به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی آشتاب از شناسایی 71 تبعه خارجی شاغل در استان لرستان خبر داد و گفت: جریمه کارفرمایان متخلف افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به ضرورت شناسایی و جلوگیری از اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز در استان اظهار داشت: بنا به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه به مبلغ 309 هزار و 977 ریال در سال 1396 تعیین‌شده است مبلغ جریمه برای هرروز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی یک‌میلیون و549 هزار و 885 ریال جریمه در صورت به‌کارگیری اتباع غیرمجاز است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان عنوان کرد: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی در واحدهای کارگاهی ممنوع است و کارفرمایان متخلف برابر قانون از یک روز تا 90 روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یک کارگر جریمه می‌شوند.

وی بیان کرد: در سال 95 تعداد یک هزار و 235 مورد بازرسی در این زمینه توسط بازرسان کار استان انجام گرفت که منجر به شناسایی بیش از 71 تبعه خارجی غیرمجاز شاغل در استان شد که با همکاری نیروهای انتظامی از کشور اخراج شدند.

آشتاب گفت: با توجه به معضل بیکاری در استان و اهمیت استفاده از جوانان استان از فرصت‌های شغلی، شناسایی و اخراج اتباع بیگانه غیرمجاز از محیط‌های کاری استان در دستور کار قرارگرفته است که شناسایی و اخراج این تعداد از اتباع خارجی سبب جایگزینی 63 نفر از هم‌وطنان متقاضی کارشده است.

وی تصریح کرد: به‌موجب ماده 181 قانون کار، به‌کارگیری اتباع بیگانه فاقد مجوز کار در هر شغلی جرم محسوب می‌شود که در همین راستا در سال 95 بیش از 19 کارفرما که اتباع خارجی غیرمجاز را به‌کارگیری کرده بودند شناسایی و ضمن ابلاغ برگ جریمه به مراجع قضایی معرفی شدند.

اجرای طرح آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی بیماری «اوتیسم» در لرستان

 فاطمه زهرا توکلی معاون توان‌بخشی بهزیستی لرستان اظهارداشت: به مناسبت دوم آوریل روز جهانی اوتیسم، طرح آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی این اختلال از 14 لغایت 25 فروردین‌ماه در سطح پارک‌های شهر خرم‌آباد در حال اجرا است.

وی افزود: با توجه به حساسیت خانواده‌ها و اهمیت شناخت اختلال اوتیسم در بین کودکان، با راه‌اندازی کاروان اطلاع‌رسانی، استقرار چادرهای غربالگری در سطح پارک‌ها و معرفی مراکز آموزشی و توان‌بخشی سعی در آموزش و آگاه‌سازی خانواده‌ها نسبت به شناخت این اختلال و حساس کردن خانواده‌ها نسبت به پیگیری کودکان مشکوک به اوتیسم داریم.

معاون توان‌بخشی بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه طرح غربالگری اختلال طیف اوتیسم از سال 94 آغازشده است، عنوان کرد: یک مرکز در سطح شهر خرم‌آباد در حال ارائه خدمات مشاوره‌ای، آموزشی و توان‌بخشی است که در حال حاضر 40 کودک مبتلابه اوتیسم از خدمات این مرکز بهره‌مند‌ می‌شوند.

وی با تبیین ویژگی‌های اوتیسم گفت: این اختلال با ناهنجاری‌های رفتاری و کلامی غیرطبیعی، نمایان می‌شود و بروز این اختلال در بین پسران نسبت به دختران شایع‌تر است  امسال این طرح با شعار پیش به‌سوی استقلال و کسب توانایی تصمیم‌گیری برای خود، اجراشده است.

معاینه بیش از 2 هزار جسد توسط «دادپزشک» در لرستان

حمیدرضا نظیفی مدیرکل پزشکی قانونی لرستان اظهار داشت: دادپزشک با پذیرش اجساد از ارجاع غیرضروری متوفیان به سیستم قضائی و پزشکی قانونی جلوگیری می‌کند.

وی  افزود: این طرح با خدمت‌رسانی بهتر و سریع‌تر به مردم سبب کاهش تألم مراجعه‌کنندگان، کاستن از تشریفات اداری و نیز کاهش ورودی به دستگاه قضایی شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان عنوان کرد: هم‌اکنون در برخی از مناطق دریافت گواهی فوت و دفن با مشکلاتی همراه است و اجساد برای صدور این گواهی به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود که اتلاف وقت را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح، پزشکانی که تخصص پزشکی قانونی دارند، می‌توانند گواهی فوت صادر و از اعزام مواردی که ضرورت ندارد به پزشکی قانونی جلوگیری می‌شود.

نظیفی بابیان اینکه با اجرای این طرح می‌توان آمار دقیقی و علمی درزمینهٔ علت فوت در کشور حاصل کرد تا از این آمار درزمینهٔ پیشگیری استفاده کرد، گفت: دادپزشکان، درواقع پزشکان متخصص و کارشناسان آموزش‌دیده‌ای به شمار می‌آیند که نسبت به مشاوره به مراکز درمانی و کادر پزشکی و نیز معاینات اجساد و صدور جواز دفن اقدام می‌کنند، این افراد در صورت تشخیص فوت طبیعی و غیرضروری بودن ارجاع اجساد به تالارهای تشریح و تعیین دقیق علت فوت برای متوفی جواز دفن صادر می‌کنند.

وی تصریح کرد: طرح دادپزشک از ابتدای سال 1394 در استان لرستان آغازشده که با اجرای آن از بخش قابل‌توجهی از ارجاعات بی‌مورد به تالارهای تشریح جلوگیری شد؛ به‌نحوی‌که از فروردین تا 25 اسفندماه سال 1395 تعداد دو هزار و 40 جسد توسط دادپزشک معاینه و برای آنان جواز دفن صادر شد.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در بسیاری از فوت‌هایی که رخ می‌دهد سیمای مرگ و علت آن‌ها مشخص نیست، طی توافقی که بین سازمان پزشکی قانونی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1392 صورت گرفت مقرر شد تا صدور جواز دفن سامان‌دهی شود.

وی با اشاره به اینکه متولی اجرای طرح دادپزشک مرکز تحقیقات پزشکی قانونی است، اظهار داشت: یکی از اقدامات آموزش پزشکان برای معاینه صحیح و بررسی مدارک و تشخیص دقیق علت فوت و به‌تبع آن جلوگیری از ارجاع بی‌مورد پرونده به دستگاه قضایی است و اگر جواز دفن صادر می‌شود باید مؤلفه‌هایی داشته باشد و به‌درستی تکمیل شود.

نظیفی بابیان اینکه پزشکان در بیمارستان اگر توانستند گواهی فوت اصولی صادر کنند، جواز دفن صادر می‌شود، افزود: در مواردی که پزشک در صدور تائید مرگ طبیعی مردد بود یا نتوانست به‌درستی تشخیص دهد و اگر در مشورت به این نتیجه رسیدند که پرونده باید به پزشکی قانونی ارجاع شود، جسد طی مراحل قضایی به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهند.

وی  عنوان کرد: به لحاظ حقوقی باید گفت که یک دادپزشک باید با کلیات پزشک و قانون، مرگ‌شناسی، تشخیص هویت، ترومالوژی، سم‌شناسی و داروهای مخدر و توهم‌زا به‌صورت تخصصی آشنا باشد و در صورتی می‌تواند گواهی فوت صادر کند که علت مرگ مشخص و عامل آن طبیعی باشد، آثار تروما و جنایت مشاهده نشود و ضمن احراز هویت، خانواده متوفی نیز شکایتی نداشته باشند.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 614754
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.