به گزارش خبرنگار ایرنا عابدین گراوند روز چهارشنبه در نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی با محوریت پیشگیری از خودکشی در سالن جلسات فرمانداری، افزود: متاسفانه این پدیده ناخوشایند در شهرستان سلسله نیز در سالهای اخیر رواج بیشتری یافته و لازم است دستگاه های فرهنگی نظیر دانشگاه ها و آموزش و پرورش برنامه های پیشگیرانه موثری در این راستا ارائه دهند.
وی با اشاره به نقش منفی که مشکلات اقتصادی و تحریم ها می توانند در افزایش این پدیده داشته باشند، عنوان کرد: می توانیم با افزایش آستانه تحمل افراد و ایجاد نشاط و امید در جامعه گرایش به سمت این پدیده را کاهش دهیم.
گراوند با اشاره به بالا بودن آمار خودکشی در غرب کشور نسبت به سایر مناطق، خاطرشان کرد:۱۸ استان در کشور آمار بالاتری نسبت به سایر مناطق دارند که لرستان هم جزو این استان ها است.
وی با اشاره به نقش مهم سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی در پیشگیری از خودکشی افراد، گفت: لازم است که شبکه بهداشت و درمان شهرستان نسبت به شناسایی مناطقی که پراکنش آنها در این پدیده بالا است اقدام نماید تا برنامه های فرهنگی و پیشگیرانه با جدیت بیشتری در این مناطق اجرا شوند و برنامه ریزی موثرتری برای آنها صورت گیرد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سلسله نیز در این جلسه با اشاره به شماره تلفن ثابت ۳۱۱۵ و همراه ۰۶۶۳۱۱۵ مرکز خدمات مشاوره تلفنی پیشگیری از خودکشی واحد سلامت روانی اجتماعی شبکه بهداشت و درمان شهرستان، اظهار داشت: میانگین خودکشی در شهرستان ۹.۳۳ در ۱۰۰ هزار نفر نسبت به میانگین کشوری است که تقریبا آمار بالایی است.
جواد عموزاده با اشاره به ثبت هفت مورد خودکشی در سال ۹۷ در شهرستان سلسله، افزود: در شش ماهه نخست امسال نیز شش مورد ثبت شده است.
وی نداشتن مهارت سازگاری، بیماری افسردگی- روانی، خشم شدید، بیماری جسمی و سوءمصرف موادمخدر را از مهمترین علل اقدام به خودکشی عنوان کرد و گفت: آموزش مهارت های زندگی و کنترل خشم از مهمترین مسائلی است که می تواند نقش مهمی در جلوگیری از آن داشته باشد.
۷۲۶۵/۶۰۵۷