آنان با تاکید براینکه محتوای برنامه های نامزدها باید منطقی ، معقول و قابل تحقق باشند تصریح کردند: برخی از نامزدها با وعده های غیرمنطقی و با هدف کسب آرای بیشتر قشر ضعیف جامعه را هدف وعده های دروغین قرار می دهند.
شرکت کنندگان در این میز گرد بر لزوم اقدام رسانه ها برای تحلیل و بررسی کارشناسی برنامه های ارائه شده توسط نامزدهای انتخابات تاکید کردند .
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز لرستان به عنوان تایید و تاکید بر نقش رسانه ها در شفاف سازی برنامه و عملکرد نامزدهای انتخاباتی اقدام به برگزاری یک سلسله میزگرد خبری - تشریحی با هدف تبیین و بررسی فضای انتخابات رئیس جمهوری و انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا کرده که متن حاضر به عنوان گزارشی از مطالب مطروحه در میز گرد خبری چهار تن از فعالان سیاسی اصول گرا ارائه شده است.
پیشتر نیز میزگرد خبری - تحلیلی انتخابات با حضور فعالان سیاسی اصلاح طلب استان لرستان انجام و گزارش آن منتشر شده است .

** وعده های غیرمعقول باعث دلسردی مردم از حضور در انتخابات می شود
عضو شورای اصولگرایان لرستان در این میزگرد خبری، انتخابات را سرنوشت سازترین واقعه هر کشور دانست و گفت: مشارکت در این رویداد سیاسی علاوه بر پشتوانه شرعی مورد تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری است.
غلامرضا عسگریان افزود: دولت در صورت کسب حداکثر آرا در انتخابات با فراغ بال بیشتر می تواند فعالیت کند و اقدامات و فعالیت های آن ابتر نمی مانند.
وی با تاکید بر اینکه وعده های غیرمعقول باعث دلسردی مردم از حضور در انتخابات می شود، اظهار کرد: این وعده ها علاوه بر اینکه باعث دلسردی مردم از نظام می شوند، سیاست خارجی را نیز دچار مشکل می کنند.
وی افزود: در انتخابات مردم به واقعیت ها و نه به شعارها توجه دارند و درصورت نبود پشتوانه مردمی اهداف نظام میسر نمی شوند چرا که کشور به همه مردم تعلق دارد.
عضو شورای اصولگرایان لرستان رضایتمندی داخلی و سیاست خارجی را در عملکرد دولت ها بسیار مهم دانست و گفت: کشور مربوط به همه مردم در مناطق مختلف است و وعده های نامزدها باید برای تمام اقشار جامعه منطقی و معقول باشند ولی متاسفانه برخی از نامزدها با وعده های غیرمنطقی و با هدف کسب آرای بیشتر قشر ضعیف جامعه را هدف قرار می دهند.

** تبیین اثرگذاری رای مردم بر توسعه کشور از راه های افزایش مشارکت مردم در انتخابات
وی با تاکید بر اهمیت تبیین اثرگذاری رای مردم بر توسعه کشور اظهار کرد: در صورتی که مردم به صداقت دولت معتقد باشند در امر توسعه در جوانب مختلف با دولت همکاری می کنند.
عسگریان با بیان اینکه پشتوانه مردمی برای اجرای لوایح و برنامه های دولت ضروری است، افزود: یکی از معضلات کنونی جامعه بی اعتمادی مردم نسبت به اثرگذاری رای خود در برنامه های دولت است.
وی بیان کرد: بدون حضور مردم امکان اجرای هیچگونه برنامه ای در کشور وجود ندارد و یک دولتمرد باید در نخستین گام مردم را از خودش مطمئن کند.
عضو شورای اصولگرایان لرستان افزود: وعده برنامه های حتی کوچکتر و عملی نسبت به رویا پردازی تاثیر بیشتری بر اعتماد سازی مردم دارد.

** فضای مناظره بیشتر به دادگاه شبیه شده است
وی حضور 2 نفر از یک دولت در انتخابات و مناظره های آنها را بی معنی دانست و گفت: در تبلیغات دوره قبل سخنی از جنگ آمریکا و ایران نبود و ادعا شد در صورت توافق برجام آفتاب تابان نمایان می شود و مردم نیازی به 450 هزار ریال یارانه نخواهند داشت.
عسگریان افزود: در این مناظره ها امکان ورود به بیان مسائل چالشی نیست و این فضا بیشتر به دادگاه شبیه شده است.
وی اظهار کرد: در جریان برگزاری انتخابات برخی افراد آخرین دقایق برای رای دادن به یک نامزد تصمیم می گیرند البته این افراد بیشتر از روی احساس و تحت تاثیر دیگران رای می دهند.

