به گزارش ایرنا سید امین قاسمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد : پرونده مسیر ریلی شمال، جنوب کشور برای ثبت در فهرست جهانی به سازمان یونسکو ارسال شده و کارشناسان این حوزه با حضور در استان لرستان در حال بررسی آن هستند.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی این خط ریلی تاثیر بسیار مهمی در راستای توسعه صنعت گردشگری لرستان خواهد داشت، افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و زیبایی های مسیر ریلی راه آهن منطقه، ثبت جهانی آن، افزایش گردشگران خارجی را در استان به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، راه اندازی قطار گردشگری از ابتدای امسال در استان را یکی دیگر از اقدامات خوب این اداره کل دانست و بیان کرد: انتظار می رود با همکاری راه آهن جمهوری اسلامی و برنامه ریزی مجری قطار گردشگردی، این اقدام تداوم داشته باشد.
نماینده یونسکو: مجدوب زیباییهای گردشگری لرستان شدم
کارشناس و ارزیاب پرونده ثبت جهانی راه آهن شمال، جنوب در سازمان جهانی یونسکو هم در این رابطه با مثبت ارزیابی کردن بازدید از مسیر ریلی منطقه لرستان، گفت: کوههای مرتفع و زیبا و همچنین دره های عمیق و شگفت انگیز در مسیر ریلی لرستان بسیار خیال انگیز است به نحوی که در این بازدید جذب زیبایی های گردشگری منطقه شدم.
دین هوبل، به علم مهندسی به کار رفته در ساخت تونل ها و پل های ساخته شده در مسیر راه آهن لرستان اشاره و بیان کرد: پس از بررسی های کامل از خط آهن سراسری شمال، جنوب به زودی گزارش خود را تکمیل و برای ثبت جهانی این مسیر ریلی به سازمان جهانی یونسکو ارائه خواهم داد.
قطار گردشگری لرستان شامل ریل باس مدرن با ظرفیت ۳۳۶ صندلی در چهار واگن و طی مسافت ۷۴ کیلومتر با مبدا شهرستان دورود تا ایستگاه کشور با عبور از ۱۹ ایستگاه رفت و برگشت و بلاک های بین ایستگاهی است.
در مسیر قطار گردشگری استان لرستان ۱۹ توقفگاه پیش بینی شده که مسافران و گردشگران بتوانند با استفاده از این قطار از تمامی جاذبه های مسیر دیدن کنند.
روستای دره اسپر دورود به دلیل جاذبه های گردشگری فراوان، هم مسیری با دشت لاله های واژگون و دریاچه گهر، نزدیکی به چاه شگفت انگیز موسوم به "ساز و دهل" به عنوان پایلوت روستای بدون بیکار و بوم گردی انتخاب شده است.
۷۲۷۴/۶۰۵۷