وضعیت زرد و نارنجی کرونایی آتش زیر خاکستری است که اگر خوب دیده و مهار نشود شعله های قرمزش زبانه خواهد کشید و بار دیگر روزانه بیش از ۴۰۰ نفر را به کام مرگ خواهد کشاند.
به گزارش جماران، ایرنا نوشت: در روزهایی که تب و تاب، استرس و اضطراب ناشی از انتشار ویروس کرونا در اغلب نقاط کشور کاهش یافته و بسیاری شهرها از وضعیت قرمز خارج و زرد و نارنجی بر مناطق مختلف حاکم شده معنی آن از سرگیری عادی زندگی و برپایی آیین های مختلف و شلوغی بازار نیست.
فراموش نکنیم برای رسیدن به ۲ وضعیت زرد و نارنجی روزانه چند هم وطن با زندگی وداع کردن و هرروز برآمار مبتلایان بیش از روز قبل افزوده می شد و این تاوان سنگینی بود که همه ملت ایران از عادی انگاری کرونا در روزهای پایانی ٍآبان و آذرماه دادند.
این روزها که بسیاری از شهرهایی که در حالت فوق حاد قرمز قرار داشتند و اکنون با اعمال محدودیتها و تعطیلی ادارات و بازار به وضعیت زرد رسیده اند به جای آنکه تلاش کنیم وضعیت زرد را به سفید تبدیل کنیم با عادی انگاری خود به استقبال روزهای سخت و دردناک قرمز نرویم.
کرونا بازی با رنگها نیست و همه ما در ۱۱ ماه گذشته درسهای فراوانی از کرونا گرفته ایم و می دانیم که کرونا با کسی شوخی ندارد، پیر و جوان، شهری و روستایی، ترک و لر، گیلک و ٍآذری نمی شناسد.
بلکه کرونا آمده تا با خوش رقصی تنهایی را برایمان به ارمغان آورد و تنها راه مقابله با این مهمان ناخوانده منحوس رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستشوی مکرر دستها است.
کرونا در یک سال اخیر چنان بی مهابا تاخته که علاوه بر داغدار نمودن خانوادها، تنهایی و گوشه نشینی را برای همگان به ارمغان اورده است.
بیمار کرونایی قرنطینه شده در منزل باید تنها از پس بیماری بر اید و هیچ کس را یارای کمک به او نیست که پرستاریش کند و غذایی گرم برایش تهیه کند.
مادر از درآغوش کشیدن فرزندش هراس دارد که مبادا ناقل باشد و عزیزش را گرفتار کرونا کند، در سوگ عزیزان باید تنها گریست و عزیزان را تنها و بی کس بخاک سپرد زیرا کرونا اینجور می خواهد و تقسیم کردن شادیها دیگر معنی ندارد.
آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی است با اجرای طرح محدودیت فعالیتها و رفت و آمد در کشور، ابتلا به کرونا روند کاهشی دارد اما هشدارها نشان می دهد اگر عادی انگاری ادامه یابد شاهد شیب تند مبتلایان به کرونا در بهمن ماه خواهیم بود.
هشدار اخیر وزارت بهداشت و رییس جمهوری مبنی بر رعایت پروتکلها برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در شرایط زرد اغلب شهرها بیانگر این است که خطر در کمین است و تا رسیدن به وضعیت سفید خیلی راه مانده است.
اعمال محدودیتها در آذرماه نتایج مثبت داشته و اگر چه به دلایل مشکلات اقتصادی نمی توان برای همیشه تعطیلی ادارات و بازار را شاهد بود اما میتوان با جدی گرفتن و تداوم رعایت پروتکل ها همچنان برای نفس گیر کردن کرونا تلاش نمود و سلامتی را به جامعه برگرداند.
اواخر فروردین ماه امسال در پی اجرای محدودیتهای کرونایی در کشور آمار فوت شدگان ناشی از کرونا ۲ رقمی شد اما دوباره با عادی انگاشتهشدن کرونا، آغاز سفرها و دورهمیها، عادی شدن فعالیت مشاغل و اصناف موج دوم شیوع کرونا در تابستان آغاز شد و به موج سوم در پاییز رسید و نمودار فوتیها و مبتلایان صعودی شد به طوریکه تعداد فوت شدگان از دهم آبان ماه به بیش از ۴۰۰ نفر در روز رسید.
با روند صعودی تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا بار دیگر سیاست اعمال محدودیتهای سراسری در کشور اجرا شد و با تعطیلی فعالیت اصناف غیرضروری، محدودیتهای رفت و آمد در جادهها و داخل شهرها نمودار ابتلا به کرونا با شیب ملایم نزولی شد.
اکنون دیگر همه میدانند تجمع های انسانی کمینگاه ویروس کرونا است و به اذعان کارشناسان حوزه سلامت در حال حاضر تنها راه مهار این ویروس، پرهیز از برگزاری تجمع، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی است و با اعمال محدودیتهای هوشمند میتوان این ویروس را زمینگیر کرد.
سرپرست فرمانداری بروجرد گفت: کاهش ابتلا به ویروس کرونا در پی اجرای محدودیتها در این شهرستان وجود داشته و بروجرد از وضعیت قرمز به زرد رسیده است.
احمد گودرزیان افزود: با اجرای محدودیتها و ممنوعیتهای سراسری در کشور از ابتدای آذر ماه جاری تاکنون شاهد کاهش ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در بروجرد هستیم و تداوم این شرایط نیازمند همکاری همه مردم و دستگاه ها است.
وی با اشاره به تاثیر ۵۱ درصدی تجمعهای دوستانه و محافل خانوادگی در انتقال و شیوع ویروس کرونا اظهارداشت: از مردم درخواست میشود از برگزاری هرگونه دورهمی و جشن خانوادگی پرهیز کنند تا وضعیت کشور از نظر بحران کرونا به شرایط عادی بازگردد.
وی اظهار امیدواری کرد با رعایت دقیق و کامل پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و رعایت محدودیتها و ممنوعیتهای تصویب شده در ستاد ملی مبارزه با کرونا، تعداد ابتلا به این ویروس و بیماری و مرگ و میر ناشی از آن به حداقل ممکن برسد.
معاون بهداشتی و دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تعداد مبتلایان به کرونا ویروس استان بیش از ۶۰ هزار نفر گزارش شده است.
مریم کوشکی اظهار کرد: تا ۱۲ دی ماه ۱۶۰ هزار و ۲۵۴ نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد پاسخ ۱۶۰ هزار و ۳۲۰ مورد اعلام شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون از این مجموع ابتلای قطعی ۶۰ هزار و ۹۰۳ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یک هزار و ۲۹۲ نفر نیز جان باخته اند.
معاون بهداشتی و دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: همچنین از مجموع موارد ارسالی به آزمایشگاه ۹۹ هزار و ۴۱۳ موردمنفی بوده است.