به گزارش ایرنا، ویروس دردسرساز کرونا هدف نهایی خود را سلامتی انسان ها ترسیم کرده  و با سرعت و عجله در حال درگیرکردن افراد است تقریبا بیشتر جنبه های زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است و انگار نمی خواهد هیچ چیز  خارج از محدوده اش باشد.

یکی ازجنبه هایی که به وضوح تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است محیط زیست انسان ها است که روز به روز  آلودگی های زیست محیطی و پسماندهای به جای مانده از تخریب  و مرزگشایی های آن  رو به افزایش است.

افراد برای فرار از چیرگی این ویروس مدام در حال تهیه و استفاده از اقلام بهداشتی به منظور ایجاد سپر در مقابل این بیماری هستند اما از طرفی بی توجهی به نحوه استفاده و دورریختن این پسماند چهره نازیبایی برای شهرها و محیط زیست ایجاد کرده است.

گذر از خیابان ها و معابر شهرهای لرستان ، پرسه ویروس کرونا را با پسماندهای رها شده دستکش و ماسک و دستمال کاغذی بیش از پیش یادآوری می کند و دلهره را برای رهایی از این وضعیت بیشتر می کند.

این روزها در حالی که به ظاهر در تلاش برای رهایی از بیماری کووید ۱۹ هستیم اما در واقع با رها کردن پمساندها در مکان های غیر اصولی حامیان جولان این ویروس شده ایم و محیط زیست خود را ناخواسته در اختیارش قرار داده ایم.

اگرچه این روزها توصیه ها و پیام های بهداشتی به وفور در دسترس افراد قرار گرفته  اما بازهم داستان تکراری شعارهای بدون عمل را شاهد هستیم که نه مسوولان اقدامات اجرایی چندانی دارند و نه مردم خیال همراهی با اقدامات هرچند مختصر.

نبود سطل های زباله درب دار در خیابان ها و معابر شهری و ضدعفونی در حد نیاز خیابانها و کوچه ای شهری و روستایی و نبود  امکانات کافی و از طرفی رها شدن پسماندهای کرونایی چرخه ابتلا را در جامعه روز به روز گسترده تر می کند و تنها رها آورد این گونه اقدامات افزایش تقاضای اقلام بهداشتی ، هجوم افراد  به سمت داروخانه ها و ایجاد تجمعات در این مکان ها  و در نهایت کمبود مواد مورد نیاز و نارضایتی ها است.

این در حالی است که در لرستان ضعف اقدامات لازم در شرایط کنونی  برای خدمات رسانی و اهتمام بر نظافت شهر و تمهیداتی برای جمع آوری زباله های کرونایی به وضوح در سطح شهرها قابل رویت است.

 علاوه بر این آثار مخربی که از این پسماندها بر جای می ماند در حقیقت کمک بر ماندگاری و انتشار هر چه بیشتر این ویروس و افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا است.

از طرفی مصرف بی‌رویه محصولات پاک‌کننده روی دیگر آلودگی های زیست محیطی و ظهور مشکلات جدید، یکی از عوامل خطرساز برای سلامت محیط زیست و منابع آب و خاک است، پساب‌های حاصل از این مواد وارد چرخه زندگی ما می‌شود و می تواند خطری برای سلامت افراد باشد.

 استفاده بی رویه از شوینده ها و مواد ضدعفونی کننده، به یقین در آلودگی منابع آب و خاک تاثیرگذار است، البته در این شرایط و با ترس از شیوع بیماری کرونا، چاره ای هم نیست و مردم برای پیشگیری از این بیماری، به مصرف این مواد روی آورده اند.

 در شهرهایی که شبکه فاضلاب در آن راه اندازی شده، مواد شوینده به چرخه فاضلاب وارد شده و تا حدی مدیریت می شود اما در برخی شهرها که این شبکه هنوز ایجاد نشده است، این مواد وارد محیط خواهد شد.  

تقارن شیوع بیماری کرونا و ایام پایانی سال و تکاپوی خانواده ها برای خانه تکانی باعث افزایش استفاده از مواد ضدعفونی کننده شده است و حجم بسیار بیشتری از قبل پسماندو پساب های شیمیایی را روانه محیط زیست می کند.

