به گزارش خبرگزاری مهر، کمالالدین شاهرخ در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: امروزه در دنیای ارتباطات کاربرد عکس به دلیل تأثیرات هنر عکاسی و تصویر در تصمیمات اجتماعی و آگاهی مردم بر کسی پوشیده نیست.
وی از تصویر به عنوان یکی از ابزارهای بسیار تأثیرگذار در راستای آموزش و آگاهی مردم یاد کرد و گفت: این ویژگی موجب شده افراد جامعه در مقایسه با دیگر ابزارهای رسانهای، استقبال بیشتری به استفاده از عکس داشته باشند.
این هنرمند عکاس خاطرنشان کرد: از سویی با توسعه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی و تبادل اطلاعات در این بستر، تصویر از مهمترین ابزارهایی است که توانسته به مراتب تأثیرات اثربخشی روی مخاطبان داشته باشد.
شاهرخ بیان کرد: در صورتیکه تصاویر از چارچوبهای فنی و هنری برخوردار باشند، اثرگذاری آنان در بستر شبکههای اجتماعی به مراتب دو چندان میشود.
وی ادامه داد: به عبارت بهتر عکس از مهمترین ابزارهای اطلاعرسانی است که با اقبال کاربران روبرو شده و بر اساس آمارهای منتشره روزانه بالغ بر میلیونها تصویر در شبکههای مجازی بارگذاری و رد و بدل میشود.
داور جشنواره عکس «مدافعان سلامت» افزود: امروزه و با توسعه عکاسی هر خانواده میتواند با استفاده از تلفن همراه اتفاقات پیرامون خود را منعکس کرده و در شبکههای اجتماعی بارگذاری و اطلاعرسانی کند.
نقش بی بدیل عکاسان در انعکاس خدمات مجاهدانه کار درمانی
شاهرخ در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در شرایط کنونی و با همهگیری و شیوع ویروس کرونا و ضرورت مقابله با آن، هنر عکاسی بسترساز آموزش و یکی از ابزارهای مؤثر در مهار و کنترل بیماری است.
وی با بیبدیل خواندن نقش عکاسان در انعکاس خدمات مجاهدانه کار درمانی کشور در مقابله با ویروس کرونا افزود: اکنون عکس به ابزاری برای به تصویر کشیدن تلاشهای شبانهروزی مدافعان سلامت و انتقال خدمات آنان به افراد جامعه شده است.
این هنرمند عکاس تاکید کرد: به تصویر کشیدن گوشههایی از تلاشهای خستگیناپذیر کادر درمانی، بازخوردهای اجتماعی را در جهت قدردانی از مدافعان سلامت و ایفای هر چه بهتر نقش مشارکتی مردم در راستای کمک به مهار این بیماری رقم زده است.
ابتکار حوزه هنری استان لرستان در برگزاری جشنواره سراسری عکس «مدافعان سلامت»
شاهرخ با اشاره به ثبت تلاش و فداکاری کادر درمانی کشور از طریق دوربین عکاسان و انتقال آن به آیندگان تصریح کرد: به این ترتیب این رخداد همهگیر و اجتماعی که همه اقشار مردم در آن مشارکت دارند، به عنوان گنجینهای تصویری در حافظه تاریخ این مرز و بوم ثبت خواهد شد.
ثبت تلاش و فداکاری کادر درمانی کشور از طریق دوربین عکاسان و انتقال آن به آیندگان
وی با قدردانی از ابتکار حوزه هنری استان لرستان در برگزاری جشنواره سراسری عکس «مدافعان سلامت» گفت: بخشی از این تصاویر در قالب گزارشهای تصویری و خبری و به عنوان عکس خبری و بخشی دیگر به منظور ثبت لحظات ماندگار فعالیت کادر درمانی در مقابله با بیماری کرونا تهیه میشود.
داور جشنواره سراسری عکس «مدافعان سلامت» ابراز امیدواری کرد که کادر درمانی کشور با استفاده از تلفن همراه و جدیت و هدفمندی بیشتر نسبت به ثبت این لحظات اهتمام ورزیده و گوشهای از خدمات این قشر را در قاب تصویر به جامعه تحویل دهند.
عکاسان با ثبت لحظات تلاش شبانهروزی کادر درمانی، دین خود را به مدافعان سلامت ادا میکنند
شاهرخ با تاکید بر اینکه ملت ایران همواره به وحدت، همراهی، تلاش و سختکوشی زبانزد است، گفت: با ثبت تصاویر مدافعان سلامت، تصویر دیگری از ایثار و فداکاری مردم کشورمان برای جهانیان نمایش داده میشود.
وی در خصوص وجوه تمایز و تفاوتهای جشنواره مدافعان سلامت با دیگر جشنوارههای عکس بیان کرد: در جشنوارههای دیگر عمدتاً مباحث رقابتی مطرح است، اما این جشنواره بیشترین توجه خود را صرف انعکاس و به تصویر کشیدن فعالیتهای کادر درمانی کرده و این شایسته تقدیر است.
این هنرمند عکاس عنوان کرد: به عبارت بهتر عکاسان با ثبت لحظات تلاش شبانهروزی کادر درمانی در وهله اول دین خود را به مدافعان سلامت کشور ادا میکنند.
شاهرخ تاکید کرد: عکاسان کشورمان که در دوران دفاع مقدس به جای اسلحه با استفاده دوربین تصاویری ماندگار را از ایثار، فداکاری و از خود گذشتگی رزمندگان جاودانه کردند، امروز نیز با ثبت و ضبط مجاهدات مدافعان سلامت به تکلیف خود عمل میکنند.
وی با آرزوی مهار بیماری کرونا در کشورمان افزود: قطعاً ثبت تصاویر امروز میتواند بخشی از حافظه تاریخی برای نسلهای آینده این مرز و بوم باشد.
براساس این گزارش، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره عکس «مدافعان سلامت» تا ۳۰ خردادماه سال جاری بوده و آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره تا ۱۵ تیرماه داوری و برگزیدگان اعلام خواهند شد.
همه آثار باید نشانی و اطلاعات دبیرخانه به آدرس لرستان_ خرمآباد_خیابان علوی_ میدان امام (ره) _ ساحلی دکتر حسابی_ نبش آرش ۶ حوزه هنری استان لرستان / کدپستی: ۳۹۷۷۷_ ۶۸۱۴۶، شماره واتسآپ ۰۹۱۶۶۹۸۵۱۲۳ و ایمیل: artlorestan@gmail.com ارسال شوند.