مردم لرستان تنها به گذر زمان فکر میکنند، گذری که میتواند خاطره ناخوشایند سیل و ویروس کرونا را در خود ذوب کند.
علاوه بر این مردم برای تهیه ابتدایی ترین تجهیزات پزشکی( مایع ضد عفونی کننده، دستکش و ماسک) جهت مقابله با شیوع احتمالی ویروس کرونا با مشکلات بسیاری روبرو هستند، داروخانهها یا `نداریم` را روی شیشه برچسب کردهاند یا به قیمت بیشتری لوازم را بفروش می رسانند.
ابتدا به سراغ سیل میرویم که دغدغه کهنه مردم لرستان در لباس جدید شده است.
کمتر از یازده ماه از سیل ویرانگر فروردین ماه امسال در لرستان نمیگذرد که بار دیگر این بلای طبیعی در اواخر سال مردم لرستان را مضطرب کرده است.
فعالیت سامانه بارشی در لرستان از روز دوشنبه آغاز شده و تا پایان چهارشنبه با متوسط ۱۷۰ میلیمتر بارش ادامه خواهد داشت.
هنوز جای زخم خسارات ۱۱ هزار میلیارد تومانی سیل فروردین ماه در لرستان ترمیم نشده که کارشناسان پیش بینی کرده اند سیل اسفندماه هم دست کمی از سیل ابتدای سال ندارد.
مسوولان اجرایی استان اذعان میکنند که شرایط تحت کنترل است و تدبیر اندیشیده اند و امیدوار به کاهش میزان خسارات هستند.
فرماندار خرم آباد اعلام کرد برخی روستاهای این شهرستان که در مسیر سیلاب و خطر طغیان رودخانه ها بوده اند تخلیه اضطراری شدند.
جعفر طولابی معتقد است ۵۰ روستای شهرستان در معرض خطر سامانه بارشی جدید و ۲۰ روستا نیز در خطر رانش زمین هستند.
کارشناسان کانون بحرانی سیل را بین رودخانههای حوزه کشکان و تیره دورود محتمل دانسته اند.
اما کارشناسان کانون بحرانی سیل را بین رودخانههای حوزه کشکان و تیره دورود محتمل دانسته اند.
پیشبینی میشود که دبی سیلابی رودخانه کشکان بین ۲هزارو ۸۰۰ تا چهارهزارو ۷۵۰ متر مکعب در ثانیه، دبی سیلابی رودخانه تیره بین ۵۸۶ تا ۸۶۳ مترمکعب در ثانیه، ماربره بین ۵۰۴ تا ۷۴۴ مترمکعب در ثانیه باشد.
همچنین پیش بینی می شود دبی رودخانه مادیان رود بین ۳۸۰ تا ۵۰۴ مترمکعب در ثانیه، چولهول بین ۳۷۰ تا ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه و رودخانه خرمآباد در محدوده خیابان علوی بین ۳۰۰ تا ۵۴۰ متر مکعب در ثانیه افزایش یابد.
یکهزارو ۳۱ امدادگر جمعیت هلال احمر لرستان در حالت آماده باش کامل هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان اعلام کرد باتوجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب در استان، یکهزارو ۳۱ امدادگر جمعیت هلال احمر لرستان در حالت آماده باش کامل هستند.
صارم رضایی گفت: ۲ فروند بالگرد در استان آماده باش بوده و سه فروند دیگر از استان های معین برای امدادرسانی اعلام آمادگی کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان اذعان دارد با توجه به بارشهای سیل آسا در استان پیش بینی می شود سیلاب از قسمت های نیمه تمام دیواره حفاظتی رودخانه وارد بخش های غربی و شرقی شهر پلدختر شود.
رضا میرزایی گفت: سیلاب ۱۲ فروردین امسال با دبی حدود هفت هزار متر مکعب در ثانیه دارای دوره بازگشت حدود یکهزار ساله بود و دیواره حفاظتی شهر پلدختر برای سیلابهای با دوره بازگشت حدود ۲۰۰ سال احداث شده است.
وی افزود: در صورت وقوع سیلابهای با دوره بازگشت بیش از ۲۰۰ ساله، سیلاب می تواند از دیواره سرریز نموده و وارد شهر شود.
وی ادامه داد: مردم شهرستان پلدختر، معمولان، چگنی، روستاهای ساحل رودخانه کشکان و منازل مسکونی ساحلی خرم آباد و دورود همچنین روستاهای مسیر رودخانه تیره تا پایان سیلاب های احتمالی منازل خود را ترک و به مناطق امن پناه ببرند.