**شاخص های مقام معظم رهبری مسیر را برای انتخاب اصلح هموار کرده است
وی در خصوص ویژگی های انتخاب اصلح گفت: انتخاب اصلح ایده آل ترین انتخاب است لذا افراد باید برای این انتخاب شاخص هایی را مد نظر داشته باشند.
عضو شورای اصولگرایان لرستان افزود: شاخص های مطرح شده از جانب مقام معظم رهبری بهترین مسیر برای انتخاب اصلح است.
وی در خصوص وضعیت احزاب در ایران گفت: در احزاب مسائل شرعی با منافع شخصی در تعارض هستند و افراد در تضاد قرار می گیرند و این دلیل موفق نبودن احزاب در ایران است.

** مردم با رای خود عملکرد دولت را ارزیابی می کنند
کارشناس مسائل سیاسی و فعال سیاسی اصولگرا نیز در این میزگرد گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دین، متکی بر آرای مردم و برگرفته از ارزش های الهی است و در این نظام انتخابات مانند هر نظام مردمی از جایگاه عقلی، شرعی و قانونی و لزوم رفتار اجتماعی برخوردار است.
علی چراغیان با بیان اینکه انتخابات از عرصه های مهم مشارکت سیاسی در نظام های دارای توسعه سیاسی است، افزود: انتخابات ابزار تعیین و کنار گذاشتن مدیران و کارگزاران است و این اقدام با توجه به شرایط موجود انجام می شود.
وی گفت: در ایران نظام مردم سالار وجود دارد و بحث انتخابات با توجه به این امر دنبال می شود؛ در راس این نظام مردم سالار دینی ولایت فقیه وجود دارد و ارزش های شیعی را ترغیب می کند.
وی به موقعیت مهم و راهبردی ایران در منطقه و دنیا اشاره کرد و افزود: انتخابات نگاه به وضع موجود و وضع مطلوب دارد و مردم با حضور در انتخابات و رای خود عملکرد دولت را ارزیابی می کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: انتخاباتی که اصولی و مبتنی بر آموزه های اسلامی و عقلانی و به دور از احساس در جامعه از نقش ممتازی برخوردار است.

** رعایت عدالت اجتماعی باعث اعتماد مردم به نظام می شود
چراغیان گفت: در راستای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات وعده ها باید عملی و اجرایی و متناسب با قانون و ظرفیت های کشور باشند و اولویت ها و نیازهای جامعه در آنها دیده شوند.
وی افزود: وعده های نامزدها باید مبتنی بر عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی باشند چراکه نظام اسلامی حامی مستضعفان است و باید در راستای رفع فقر در جامعه گام بر دارد.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اشرافی گری در زندگی مسئولان و طبقات خاص در کوتاه مدت و میان مدت به جامعه ضربه می زند، اظهار کرد: عدالت اجتماعی و عدل از برنامه ها و دستورات اسلام است.
وی افزود: رعایت عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی جامعه باعث اعتماد مردم به نظام می شود.
** تبیین اثرگذاری رای مردم برای توسعه کشور ضروری است
چراغیان تبیین اثرگذاری رای مردم را به اندازه انتخابات مهم و ضروری خواند و گفت: این کار از وظایف رسانه ها و نخبگان کشور است و موجب کیفی شدن انتخابات می شود.
وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا، قوای مجریه و قضائیه با رای مردم انتخاب می شوند و به همین دلیل انتخابات و رای مردم تاثیر بسزایی در توسعه کشور دارد.

** فرهنگ سیاسی مبتنی بر برنامه باید جایگزین حزب محوری شود
این کارشناسی مسائل سیاسی بیان کرد: فرهنگ سازی و فرهنگ سیاسی مبتنی بر برنامه و توسعه محور باید جایگزین طایفه محوری و جریان حزب محوری شود.
وی افزود: احزاب باید بر اساس برنامه ها، واقعیت ها، ارزش های جامعه و منافع عمومی تلاش کنند و فرهنگ سیاسی مبتنی بر منافع خاص نباشد.
جراغیان مطالبه گری را امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: حرکت جامعه باید به سمت تعالی و پیشرفت باشد لذا فرهنگ مطالبه گری باید برای حذف افراد منفعت طلب در جامعه نهادینه شود.
وی افزود: رای آگاهانه مبتنی بر برنامه و براساس عقلانیت در امر انتخابات مهم است.

