به گزارش ایرنا  سیل به ۱۸ شهر و یکهزار و ۲۰۰ روستای استان خسارت زد، بیش از یکهزار و ۸۰۰ واحد شهری و ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی به طور کامل تخریب شده، بیش از پنج هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی شهری و بیش از ۱۲هزار مسکن روستایی نیز آسیب دیدند.
۱۲ فروردین امسال همراه با وقوع سیل پلدختر، راه ارتباط ۷۰ روستای زلقی و ۱۴۰ روستای زز و ماهرو الیگودرز قطع شد، رانش زمین در جاده ترانزیتی خرم آباد - بروجرد و روستا های این شهرستانها رخ داد، سیل و رانش در نورآباد گزارش و شبکه برق یکهزار و ۱۴۵ روستای استان قطع شد.
جریان آب آشامیدنی ۷۹۶ روستا و ۱۵ شهر، سامانه مخابراتی ۹ شهر، شبکه دیتای ۳۶۰ روستا، گاز ۱۷۳ روستا و سه شهر و راه ۷۸۰ روستای استان در سیل فروردین ماه قطع شد که طی یک هفته بخش بسیاری از این خدمات برقرار گردید.
همزمان در این روز به دلیل قطع لوله پلی اتیلن غرب کشور در لرستان به همراه انفجار و آتش سوزی، خطوط تغذیه ۷ استان نیز دچار مشکل شد.

در این میان حدود ۹۰۰ خودرو بر اثر سیل آسیب دیدند که شاید با توجه به حجم خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی سیل به زیرساخت ها، کمتر به چشم بیاید، اما به هر حال شهروندانی هستند که چهره مخرب سیل را اینگونه در زندگی شان دیده اند و باید وضعیت آنها تعیین تکلیف شود چراکه در شرایط اقتصادی فعلی، بسیاری افراد از خودرو به عنوان وسیله ای برای امرار معاش و یا کمک درآمد استفاده می کنند و برخی نیز خودروی خود را با تسهیلات دریافت کرده اند و امروز برای پرداخت آن با مشکل مواجه شده اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان می گوید: ۸۹۴ دستگاه خودروی سبک و سنگین در سیل امسال خسارت دیدند که حدود ۹۵ درصد این تعداد، شخصی و مابقی دولتی هستند.

غلامرضا آقامیرزایی افزود: تعداد بسیار ناچیزی از این خودروها بیمه داشتند و خسارت سیل به آنها پرداخت شده اما مابقی همچنان بلاتکلیف هستند.

وی ادامه داد: نامه ای از وضعیت کنونی با اطلاع و امضای استاندار لرستان به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شد که نتیجه ای حاصل نشده و نامه دوم نیز اکنون در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: مجموعه مدیریت ارشد استان اقدامات لازم برای جبران خسارت خودروها را انجام داده و وزارت صمت باید در سطح ملی برای این امر تصمیم گیری کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز گفت: پیگیری هایی صورت گرفته و مقرر شده در مرحله نخست ۱۰۰ دستگاه خودرو به وزارت صمت معرفی شوند که بر اساس تصمیم های اولیه این افراد خسارتی دریافت نمی کنند بلکه خودروهای آنها تعویض می شود.

محمدرضا صفی خانی افزود: شرایط انتخاب ۱۰۰ نفر برای مرحله اول باید با هماهنگی استان تعیین شود که خسارت ۱۰۰ درصدی خودرو یکی از شرایط احتمالی این اولویت بندی است.

وی ادامه داد: وزارت صمت در نامه ای خواستار معرفی ۱۰۰ نفر شده اما قول مطلقی نداده است و ۱۰۰ خودروی آسیب دیده با نظارت استاندار لرستان و هماهنگی نماینده وی انتخاب و برای تصمیم گیری نهایی به وزارت صمت معرفی خواهند شد.

۷۲۶۹/۶۰۵۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.