 رئیس اداره نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: پسماندهای ماسک و دستکش آلوده شهروندان  علاوه بر آلودگی منظری در سطح شهرها به دلیل آلودگی ویروسی باید مدیریت شوند و پس از ایزوله سازی و بی خطر سازی درمکان های مناسب پسماندهای بیمارستانی و عفونی دفن شوند.

علی سالاروند افزود: این پسماندها باید در سطل های زباله درب بسته دفع شده و مطابق با دستورالعمل و پروتکل تعریف شده به صورت ویژه بی خطرسازی و در محل پسماندهای پزشکی دفن شوند.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی باید مطابق با پروتکل بی خطر سازی و در محل پسماندهای پزشکی این پسماندها را دفن کند، ادامه داد: در این راستا بیمارستان شهدای عشایر توسط یک شرکت خصوصی اقدام به دفن این زباله ها با نظارت حفاظت محیط زیست استان می کند.

سالاروند اظهار داشت: رعایت اصول بهداشتی در دفع این زباله توسط شهروندان امری ضروری است که باید از دورریختن این پسماندها در سطح شهر و جداول پرهیز شود این در حالی است که برخی افراد برخلاف وجود سطل های درب بسته اما در پمپ بنزین ها اقدام به رها کردن دستکش ها در محیط می کنند.

وی در خصوص استفاده بی رویه از مواد ضدعفونی کننده و شوینده ها  ادامه داد: استفاده ناصحیح از مواد علاوه بر مشکلات تنفسی و پوستی باعث ایجاد صدماتی به محیط زیست خواهد شد.

رئیس اداره نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سیستم تسویه صنایع الکل  مشکلاتی دارد و بهترین روش تغییر مواد اولیه و استفاده از گلوکز به جای ملاس است و میزان آلودگی کاهش خواهد یافت.

سالاروند ادامه داد: در اینصورت سیستم تقطیر این کارخانه ها نیز بهتر عمل می کند و میزان آلودگی نهایی در محیط زیست کاهش خواهد یافت.

وی با تاکید براینکه در شرایط کنونی سلامتی جامعه در اولویت قرار دارد اظهار داشت: نظارت های این اداره کل نیز بر کارخانه های الکل سازی استان انجام می شود و روز گذشته به دلیل دفع غیرمجاز یکی از کارخانه های الکل سازی به مراجع قضایی معرفی شده است.

سالاروند با بیان اینکه سلامت افراد و جامعه در شرایط کنونی بیسار مهم است عنوان کرد: دفع غیر اصولی باعث آلودگی رودخانه و مشکلات متعدد زیست محیطی خواهد شد.

وی همچنین بر ضرورت توجه مردم به استفاده  صحیح از الکل تاکید کرد و گفت: در استفاده از ضدعفونی کننده ها باید حد میانه را نگه داشت  و استفاده از الکل ۷۰ درصد علاوه بر اینکه به لحاظ بهداشتی و ضدعفونی کارآمد تر است آلودگی زیست محیطی کمتری نیز در پی خواهد داشت.

سالاروند افزود: استفاده بیش ازحد از مواد ضدعفونی باعث ایجاد تغییراتی در مکروارگانیسم ها می شود و جهش در گونه ها و حتی ایجاد مشکلات تنفسی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس اداره نظارت و پایش حفاظت محیط زیست لرستان گفت: برابر با دستورالعمل ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان صنایع الکل سازی استان فعال هستند و اکنون ۲ واحد صنعتی فعال دارای مجوز هستند.

وی افزود: در این راستا تاکنون مجوز زیست محیطی پنج واحد تولیدی در استان صادر شده است که از این مجموع ۲ مورد تولید کننده ماسک هستند.

سالاروند عنوان کرد: از این مجموع  واحد تولیدی الکل ویسیان فعال است و هیچگونه مشکل زیست محیطی ندارد و مجتمع بیولوژیک الکل نصر نیز پیش از شیوع کرونا مواد الیه را از ملاس به گلوکز تغییر داد و بار آلودگی زیست محیطی را چندین برابر کاهش داده است.

وی ادامه داد: اکنون الکل فجر نیز با مصوبه ستاد کرونا فعال شده است.

تاکنون ۱۳۸ نفر در این استان به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.