علی آشتاب روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تعدادی تعاونی راکد که شرایط احیا دارند انتخاب شده تا با پرداخت تسهیلات، رفع مشکلات ساختاری و کمک به حل مسایل مالیاتی و تامین اجتماعی به چرخه تولید بازگردند.

وی با بیان اینکه جمع بندی نهایی در خصوص این واحدها و شرایط آنان هفته آینده اعلام خواهد شد ادامه داد: برنامه ریزی سالجاری برای تشکیل ۹۰ تعاونی جدید است که باید با توجه به منابع بانکی و همکاری دستگاه های مرتبط تصویب نهایی شود.

 وی اظهار داشت: براساس آخرین آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعاونی های لرستان با جذب  ۳۷۹ نفر دانش آموخته دانشگاهی در بین تعاونی های کشور رتبه نخست را در جذب کارورز داشته اند.

آشتاب با اشاره به نقش اساسی و مهم تعاونی ها در رونق تولید و ایجاد اشتغال اظهار داشت: بر این اساس طی هشت ماهه پارسال در کل کشور ۴۵۷ شرکت تعاونی متقاضی بکارگیری کاروز بوده اند که سال ۹۸ موفق به جذب یک هزار و ۳۱۸ نفر شده اند.

 آشتاب تصریح کرد: در تکمیل طرح کارورزی، مشوق‎هایی همچون معافیت‎های بیمه‎ای سهم کارفرما در صورت جذب کارورز و پرداخت یک سوم از حداقل دستمزد در قالب طرح یارانه دستمزد به مدت یک سال در نظر گرفته شده که باید با اطلاع رسانی دقیق در این زمینه بتوان در بخش‎های مختلف صنعت، کشاورزی و بخصوص فنی و مهندسی و خدمات از آن بهره گرفت.

 وی ادامه داد: کارفرمایان در صورت استفاده از ظرفیت‎های مطرح شده شامل طرح کاروزی، طرح پرداخت یارانه دستمزد و معافیت‎های بیمه‎ای سهم کارفرما که توسط دولت در راستای اشتغال بیشتر ارائه شده، به تناسب از معافیت‎های بیمه‎ای بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه تعاونی های لرستان سال گذشته بیش از ۳۷ هزار دلار از محصولات خود را به خارج از کشور صادر کرده اند افزود:‌ این صادرات در حوزه خدمات، صنعت، معدن و کشاورزی بوده که از طریق گمرک های مختلف انجام شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان اظهار داشت:‌ سال  گذشته ۹۴ طرح تعاونی در زمینه های مختلف با ۱۱۷ فرصت شغلی و یک هزار و ۱۷۷ نفر عضو در استان تشکیل و در این مدت ۲۳ هزار نفر ساعت دوره های آموزشی مهارتی برای تعاونگران استان برگزار شده است.

آشتاب گفت:‌این تعداد تعاونی، سرمایه بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان دارند و بیشترین آنها در خرم آباد، بروجرد و الیگودرز  و با محوریت حوزه های کشاورزی و صنعت ثبت شده است.

وی ادامه داد:‌  تعاونی‌ها به ویژه واحدهای تولیدی وخدماتی با استفاده ازتجمیع سرمایه‌های اندک، حمایت و تسهیلات دولتی، فرآیند تولید و توسعه اقتصاد را شتاب می دهند و تاحدودی مشکل اشتغال را برطرف می کنند.

تعاونی‎های فعال لرستان ۲ هزار و ۸۳۶ واحد و از این تعداد ۴۷۸ تعاونی مربوط به بانوان است، حدود ۲۸ هزار نفر در تعاونی های استان مشغول به کار هستند و مشخصات ۱۲۵ هزار کارگر بیمه شده استان نیز ثبت شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.