علیاکبر فکوری در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با بیان اینکه سیستم گردشگری کشور چند سالی است که دچار چالشهای بیشتری شده است، اظهار داشت: طی یک تا دو سال گذشته این امر بیشتر بوده است.
خسارت سنگین سیلاب به جامعه هتلداران
وی با بیان اینکه حوزه گردشگری و هتل داری لرستان در حال رونق بود که متأسفانه سال گذشته سیلاب مقطع فروردین ماه خسارت بسیاری سنگینی به هتل داران استان وارد کرد، گفت: این امر موجب شد که هتلها مجبور شوند که پذیرش مسافران را کنسل کنند و این در حالیست که هتلها از قبل برای خرید مواد اولیه، تجهیزات داخل هتلها، رستورانها، تعمیرات و… هزینههای زیادی کرده بودند.
رئیس جامعه هتلداران لرستان با بیانه اینکه متأسفانه خیلی از هتل داران ما اقدام به دریافت تسهیلات کرده بودند که با وقوع سیلاب برای پرداخت این تسهیلات دچار مشکلات فراوانی شدند، گفت: ما برای رفع مشکلات جامعه هتل داران استان مکاتبات فراوانی با دولت داشتیم و این در حالیست که نامه نگاریها و… سرانجامی نداشت و حتی یک ریال هم به هتل داران پرداخت نکردند.
فکوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه هتل برخی از هتل داران استان در پی وقوع سیلاب تخریب شد و این در حالیست که به آنها نیز هیچ گونه تسهیلاتی برای جبران خسارتها پرداخت نشد، افزود: لرستان به دلیل اینکه هنوز مقصد گردشگری نیست و ما هنوز نتوانسته ایم در تمام سال در استان مسافر داشته باشیم.
ضربه آخر کرونا به هتل داران
وی با بیان اینکه تنها چند ماهی از سال مانند فروردین و تابستان ما در لرستان مسافر داریم که متأسفانه پارسال فروردین ماه را به دلیل وقوع سیلاب از دست دادیم، گفت: تابستان مسافر چندانی نداشتیم، زمستان با رکود بسیار زیادی روبرو شدیم و سپس شیوع کرونا، ضربه آخر به جامعه هتل داران کشور و به خصوص استان لرستان وارد کرد.
رئیس جامعه هتلداران لرستان با تاکید بر اینکه مشکلات موجود در این حوزه را بارها به مدیران ارائه کردیم، گفت: واقعیت این است که هتل داران لرستان با بحران بسیار زیادی مواجه هستند.
فکوری با بیان اینکه نزدیک دو ماه است که هتلهای استان تعطیل هستند، بیان داشت: برخی واحد و صنوف با وجود کرونا توانسته اند تا حدودی رونق خود را به دست بیاورند، اما هتل داران و حوزه گردشگری به دلیل اینکه آخرین حلقه زنجیره اقتصادی هستند هنوز مشکلات آنها پابرجا است.
احتمال ورشکستگی هتلداران
وی با اشاره به اینکه من فکر میکنم گردشگری کل کشور و به خصوص استان لرستان تا شهریورماه جان نگیرد، افزود: شهریور ماه نیز در لرستان مسافر آن چنانی وجود ندارد.
رئیس جامعه هتلداران لرستان با تاکید بر اینکه این قشر یک سال است که با رکود بسیار بالایی مواجه است، تصریح کرد: با این رکود، احتمال ورشکستگی تمام هتل داران وجود دارد.
فکوری با بیان اینکه اکثر هتل داران به بانکها بدهی دارند، عنوان کرد: برخی از هتلها ماهانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان باید به بانکها پرداخت کنند و از طرف دیگر باید هزینه آب، برق، تلفن و… را پرداخت کنند، بین ۴۰ تا ۵۰ کارگر دارند که ماهانه حدود ۷۰ میلیون تومان دستمزد به آنها بدهند، هتل داران باید این هزینهها را از کجا تأمین کنند؟
وی با بیان اینکه ممکن است هتل داران بتوانند یک تا دو ماه این هزینهها را بپردازند، اما دیگر نمیتوانند این روند را ادامه بدهند، تصریح کرد: این عوامل موجب میشود که هتل داران مجبور شوند که کارگران خود را اخراج و هتل را تعطیل کنند و واقعیت این است که اگر دولت به این قشر کمک نکند به طور حتم ضربه بسیار سنگینی به جامعه هتل داری کل کشور و به خصوص استان لرستان وارد میشود.
رئیس جامعه هتلداران لرستان با تاکید بر اینکه خیلی از شغلهای دیگر هم به هتل داری وابسته است و اینها نیز لطمه میبینند، افزود: در این راستا باید فکر اساسی برای این قشر صورت گیرد.
احتمال بیکاری ۳۰۰ تا ۱۰۰ کارگر هتلهای لرستان
فکوری با تاکید بر اینکه ما با کرونا باید زندگی کنیم و شروع به فعالیت برخی اصناف کار خوبی بوده است، بیان داشت: اما در حوزه گردشگری نیز باید تمهیداتی لحاظ شود.
وی با بیان اینکه نزدیک به سه هزار هتل و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار کارگر در این حوزه فعالیت دارند، تصریح کرد: واقعیت این است که در صورت عدم رفع مشکلات این قشر، شاهد ایجاد بحران اقتصادی باشیم.
رئیس جامعه هتلداران لرستان با تاکید بر لزوم چاره اندیشی و اقدام کارشناسی در این زمینه، عنوان کرد: الان موقع حمایت از جامعه هتل داران به عنوان یکی از ارکان چرخهای اقتصاد کشور است.
فکوری با بیان اینکه در لرستان حدود ۴۵ هتل فعال داریم، بیان داشت: هر کدام از این هتلها بین ۲۰ تا ۳۰ نیروی کار دارند و اگر واحدهای اقامتی و… به آنها اضافه کنیم تعداد بیشتر میشود.
وی، افزود: حداقل بین ۳۰۰ تا هزار نفر در این هتلها و مراکز اقامتی فعالیت دارند.