** انتخاب اصلح باعث شایسته سالاری می شود
این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: انتخاب اصلح کارگشا و موثر در عمل و اجراست چراکه با رای دادن، به اشخاص قدرت داده می شود و باید مطمئن شویم از این قدرت به بهترین وجه استفاده می شود.
وی شایسته سالاری را از پیامدهای انتخاب اصلح دانست و افزود: حذف طایفه گرایی و باندگرایی، کاهش فساد، ساماندهی امور و بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی از دیگر پیامدهای انتخاب اصلح می باشند.

** احزاب ایران باید آسیب شناسی شوند
چراغیان با بیان اینکه اجزاب می توانند هدایتگر یا ویرانگر باشند، گفت: احزاب مولود قرن 19 هستند و باید در ایران آسیب شناسی شوند چرا که شرایط امروز متفاوت شده است.
وی افزود: عملکرد حزبی باید برمبنای عقل، عدل، انصاف و روشنگری باشد و احزاب باید بر مبنای تقوا و انصاف برنامه دهند و پس از به دست گرفتن قدرت به فکر مردم باشند.
وی با ظرح ضرورت تفکیک فعال سیاسی از دلال سیاسی اظهار کرد: در عرصه سیاست، فعال سیاسی دلسوز مردم و پاسخگو است در حالیکه دلال سیاسی مردم را با شعار و ایجاد موج به خود جذب و پس از گرفتن آرا مردم را فراموش می کند و در نهایت قانون را به مسلخ می برد.

** حضور گسترده مردم در صحنه انتخابات شر دشمنان را دور می کند
یکی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا در این میزگرد خبری مردم را از نظر مبانی دینی محور حاکمیت دانست و گفت: یکی از شرایط حاکمیت در اسلام داشتن پشتوانه مردمی است.
حجت الله بهاروند با بیان اینکه نیروی نظامی بدون پشتوانه مردمی کارآمد نیست، افزود: اگر حضور مردم نبود استکبار تاکنون این مملکت را تصاحب کرده بود.
وی موثرترین عامل در حفظ امنیت و استقلال ملت ها را حضور گسترده مردم در گردهمایی ها و شرکت در انتخابات دانست و اظهار کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی مبتنی بر آرای مردم و مهمترین عامل برای ماندگاری و حضور مردم است.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: حتی بدخواهان داخلی و خارجی انتخابات ملت ایران را نمی توانند جدی نگیرند چراکه می دانند این انتخابات جدی و واقعی است.

** سلب اعتماد مردم از نظام با دادن وعده های غیرمنطقی آسیب بسیار بزرگی است
بهاروند سلب اعتماد مردم از نظام و مسئولان با دادن وعده های غیرعملی و غیرمنطقی را آسیب بسیار بزرگی دانست و گفت: بی اعتمادی مردم به نظام تبدیل به آسیبی جدی می شود و به پشتوانه اصلی نظام آسیب می زند.
وی با تاکید بر لزوم ارائه برنامه های اقتصادی موثر توسط نامزدها افزود: داوطلبان در جریان انتخابات وعده ها و شعارهای عملی داشته باشند و پشتوانه مردمی نظام را در معرض تهدید قرار ندهند.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه بدون حضور جدی مردم هیچگونه توسعه ای در جامعه ایجاد نمی شود، گفت: در مباحث اقتصادی، فرهنگی و سیاسی توسعه جدی با مشارکت همه جانبه و همیشگی مردم محقق می شود.
** با انتخاب یک فرد یک جریان رای می گیرد
بهاروند با بیان اینکه با انتخاب یک فرد یک جریان رای می گیرد اظهار کرد: چارچوب و اصول تعریف شده حزب مسیر و جهت حرکت فرد داوطلب را مشخص می کند.
وی افزود: با پیروی از حزب ممکن است فردی توانمند و شایسته باشد اما مقابل جهت گیری فکری و حزبی رای دهنده باشد که در این صورت این فرد دچار تناقض و سردرگمی می شود.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه انتخابات نقش بسزایی در تعیین سرنوشت کشور دارد، گفت: در انتخابات فقط یک فرد انتخاب نمی شود بلکه جریانی با سابقه با هدف انتخاب می شود لذا باید جریانات را عادلانه و بابصیرت بشناسیم.
وی افزود: عملکرد دولت کنونی تحریم ها را بیش از سال 88 کرده است و تن دادن به برجام برای رفع تحریم ها نتیجه ای نداشت.

