فاطمه زهرا توکلی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سازمان بهزیستی بهعنوان یکی از مجموع ۱۲ دستگاه اجرایی متولی ساماندهی کودکان کار، طی ۲ سال گذشته سه مرکز توانمندسازی کودک و خانواده در خرمآباد و بروجرد تاسیس کرده است.
وی تصریح کرد: در این مراکز حدود ۳۵۰ کودک از خدمات مددکاری، روانشناسی، آموزشی، برنامههای اوقات فراغت، کمکهای آموزشی، تحصیلی و مادی بهرهمند میشوند.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن بحث توانمندسازی خانواده بهعنوان یک اصل ضروری برای کودکان کار در نظر گرفته شده که در این راستا امسال کارگاه خیاطی مادران کودکان کار در شهرستان خرمآباد راه اندازی شد.
توکلی ادامه داد: از ۵۸۱ کودک کار شناسایی شده در استان، ۲۶.۷۷ درصد به دستفروشی، ۱۰.۷۴ درصد به پادویی، ۷.۸۱ درصد به وزنکشی با ترازو و ۱۵ درصد به کارهای زبالهگردانی، شیشهپاککنی و واکس زنی مشغول هستند.
وی ادامه داد: ۱۰۰ درصد کودکان کار شناسایی شده در لرستان مذکر بوده و بین ۶ تا ۱۴ سال سن دارند که بیشترین علت حضور آنها در خیابان، نیاز مالی عنوان شده است.
وی با بیان اینکه ۸۶.۶۴ درصد کودکان شناسایی شده عموما دارای خانواده هستند و همراه خانواده خود یا پدربزرگ و مادربزرگ زندگی میکنند تصریح کرد: ۴۳.۹۷ درصد کودکان در مقاطع ابتدایی، ۳۴.۵۳ درصد در مقطع راهنمایی و ۲۱.۱۷ درصد مشغول تحصیل و ۳۴ صدم درصد بیسواد هستند.
توکلی گفت: ۶۰.۵۸ درصد کودکان دارای سرپرست خانوار بیکار یا از کار افتاده هستند، ۹۴.۱۳ درصد آنها در مناطق حاشیهای شهرستانهای استان سکونت دارند و ۴۹ نفر نیز در مراکز شبانهروزی بهزیستی لرستان ساماندهی شده اند.