علی آشتاب روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شرایط و خوداظهاری بیکاری این افراد راستی آزمایی می شود و پس از آن برای دریافت مقرری بیکاری تا زمان بازگشت به کار دوباره به سازمان تامین اجتماعی معرفی خواهند شد.
وی تصریح کرد:در حال حاضر هیچکدام از کارخانه های بزرگ و متوسط استان به دلیل شیوع کرونا تعطیل نشده، برخی واحدهای تولیدی نیز با تعدیل موقتی نیرو فعال هستند و برخی نیز تعطیل شده اند که تمهیدات لازم برای تامین مالی کارگران انها تدوین شده است.
وی گفت: سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به منظور نام نویسی غیرحضوری و برخط ( آنلاین) متقاضیان در استان راه اندازی شده و کارگرانی که شغل خود را از اسفندماه سال قبل از دست دادهاند جهت دریافت مقرری تا ۲۰ فروردین امسال فرصت ثبتنام دارند.
آشتاب افزود: این سامانه به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، جلوگیری از مراجعه حضوری متقاضیان بیمه بیکاری به ادارهها و مراکز کاریابیها و همچنین رعایت سلامت متقاضیان راهاندازی شد.
وی اظهار داشت: بر این اساس متقاضیان بیمه بیکاری میتوانند با مراجعه به سامانهbimebikari.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کرده و به صورت الکترونیکی آن را پیگیری کنند.
وی اضافهکرد: متقاضیان پس از ثبتنام کد رهگیری با امکان ذخیره و چاپ دریافت میکنند که پیام اطلاعرسانی پس از ثبت درخواست در سامانه برای متقاضی ارسال میشود و نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه نیز اطلاعرسانی خواهد شد.
آشتاب گفت: در تبصره ۲ قانون بیمه بیکاری آمده است بیمهشدگانی که بهعلت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ و آتشسوزی بیکار میشوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.
وی تاکید کرد: همچنین در تبصره ب ماده ۶ این قانون آمده بیمهشده مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد که مراجعه پس از ۳۰ روز با عذر موجه و با تشخیص هیات حل اختلاف تا سه ماه امکانپذیر خواهد بود.
در حال حاضر سه هزار نفر در استان لرستان بیمه بیکاری دریافت می کنند.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در لرستان تا هشتم فروردین ماه به ۶۰۵ نفر رسیده که از این تعداد ۴۳ نفر جان باخته اند.