به گزارش ایرنا، وقتی سیل آمد با هشدارهایی که داده شد مردم همه مناطق پرخطر را ترک کردند با این حال هیچ کس فکر نمی کرد که عمق فاجعه به قدری باشد که همه زندگی آنان را با خود ببرد و منطقه به کل زیر آب برود.
خانه ها زیر گل، لجن و رسوبات دفن شدند حادثه ای که به گفته پیرمردها و پیرزنان بومی نظیر آن اتفاق نیفتاده است.
اما اراده گروه های جهادی، مردمی و کارواش های داوطلب خود سیلی شد برای شستن خستگی از سیمای شهر و گل و لای خانه های سیل زدگان؛ نیروهای ارتش، سپاه، طلاب و شهرداری ها برای انجام این مهم همدل شدند و کاری کردند کارستان.
نیروهای ارتشی مثل سایر نیروی های نظامی و امدادی در کمک به مردم و گل روبی پلدختر سنگ تمام گذاشتند.
در پایان یک روز پر تلاش جوانان و نیروهای ارتشی بدون احساس خستگی سوار بر خودروی نظامی به شوخی و جدی شعار می دهند 'ما ارتشیان اینجا هستیم هیچ جا نمی ریم همین جا هستیم' و شور شوق خود را برای خدمت هر چه بیشتر پس از یک روز پرکار برای روزهای آینده نشان می دهند.
روی پلاکاردها در برخی از نقاط شهر هم نوشته شده سپاه تا آخر همراه سیل زدگان پلدختر است و جهادگران، طلاب و بسیجیان بی ادعایی که گمنام زیر شلاق باران و آفتاب مخلصانه و صادقانه برای رضای خدا تلاش می کنند.
زنان و بانوانی که در قالب گروه های هلال احمر، پزشکی و حتی داوطلبانه و فردی، مشارکت در کمک به سیل زدگان را به نشستن در خانه ترجیح دادند و همدردی خود را به نمایش گذاشتند و برخی دیگر در شستن خانه ها به هموطنان پلدختری کمک می کنند، مردم سرپل ذهاب هم که خود گرفتار زلزله و باران بودند کانکس برای سیل زدگان فرستادند.
به گفته جانشین سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان 401 گروه جهادی به مدت 20 روز در شهرستان پلدختر حضور داشتند و در امدادرسانی و تخلیه رسوبات سیل این شهرستان مشارکت کردند.
نماینده ویژه استاندار در پلدختر و معاون عمرانی استانداری لرستان نیز به ایرنا گفت: یک میلیون و 500 هزار مترمکعب رسوبات سیل اخیر شهر پلدختر تاکنون تخلیه شده است.
احمد مرادپور اظهار کرد: اما برخی از روستاهای شهرستان مثل «بابا زید» و «چم مهر» و برخی نقاط ساحلی شهر پلدختر باید جا به جا شوند چون در منطقه ای پرخطر واقع شده اند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان نیز به ایرنا گفت: جمعیت هلال احمر 10 استان در بخش کمک رسانی به سیل زدگان مشارکت کردند تا به 11 شهرستان درگیر سیل این استان امدادرسانی شود.
صارم رضایی ادامه داد: 181 تیم عملیاتی در منطقه حضور یافتند تا 956 روستای گرفتار سیل را نجات دهند از این تعداد 15 روستای پلدختر به صورت کامل زیر آب رفتند.
فرماندار شهرستان پلدختر نیز به ایرنا گفت: رسوبات سیل همه خانه های این شهر و بخش معمولان تخلیه شد.
نعمت دستیاری همچنین اظهار کرد: بنیاد مسکن مبنای گزارش ارزیابی دقیق خسارت وارده به واحدهای مسکونی پلدختر است و بر این اساس تسهیلات بانکی و کمک های بلاعوض به سیل زدگان پرداخت می شود.
وی افزود: 70 تا 90 درصد ارزیابی ها توسط بنیاد مسکن اصفهان و اردبیل به خوبی انجام شده و به علت حجم بالای خسارت این کار همچنان ادامه دارد ولی به زودی تمام می شود.
دستیاری با اشاره به اینکه حجم دبی آب سیل چهار میلیون و 600 هزار مترمربع بر ثانیه بود، یادآور شد: 15 روستای پرجمعیت شهرستان و غرب شهر در سیل به صورت کامل زیر آب رفتند به همین دلیل برآورد خسارت ها زمان بر شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین ارزیابی ها 30 هزار میلیارد ریال خسارت به شهرستان پلدختر وارد شده است.
سرپرست خانواده پنج نفره ای که سیل خانه و کاشانه اش را تخریب کرده نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: نیاز فوری سیلزدگان اسکان دایم و تعیین تکلیف آنان است گر چه نیروهای دستگاه های اجرایی و گروه های جهادی به خوبی به مردم کمک می کنند و کار شست و شوی محلات و خانه ها انجام شد.
رضا شفیع پور تاکید کرد: باید زودتر تکلیف اسکان دایم سیل زدگان مشخص شود و این موضوع نیاز فوری مردم است.
خبرنگار و مدیر مسوول یک پایگاه خبری در پلدختر نیز به ایرنا گفت: شست و شوی خانه به خانه شهر در حال انجام است اما دیگر وسایلی باقی نمانده که از آنها در خانه استفاده کنیم.
نورالدین احمدی اضافه کرد: تنها لباس تنم و یک خودکار با خود برداشتم و خانه را ترک کردم اما کل وسایل منزل را سیل نابود کرد.
وی همچنین یادآور شد: محدوده محله خانه های سازمانی غیرقابل سکونت است و احتمال دارد در صورت رضایت مالکان خارج از شهر در منطقه ای که مکان یابی می شود واحدهای مسکونی جدید احداث شود.
سرپرست خانواده سیل زده چهار نفره ای نیز به ایرنا گفت: محل کسب و کار دخترم، خانه خودم و وسایل منزل، همه را سیل برد.
معصومه لطفی افزود: شست و شوی خانه هایی که قابلیت سکونت دارد کار خوبی است اما بقیه که امکان سکونت ندارند باید چکار کنند.
سرپرست خانواده چهار نفره سیل زده نیز گفت: رسوبات خانه خارج و شست و شوی آن نیز انجام شد اما لوازم منزلی در کار نیست و از طرف دیگر ساختمان ها دیگر امنیت ندارد.
ابراهیم عزیری افزود: دیوار حیاط خانه فرو ریخته و بیم آن هم می رود پی برخی از خانه ها نیز سست شده باشد.
سیل 12 فروردین جاری به 150 هکتار از 400 هکتار گستره شهر پلدختر خسارت زد و خرابی ها و زیان های بسیاری بر جا گذاشت.
بر پایه تازه ترین آمار و برآوردها سیل دوازدهم فروردین جاری سبب تخریب کامل سه هزار خانه و خسارت به هشت هزار واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان شد.
سیل همچنین 550 میلیارد تومان به بخش کشاورزی پلدختر آسیب زد و به 550 مغازه و فروشگاه خسارت کلی و جزیی وارد کرد.
حجم کلی خسارت و زیان های ناشی از سیل در استان لرستان نزدیک به 400 هزار میلیارد ریال تخمین زده شده است.
3093/6033
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.