به گزارش خبرآنلاین لرستان، دکتر حمید رضا نظیفی در خصوص تصادفهای ساختگی و چگونگی تشخیص آن از سوی مراکز پزشکی قانونی اظهارکرد: برای بررسی صدمههای ناشی از تصادف که به یک فرد وارد میشود ملاکها و معیارهای مختلف و تخصصی وجود دارد که در مراکز پزشکی قانونی با استفاده از آنها این ارزیابی انجام می شود.
وی با بیان اینکه افراد سودجو با ایجاد تصادفات ساختگی اقدام به اخذ پولهای هنگفت از شرکتهای بیمهای میکنند،افزود: موضوع تصادفات ساختگی یکی از راههای سوء استفاده این افراد از شرکتهای بیمهای است که با افزایش چشمگیر مبالغ دریافتی دیه، افراد سودجو به دنبال سوء استفاده از بیمهها هستند.
وی با تاکید بر اینکه با هوشیاری تیم پزشکی قانونی مبنی بر عدم تطبیق تصادف با بخش آسیبدیده در فرد، موضوع مورد بررسی قرار می گیرد، ادامه داد: این موضوع با بخش قضایی مطرح و به صورت جدی پیگیریهای لازم به عمل خواهدآمد.
دکتر نظیفی درباره اینکه پس از ارجاع یک مصدوم یا پرونده تصادف به پزشکی قانونی چه مراحلی در مراکز این سازمان طی می شود، گفت: به طور کلی زمانی که یک مصدوم با ادعای تصادف رانندگی به پزشکی قانونی مراجعه کند، مورد معاینه قرار گرفته و چنانچه به این نتیجه برسیم که صدمات وارده، ناشی از حادثه ادعا شده نیست، در گزارشی که به مقام قضایی ارسال میشود اعلام میکنیم که مثلا فلان آسیب دیدگی با نوع تصادف مورد ادعا یا زمان آن تطابق ندارد و در نهایت این قاضی است که حکم را صادر میکند.
عضو شورای قضایی استان لرستان افزود: زمانی که یک فرد برای تشخیص میزان صدمات جسمی ناشی از تصادف یا هر حادثه دیگری به پزشکی قانونی مراجعه میکند آسیبهای وی بررسی شده و با قانون مجازات اسلامی تطبیق داده میشود، سپس بررسی میشود که عامل ایجاد این ضایعه به چه دلیل بوده و آیا حدوث آن می تواند با حادثه مورد ادعا نظیر تصادف یا نزاع تطابق داشته باشد یا خیر، به عنوان مثال تصادف ناشی از اصابت مستقیم قطعات خودرو و یا پرتاب فرد و کشیدگی روی زمین تفاوت هایی دارد که کارشناسان پزشکی قانونی قادر به تشخیص آن هستند.
وی با بیان اینکه در گام بعدی زمان حدوث ضایعه مشخص میشود، تاکید کرد: پزشکی قانونی اعلام میکند که این آسیب دیدگی مثلا مربوط به یک یا دو روز قبل یا چه محدوده زمانی است و یکسری از ادعای کذب در مورد آسیب دیدگی ناشی از تصادف در همین مرحله مشخص می شود.
وی درباره اینکه آیا امکان تشخیص ساعت وقوع حادثه و آسیب دیدگی وجود دارد یا خیر؟ گفت: با توجه به نحوه مراقبت، شرایط بدنی و نحوه درمان فرد آسیب دیده نمیتوان ساعت دقیق آسیب دیدگی را مشخص کرد اما حدود زمان آن قابل تشخیص بوده و علاوه بر آن معیارهایی وجود دارد که میتوان تشخیص داد که آیا آن آسیب در پی تصادف ایجاد شده یا علتش چیز دیگری بوده است.
دکتر نظیفی با بیان اینکه اگر صدمات فرد دارای دیه مقدر باشد تطابق با قانون دیات در گواهی ها درج و در غیر این صورت، ارش صدمات تعیین و اعلام میشود، اظهارکرد: چنانچه فرد دچار نقص عضو شود میزان نقص عضو مشخص و ارش آن نیز تعیین می شود.
مدیر کل پزشکی قانونی استان لرستان افزود: گاهی نیز برخی از افراد برای گرفتن دیه خود را جلوی ماشین افراد دیگر پرتاب میکنند که در این شرایط نیز علاوه بر کارشناسی پزشکی قانونی، تحقیقات انتظامی و قضائی و سوابق افراد در کشف پرونده موثر و موارد بسیاری از این دست تا کنون در پزشکی قانونی کشف شده است.
به گفته وی پزشکی قانونی با تشخیص بسیاری از موارد تصادفات ساختگی، از امکان سوء استفاده مالی و دریافت هزینه از بیمهها جلوگیری کرده است.
وی با بیان اینکه امکانات و سطح کارشناسی پزشکی قانونی در تشخیص آسیب دیدگیهای جعلی و غیر مرتبط در سالهای اخیر افزایش داشته است، گفت: با توجه به اینکه اطلاعات افرادی که به دلیل نزاع یا تصادف به پزشکی قانونی مراجعه میکنند ثبت میشود، بنابراین از طریق این اطلاعات نیز میتوان متوجه شد که به عنوان مثال فردی در طول یک سال چند بار با ادعای تصادف به پزشکی قانونی مراجعه کرده است.
دکتر حمید رضا نظیفی با بیان اینکه پزشکی قانونی چراغ راهنمای دستگاههای قضائی است، افزود: در 98 درصد موارد گواهیهای صادره از سوی پزشکی قانونی مبنای رأی قضات در دادگستری قرار میگیرد.
48