خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: لرستانی‌ها در سرزمینی زندگی می‌کنند که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب با جاذبه‌های هفت‌رنگی آذین بسته‌شده است که باید قدردان تمام این نعمت‌های خدادادی باشیم و از آن‌ها برای توسعه اقتصادی استان نهایت استفاده را ببریم.

لرستان را می‌توان سرزمین کوه‌های سر به فلک کشیده، رودخانه‌های خروشان و آبشارهای سحرانگیز، دشت‌های بهشتی، دریاچه‌های منحصربه‌فرد، تالاب‌های بکر و جنگل‌های انبوه بلوط نامید، جایی که یک قطعه ناب از طبیعت بهشت وار ایران را در خود جای‌داده است.

در شمال و شمال غربی و شرق استان لرستان به دلیل ارتفاعات دو هزار متر به بالا ریزش‌های جوی به‌طور عمده به‌صورت برف بوده و دارای زمستان‌های سرد و تابستان‌های معتدل است. این در حالی است که در نواحی مرکزی استان لرستان و در حدفاصل دو نوار سردسیر و گرمسیر آب‌وهوای مدیترانه‌ای به‌صورت نوار پهنی از شمال غربی به جنوب شرقی کشیده شده است.

شاید در کمتر جایی بتوان به فاصله چند کیلومتری تالاب‌های منطقه گرمسیر پلدختر به رشته‌کوه پربرف اشترانکوه و تونل برفی ازنا رسید، چهارفصل بودن لرستان فرصتی است که به نظر می‌رسد کمتر به آن پرداخته‌شده است.

همچنین نواحی جنوب و جنوب غربی لرستان به علت هم‌جواری با جلگه خوزستان و مناطقی از استان ایلام دارای زمستان‌های معتدل و تابستان‌های گرم است. آب‌وهوای مساعد، زمستان این نواحی را به‌صورت قشلاق مناسبی برای عشایر لرستان و استان‌های هم‌جوار درآورده است.

در این گزارش برخی جاذبه‌های گردشگری مناطق گرمسیر لرستان در فصل زمستان را معرفی می‌کنیم.

«دره خزینه»، گرند کانیون ایران

دره خزینه (پلدختر) یکی از جاذبه‌های گردشگری معروف این منطقه است، روستایی که از توابع بخش مرکزی شهرستان پل‌دختر در استان لرستان ایران واقع‌شده است. این دره یکی از شگفتی‌های طبیعت ایران به‌شمار می‌رود که در اثر سال‌ها فرسایش به وجود آمده است و در کنار آن میزبان یک پل معلق است.

در کنار نقش و نگارهایی که بر دیواره‌های دره خزینه به چشم می‌خورند، عبور رودخانهٔ کرخه از میان این دره جلوه‌ای خاص به آن بخشیده و با عبورش طراوت را مهمان این منطقه می‌کند. طراوت و زیبایی‌ها را که کنار بگذاریم شباهت بسیار زیاد این جاذبه با «گرندکانیون» آمریکا ویژگی خاصی است که در کمتر جایی در ایران به این شکل دیده می‌شود.

برای رسیدن به این جاذبه به شهرستان پلدختر بروید و ازآنجا وارد جادهٔ اندیمشک شوید. پس از طی ۴۷ کیلومتر به روستای دره خزینه می‌رسید و سپس با طی دو کیلومتر به محل کارگاه سدسازی کرخهٔ ۲ وارد می‌شوید. با عبور از محل کارگاه سدسازی کرخهٔ ۲ و طی مسافت ۳ کیلومتری به بالای پل معلق می‌رسید و می‌توانید از زیبایی‌های دره خزینه لذت ببرید.

ششم فروردین‌ماه ۹۷ خبر تخریب پل معلق «دره خزینه» پلدختر به سر خط رسانه‌ها رفت و پس‌ازآن مسئولان استانداری لرستان، میراث فرهنگی لرستان، فرماندار و مسئولان شهرداری پلدختر در جریان بازدید از محل پل معلق دره خزینه، خبر از احیای این پل دادند.

