سیل لرستان همچنان مردم شهرستانها و روستاهای اطراف را در شرایط بحرانی قرار داده و ساکنان این مناطق در وضعیت دشواری روزگار میگذرانند. در کنار تمامی کمبودها و ضعفهای امدادرسانی این روزها قطعی آب و نبود شرایط بهداشتی احتمال شیوع انواع بیماریهای میکروبی را در میان کودکان و افراد سالخورده افزایش داده است.
به گزارش ایلنا، در چنین شرایطی مردم لرستان با تمامی کمبودها صبورانه در برابر دشواریها ایستاده و از جان و مال خود در حد توان محافظت میکنند. سیل اخیر ویژگی دیگری هم داشت ضعف مدیران شهرستانی و استانی آشکارتر شد.
در مقایسه عملکرد بین مدیران و مسئولان به وضوح قابل مشاهده است که در رقابت خدمتگزاری و نوع دوستی، ملت با کمترین امکانات و تجهیزات برنده این رقابت بودند و مسئولان با اینکه پیشتر در جریان هشدارها و اخطارهای سیل قرار داشتند، در مرحله اجرا و پیشگیری و امدادرسانی بسیار ضعیف خود، غافلگیر شدند.
در واقع اگر مردم در ساعات اولیه فروکش کردن سیلاب با کمترین امکانات جان مردم را نجات نمی دادند امروز شاهد تلفات جانی بیشتری در حادثه سیل لرستان بودیم و فاجعه وسیع تری رقم می خورد.
اما این فاجعه نشان داد که مسئولان به خصوص مدیران استان و شهرستان تا چه اندازه در برنامهریزی و رویارویی با حوادث غیرمترقبه با ضعف و کاستی روبرو هستند و توان مدیریت بحران را ندارند.
هنوز با گذشت ۶ روز از فاجعه سیل جنوب استان لرستان و تخریب تمامی زیر ساختهای شهرستانهای پلدختر و معمولان و تخریب بیش از صدها روستا از توابع این شهرستان هنوز آب و گاز پلدختر قطع است و دسترسی به بیش از ۱۰۰ روستا امکان پذیر نیست و اهالی این مناطق وضعیت نامعلومی دارند.
بر اساس اخبار بدست آمده روستای جلگه آب شرب ندارد و مردم سیل زده از آب چشمه استفاده می کنند. این آب چون کلر زنی و میکروب زدایی نمیشود، بیماری زاست و احتمال شیوع بیماریهای عفونی در میان کودکان و سالمندان در این مناطق شدت گرفته است.
آب لوله کشی در شهر پلدختر نیز همچنان قطع است و مردم با استفاده از چارپایان از روستاهای اطراف آب و آذوقه تهیه میکنند. همچنان نیروهای مردمی خودشان گلهای برجای مانده از سیل را از سطح شهر و خانهها با دست خالی و بدون تجهیزات خوروهای لودر و بیل مکانیکی تنها با بیل دستی جمع آوری می کنند.