** نگاه جامعه به احزاب منفی است
دبیرکل تشکل های اسلامی دانشجویی و فارغ التحصیلان لرستان نیز در این میزگرد گفت: به دلیل برخی رفتارهای حزبی نادرست و طرفداری از افراد نا توان هم حزب نگاه جامعه به احزاب منفی است.
ابراهیم بارانی بیرانوند افزود: در احزاب باید به روشنگری مردم و انتخاب اصلح کمک شود حتی اگر فردی در جریان حزبی مورد نظر نباشد.
وی با تاکید بر لزوم بیان واقعیت ها توسط نامزدهای انتخابات گفت: صرفا برای تبلیغات نباید مردم را درگیر حواشی کنیم؛ به اذعان مسئولان و کارشناسان، درگیری آمریکا با ایران از برنامه ها و صلاح این کشور نیست.

** حضور مردم در انتخابات باعث افزایش ضریب امنیت کشور می شود
این فعال اصولگرا شرکت در انتخابات را یک حق دانست و گفت: مردم حق اعلام رضایت یا نارضایتی خود را با شرکت در انتخابات نشان می دهند.
وی با بیان اینکه شرکت نکردن در انتخابات بی تفاوتی به حق شرعی و اجتماعی است، افزود: حضور مردم در انتخابات نشان از پایگاه مردمی نظام دارد و باعث یاس و نامیدی دشمنان نظام می شود.
بارانی بیرانوند با تاکید بر لزوم منطقی بودن وعده های نامزدها اظهار کرد: وعده های غیر معقول در راستای جمع آوری آرا افراد را متهم به دروغگویی می کنند که این موضوع شایسته مقام مسئول نیست.
وی یکی از دلایل انتخاب نشدن مجدد نمایندگان مردم لرستان در مجلس را دادن وعده های غیر عملی آنها در جریان انتخابات دانست و افزود: وعده های غیر معقول و خارج از توان افراد و ظرفیت کشور اعتماد مردم را سلب می کند.
** مسیر ریل قطار پیشرفت کشور توسط مردم مشخص می شود

این فعال سیاسی گفت: مردم باید با هوشیاری و مطالعه برنامه ها و سوابق نامزدها، اصلح ترین فرد را انتخاب کنند و فریب تبلیغات رنگارنگ برخی از نامزدها را نخورند.
وی با بیان اینکه مسیر رسیل قطار پیشرفت کشور توسط مردم مشخص می شود، افزود: با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری هر چهار سال برگزار می شود لذا برنامه ها و ریل چهار ساله برای توسعه کشور تعریف می شود.
بارانی بیرانوند گفت: با توجه به اینکه افراد تایید شده برای انتخابات مورد سنجش قرار گرفته اند در امر انتخابات باید توانمندترین و اصلح ترین این افراد انتخاب شوند.
وی ادامه داد: تجربه بی توجه به انتخاب اصلح در اوایل تاریخ انقلاب اسلامی رخ داده است و مردم باید بدانند که تبلیغات بیگانه خیرخواه ملت ایران نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: مردم در انتخاب اصلح نباید به تبلیغات خارجی توجه کنند و در صورت نبود شناخت کافی به افراد آگاه و دارای شناخت در حوزه و دانشگاه مراجعه کنند.
وی این موضوع که برجام جلوی جنگ را گرفته است را دروغ محض دانست و افزود: بیان این موضوع باعث افزایش فشارها، تهدیدها و اعمال تحریم های جدی تر می شود.
وی اظهار کرد: پس از برجام نه تنها تحریم ها کمتر نشده بلکه بیشتر شده اند.
وی با اشاره به مناظره های انتخابات ریاست جمهوری گفت: جهانگیری یک نامزد پوششی است و صحبت های روحانی را با فرصت 2 برابر تکمیل می کند.
وی افزود: در حال حاضر دولت مستقر دسترسی بیشتری بر رسانه ها دارد و از طرفی اغلب افتتاحیه ها و سفرهای استانی در ماه های اخیر انجام شده است.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 29 اردیبهشت ماه به صورت همزمان برگزار می شوند.
خبرنگار: مریم نریمانی ** انتشار دهنده: احسان کردی
7274/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.