نرگس سپه وند: نقش پدر در خانواده مسئله پدری و عهدهداری سرپرستی همسر و فرزندان است.پدر مسئول دادن آگاهیهای لازم و پرورش فرهنگی فرزندان است.
ازنظر کودک اوست که همهچیز را میداند ، به همهی سؤالات پاسخ میگوید . از هر واقعهای ، در هر جا که اتفاق افتد خبر دارد، آینده و گذشته را اوست که باید خبردهد ، و بالاخره اوست که دریچهای از اطلاعات را به روی کودک میگشاید.
شاید تصور کودک از پدر اغراقآمیز باشد ولی در کل این نکته درست است که افراد بزرگسال واجد اطلاعات و تجاربی هستند که کودکان فاقد آناند و اگر آنها از کودک مضایقه نمایند از موقعیت شایسته و مناسبی محروم میگردند. پدر در این رابطه متعهد انجام نقشی است که دیگران از آن عاجزند.
پدر از یک دید ، معلم خانواده ، رهبر و قانون دان است . از طریق پدر است که کودک به گفته خواجه نصیر طوسی از تدبیر و کمالات نفسانی ، چون آداب و فرهنگ ، هنر و صناعات و علوم و طریق زندگی که اسباب بقاء و کمال نفس او هستند برخوردار میشود.
پایههای صحیح علم و اطلاع را پدر در خانواده میگذارد و اوست که فرزندان را در جهت رشد مهارتها، معلومات، پرورش ذوق، سلیقه و جهت دادن آنها یاری میکند. پدر ممکن است بسیاری ازآنچه را که خود میداند به فرزند خویش منتقل نماید و بسیاری از مسائل موردنیاز و مشکلات و معماهای او را چه در چه در زمان خردسالی و چه در زمان بزرگسالی حل کند.
۴۸