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی به طرح احداث پل معلق در این شهرستان اشاره کرد و گفت: انتظار می‌رفت حداقل مسئولان احیا و بازسازی پل معلق دره خزینه را تعیین تکلیف کنند تا زمینه جذب گردشگر بیشتری در پلدختر فراهم شود.

کاظمی اظهار داشت: در رابطه با مکان احداث پل معلق ۲ گزینه دره خزینه و ورودی شهر پلدختر مطرح بود که جابجایی آن به ورودی شهر از چند جهت حائز اهمیت است. با توجه به پل تاریخی و وجود زیرساخت‌های شهری مانند اقامتگاه، رستوران‌ها، آب، برق و… و یادمان شهدای گمنام در یک‌طرف پل احداث پل معلق در ورودی شهر مناسبت‌تر است.

«کول چپ»، تلاقی صخره و رود

یکی دیگر از جاذبه‌های پلدختر زیبایی‌های روستای «کول چپ» است، روستای کول چپ در ۱۰۰ کیلومتری آزادراه خرم‌آباد- پل زال به سمت اندیمشک و در دهستان «جلوگیر» قرار دارد. این منطقه جاذبه‌های زیبایی نظیر غارها، دره کول چپ و آبشار کول چپ دارد. در زبان لُری «کول» به معنای «پشت» و معنای دیگر آن «دره عمیق و کوهستانی» است که اطرافش را دیوارهای صخره‌ای و سنگی احاطه کرده است.

عطا حسن‌پور کارشناس میراث فرهنگی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به جاذبه‌های دره «خزینه» برای گردشگری زمستانه، تصریح کرد: منطقه «کول چپ» در شهرستان پلدختر از یک دره بسیار زیبا و دیدنی تشکیل‌شده و در قعر این دره یک رودخانه همیشه جاری جریان دارد.

وی با اشاره به دیدنی‌های طبیعی و منظره‌های بکر شامل درختان بلوط، کوهساران، دیواره‌های صخره‌ای عمودی، گیاهان دارویی و گونه‌های جانوری موجود در منطقه «کول چپ» پلدختر، بیان داشت: غیرازاین آثار تاریخی فراوانی در این دره وجود دارد.

وی با اشاره به وجود سلسله آسیاب‌های «کول چپ» که شامل پنج آسیاب بسیار زیبا هستند، تصریح کرد: وجود باغات انار بسیار زیبا در انتهای دره، آب‌انبارهای صخره‌ای و آرامشی که در این تنگه وجود از دیگر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود در آن است.

طبیعت گردی در «تنگ هلت»

تنگه هلت پلدختر هم یک اثر طبیعی به شمار می‌رود و در طول زمان پدید آمده است. جالب است بدانید جاذبه زیبایی که هم‌اکنون مشاهده می‌کنید نتیجه گذر میلیون سال آب رودخانه از قله یک کوه در بین سنگ‌های کوه است که توانسته میان کوه را بشکافند و مسیری را برای خودش فراهم آورد

به‌منظور دسترسی به «تنگه هلت» پلدختر در لرستان باید به جاده خرم آباد-اندیمشک بروید و سپس تا انتهای تونل خرگوشان یک حرکت کنید. بعد از بیرون آمدن از تونل و قبل از وارد شدن به تونل خرگوشان ۲، بریدگی خاکی وجود دارد. آنجا پارک کنید، سپس سراشیبی خاکی را صد قدم به سمت پایین بروید تا به ورودی تنگه برسید.

حسن‌پور کارشناس میراث فرهنگی لرستان با بیان اینکه در این فصل از سال شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی فراوانی به مناطق جنوب لرستان هستیم، اظهار داشت: زمستان می‌توان در فصل سرما به «تنگ هلت» رفت و در آب آن شنا کرد.

بنابراین گزارش، پلدختر در جنوب استان لرستان با جاذبه‌های رنگارنگ از تالاب‌های منحصربه‌فرد گرفته تا دره خزینه و تنگ هلت و کول چپ چشم‌به‌راه گردشگران زمستانی است تا زمستانی معتدل را تجربه کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1352785
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.