به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان سلسله با بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت، از دو بخش مرکزی و فیروزآباد و ۲۶۶ روستا تشکیل شده است که این دو شهر و روستاهای آن روزانه بیش از ۵۰ تن زباله تولید و وارد چرخه زیست محیطی می کنند.

در سالیان گذشته بدون توجه به مسائل زیست محیطی و مشکلاتی که بهمراه خواهد داشت، منطقه خرگوشناب به عنوان سایت دفع پسماند شهرستان انتخاب شده است.

منطقه خرگوشناب در سالیان گذشته یکی از زیباترین مناطق گردشگری شهرستان محسوب می شده که به دلیل بی توجهی ها و انتخاب این منطقه به عنوان سایت دفع پسماند شهرستان، اکنون به یکی از مناطق پرچالش تبدیل شده است چرا که چشمه های آب شرب شهر در بالادست این منطقه قرار دارند و به مرور و در سالهای آتی، بیم آن می رود که شیرابه های زباله ها منابع آب آشامیدنی شهرستان را آلوده نمایند بنابراین باید قبل از وقوع چنین پیشامدی، راهکاری اساسی برای رفع این معضل اندیشیده شود.

به دلیل برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه خرگوشناب، در این منطقه دره های عمیقی حفر شده و اگر روند برداشت ها به همین صورت ادامه یابد می تواند معضلات موجود در این منطقه را صدچندان کند.

گرچه برداشت شن و ماسه رودخانه ای از این منطقه ممنوع اعلام شده اما هنوز به صورت کامل متوقف نگردیده و گاهی شاهد ادامه برداشت های غیرقانونی از این منطقه هستیم.

در سیلاب اخیر نیز اگر حجم بالای رواناب ها و زباله های این منطقه کنترل نمی شد می توانست شهر الشتر را با مشکلاتی اساسی مواجه نماید بنابراین لازم است در انتقال سایت دفع پسماند شهرستان به منطقه ای با مشکلات زیست محیطی کمتر، اقدامی عاجل صورت بگیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سلسله در این باره اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی شهرستان سلسله جایگاه دفع پسماندهای شهرستان در منطقه خرگوشناب است.

علیرضا رحیمی با اشاره به انجام اقداماتی در راستای انتقال سایت دفع پسماند شهرستان، عنوان کرد: تا نهایی شدن این اقدامات و پیدا کردن یک سایت مناسب با مشکلات زیست محیطی کمتر، رایزنی های لازم با استان درخصوص انتقال پسماندهای شهرستان به سایت کمالوند صورت گرفته و اگر همکاری های لازم در اینخصوص صورت بگیرد، تا جابجایی سایت، مشکل شهرستان حل خواهد شد.

معاون خدمات شهری شهرداری الشتر هم با اشاره به لزوم اجرایی شدن تفکیک زباله در شهرستان، اظهار داشت: در شهرستان سلسله روزانه بیش از ۵۰ تن پسماند تولید و در منطقه خرگوشناب دفع می شود.

مهدی امیری افزود:  فراخوان شرکت در مزایده تفکیک و ساماندهی زباله های شهرستان از طریق سایت رسمی شهرداری و روشهای غیررسمی صورت گرفته است.

وی افزود: بر اساس اظهار نظر کارشناسان ۴۰ درصد زباله ها قابل تفکیک هستند که اگر این اقدام در شهرستان صورت بگیرد، هم درآمدزایی دارد و هم حجم زباله های شهرستان کاهش می یابد.

رئیس امور آب سلسله نیز گفت: انجام مطالعات آب پایدار سلسله به منظور تامین آب شرب شهروندان ضروری است.

حجت الله حسنوند با اشاره به اینکه در حال حاضر آب شرب شهر  الشتر از طریق هفت حلقه چاه  در بالادست منطقه خرگوشناب تامین می شود، اظهار داشت: این منطقه جزو مناطق حفاظت شده آبی است.

وی با تاکید بر ضرورت انجام مطالعات آب پایدار شهر الشتر، عنوان کرد: اگر مطالعات این طرح انجام نشود، در آینده نزدیک آب شرب پایدار یکی از مشکلات اساسی شهرستان خواهد بود.

حسنوند با اشاره به دفع روزانه ۵۰ تن پسماند در منطقه خرگوشناب، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات کارشناسان، یک سوم این زباله ها، شیرابه است بطوریکه روزانه حدود ۱۵ تن شیرابه وارد سفره های آب زیرزمینی این منطقه می شود که ضرورت جلوگیری از این امر را دوچندان کرده است.

معاون عمران و برنامه ریزی فرمانداری سلسله نیز با اشاره به برگزاری جلسات مختلف و پیگیری های لازم درخصوص جابجایی سایت دفع پسماند شهرستان، اظهار داشت: تا تعیین مکان مناسب دیگر برای جابجایی سایت دفع پسماند، رایزنی های لازم با محیط زیست استان برای انتقال پسماندهای شهرستان به سایت کمالوند انجام گرفته است.

خدیجه بهزادیان ادامه داد: شهرداران  الشتر و فیروزآباد باید برای رفع این مشکل و سلامت شهروندان به صورت مستمر این امر را پیگیری کنند.

وی با اشاره به لزوم همکاری  مراکز پزشکی سطح شهر در جمع آوری پسماندهای عفونی، خاطرنشان کرد: تمامی کلینیک ها و مطب هایی که قانون ها و دستورالعمل های لازم را در این خصوص رعایت نکنند، باید پلمپ شود.

معاون عمران و برنامه ریزی فرمانداری سلسله با تاکید بر مشارکت بخشداران و دهیاران در جمع آوری پسماندهای روستاها، ادامه داد: دهیاران باید به امور نظافت روستاها اشراف داشته و روستاییان را به مشارکت در جمع آوری پسماندها، ملزم نمایند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.