و هرگونه تجاوز به حریم را به دقت دنبال می کنند و در راستای حذف آن از طریق قوانین و مقررات و هماهنگی با دادستان و نیروی انتظامی اقدامات لازم را به عمل می آورند.
مسئول روابط عمومی حمل‌ ونقل و پایانه ‌های لرستان گفت: جلوگیری از تجاوز به حریم راه ها علاوه بر آرامش بصری برای کار برون جاده ای موجب افزایش ایمنی و کاهش شدت سوانح رانندگی می شود.
وی ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم راه ها را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بروز تصادفات جاده ای دانست و افزود: هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در حریم راه ها به معنای استقبال از حوادث ناگوار ترافیکی و امکان بروز تصادف های با ضریب شکنندگی و صدمه بالا است.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل لرستان نیز اظهار کرد: براساس وظایف ذاتی وزارت راه و شهرسازی و قانون ایمنی راه و راه آهن کشور مصوب سال 1349 و اصلاحیه همان قانون در سال 1379 صیانت و حفظ حریم راه ها برعهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای است.

** برای استفاده از حریم راه باید مجوزهای لازم اخذ شود
حبیب جمشیدی افزود: بر اساس ماده 6 و 17 قانون مذکور و باتوجه به نوع راه (آزادراه، بزرگراه، اصلی و روستایی) استفاده کنندگان از حریم راه تا انتهای یکصد متر بعد از حریم قانونی راه می بایست از وزارت راه (راهداری و حمل و نقل جاده ای) مجوز بگیرند.
وی گفت: در غیر این صورت اداره کل راهداری با کسانی که بدون اخذ مجوز اقدام به ساخت و ساز در حریم قانونی راه کرده اند با هماهنگی مراجع قضایی اقدام به رفع آثار تجاوز و قلع و قمع می کند.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل لرستان افزود: در سال جاری با هماهنگی مراجع قضایی در چند نوبت در محورهای کهمان الشتر و قلعه سنگی خرم آباد و ابتدای آزادراه پل زال بصورت گروهی نسبت به قلع و قمع و رفع آثار تجاوز به طول تقریبی 20 کیلومتر اقدام شده است.
وی اظهار کرد: در تمام نقاط استان به صورت تکی و موردی نیز اقداماتی برای رفع آثار تجاوز به راه ها انجام شده است.
9872/3022
خبرنگار: اله یار محمودی فر ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.