امین حسنوند روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: چهاردهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیتها از سوی ستاد مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، ۳۸ مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم (DPIC)، سازمان نظام پزشکی و انجمن های تخصصی، سازمان پزشکی قانونی، سازمان آموزش و پرورش، شهرداری و بسیاری از ادارات و سازمان های مرتبط با موضوع، در هفته اول آبان ماه با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها برگزار می شود.
وی بیان کرد: شعار هفته پیشگیری از مسمومیت ها به دلیل شیوع مسمومیت دارویی در کشور در سال جاری با عنوان «با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم!» اعلام شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: بطور کلی هدف از برگزاری این هفته اطلاع رسانی و آموزش مردم به منظور انجام اقدامات عملی برای پیشگیری از بروز مسمویت ها است.
حسنوند با تاکید بر اینکه مسمومیت ها چه عمدی و چه اتفاقی قابل پیشگیری است و آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم بهترین راهکار پیشگیری از بروز مسمومیت به شمار می رود، افزود: برای رسیدن به هدف کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیتها، راهکارهایی مانند تمرکز بر آموزش، نحوه پیشگیری از مسمومیت در کودکان، مسمومیت ناشی از داروها، سموم دفع آفات، مواد شیمیایی، سوء مصرف مواد، مسمومیت با فلزات سنگین، گیاهان سمی و گزیدگیها، گازها و منوکسیدکربن و ارتقای دانش جامعه درخصوص خطرات ناشی از مسمومیتها و نحوه برخورد با این رخداد اتخاذ میشود.
وی ادامه داد: با توجه به آمار مراجعین به بیمارستان ها و مراکز درمانی استان و همچنین اعلام آمار پزشکی قانونی، به دلیل شیوع بالای مسمومیت با داروها، اهمیت آموزش در خصوص تمرکز بیشتر بر بحث آشناسازی جامعه با خطرات ناشی از نگهداری و مصرف داروها و خطرات و تبعات این نوع مسمومیت اتخاذ شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: مباحث کاربردی در این حوزه بر اساس روز شمار هفته پیشگیری از مسمومیت ها از یکم تا هفتم آبان ماه در اختیار هم استانی های شریف از طریق رسانه ها قرار خواهد گرفت و در نظر داریم با همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط با موضوع به اصلی ترین اهداف برگزاری هفته مذکور که همان ارتقاء سلامت جامعه و کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها است برسیم.