اما برای در امان ماندن از ابتلای احتمالی ویروس کرونا باید در خانه ماند که با احتمال وقوع سیل برای مناطق پرخطر امری غیرمعقول است.
مردم لرستان این روزها با وجود سیل و شیوع ابتلا کرونا اینگونه اوقات را سپری میکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در راستای مبارزه با بیماری کرونا بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد به سیستم تعیین درجه حرارت لیزری مجهز شده است و به همین منظور بیمارستان شهدای عشایر نیز طی روزهای آینده به این سیستم مجهز خواهد شد.
سعید نیکبخت ادامه داد: در استان تاکنون حتی یک مورد مثبت کرونا گزارش نشده است، کرونا بیماری ویروسی و تنفسی است که آثار و علائم آن در تنفس خود را نشان میدهد.
وی افزود: هم اکنون ۱۵ پزشک متخصص عفونی در راستای مقابله با ویروس کرونا در استان فعالیت میکنند.
۱۵ پزشک متخصص عفونی در راستای مقابله با ویروس کرونا در استان فعالیت میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن فقط یک تا سه درصد احتمال مرگ و میر دارد و بالای ۹۰ تا ۹۵ درصد افراد مبتلا به این ویروس هم به صورت سرپایی درمان می شوند.
عباس پزشکی با بیان اینکه هم اکنون بیمارستان عشایر بعنوان مرکز مقابله با این بیماری در مرکز استان آماده شده است، اظهار داشت: به دستور وزارت بهداشت بیمارستانهایی از شهرهای استان از جمله الشتر و الیگودرز برای این مهم تخلیه شده است.
وی بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی و لزوم انسداد راههای انتقال این بیماری تاکید کرد و ادامه داد: رعایت بهداشت فردی و شستشوی مستمر دست و صورت و پرهیز از دست دادن و روبوسی توجه شود.
مجوز افزایش تولید مواد ضدعفونی درشرکت های تولیدی استان صادر شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: مجوز افزایش تولید مواد ضدعفونی درشرکت های تولیدی استان صادر شده است.
امین حسنوند بیان کرد: مجوز تولید پک الکلی ضدعفونی سطوح و دست در حجم های مختلف برای شرکت الکل سازی "گوارا" شهرستان چگنی طی ۲۴ ساعت صادر می شود.
وی عنوان کرد: در همین راستا مجوز تولید روزانه ده هزار بطری الکل ۷۰ درصد در شرکت الکل نصر خرم آباد، برای دسترسی راحت مردم به منظور ضدعفونی سطوح نیز صادر شده است.
حسنوند ادامه داد: همچنین مجوز تولید ۳۰ هزار عدد ژل و اسپری ضدعفونی برای شرکت پرمون خرم آباد صادر شده است.
وی با بیان اینکه این مجوزها موقتی بوده وتولید آن تا زمان اتمام شیوع احتمالی بیماری "کرونا" ادامه دارد اظهار داشت: عرضه این مواد با نرخ مصوب و نظارت معاونت غذا و دارو و سازمان تعزیرات حکومتی از امروز ششم اسفندماه آغازمی شود.
وی تاکید کرد: تمامی داروخانه ها موظف می شوند قیمت این محصولات را در معرض دید مردم و مراجعه کنندگان قرار دهند.
عرضه ماسک به قیمت مصوب ۴۱۰ تومان هفته آینده وارد بازار می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: عرضه ماسک به قیمت مصوب ۴۱۰ تومان هفته آینده وارد بازار می شود.
محمدرضا صفی خانی افزود: با توجه به توافق های انجام شده میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توزیع ماسک معمولی و فیلتر دار تنها از طریق وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: اکنون واحدهای تولید ماسک به صورت سه شیفته فعال شده اند که پس از رسیدن تولید این واحدها به حد نصاب و دپوی سازماندهی شده، به وزارت بهداشت تحویل شده تا ماسک های معمولی را با قیمت مصوب هر عدد ۴۱۰ تومان به مردم عرضه کند.
وی تصریح کرد: نظارت بر توزیع این ماسک ها و شرایط تعادلی بازار نیز بر عهده بازرسان سازمان صمت و نهادهای مربوطه می باشد تا با انجام گشت های مشترک از هرگونه قانون شکنی در بازار توزیع ماسک جلوگیری شود.