به گزارش ایرنا، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جلسه شورای اقتصاد مقاومتی در سالن جلسات استانداری بیان کرد: در این حوزه توسعه با نگاه نرم افزاری دیده می شود و متاسفانه در اقتصاد نفتی همه چیز منوط به پول و اعتبار است.
وی اظهار داشت: این بزرگترین نگاه غلط فرهنگی در اقتصاد نفتی است که توسعه، پژوهش، آموزش و صنعت بستگی به اعتبار و پول داشته باشد.
ستاری با بیان اینکه اکوسیستم و محیط باعث توسعه می‌شود، افزود: هیچ وقت در تاریخ ایران حوزه آموزش و پژوهش به اندازه امروز هزینه نشده است، ولی چرا دیگر ابوعلی سینا، فارابی ، خوارزمی و رازی نداریم، اضافه کرد: امروز مردم حتی از اولویت های زندگی برای تحصیل فرزندان خود هزینه می کنند اما چیزی که این افراد و شخصیت ها را می‌سازد محیط است.
به گفته وی تحصیل جوانان در دانشگاه ها با سرفصل های غیر مرتبط با نیاز استان ها ، جوانان را به بازارکارهای خارج از استان سوق می دهد.
ستاری با تاکید بر اینکه راه اندازی خط تولیدی با اعتبار دولتی توسعه به دنبال ندارد، تاکید کرد: بروکراسی اداری زاییده دولت‌هایی است که منابع زیرزمینی دارند، قوانین متناقض زاییده اقتصادی است که پایه آن منابع نفت است؛ آنچه باید دنبال کنیم توسعه درون زا است که همه در آن مشارکت کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان کشور گفت: در این نوع توسعه، منابع مالی در اولویت‌های سوم و چهارم است.
وی افزود:دولتی ها نباید مانع حرکت جوانان و اقدامات دانش بنیان باشند در حالیکه کارآفرینان تلاشگران عرصه اقتصادی هستند.
ستاری با اشاره به اینکه بروکراسی زاییده دولت های با منابع زیرزمین است ادامه داد: بخش خصوصی باید در حوزه پژوهش سرمایه گذاری کند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی نسبت به دولتی باید 10 برابر باشد تا توسعه ایجاد شود.
ستاری گفت: دانشگاه باید بیشترین جذب اعتبار دولتی را به 20 درصد برسانند و مابقی هزینه ها را از طریق صنعت، استارآپ ها تامین کنند تا اقتصاد دانش بنیان رخ دهد.
وی افزود: دانشگاه باید محور همه حرکات جامعه باشد و فرهنگ و صنعت و کارآفرینی را تحت تاثیر قرار دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تنها راه این است که در استارتاپ ها و روی جوان‌ها سرمایه گذاری کنیم، اظهار داشت: جوانان صاحب ایده و فکر در سال های آینده دارای شرکت های دانش بنیان قوی هستند.
وی اظهار داشت: پایه اقتصاد به جای منابع زیرزمینی باید افراد باشند و در این راستا باید سرمایه گذاران حضور یابند.
ستاری با تاکید بر اینکه پارک‌های علم و فناوری سعی می‌کنند این اکوسیستم‌ها را شکل دهند، افزود: اولین کارخانه نوآوری اردیبهشت ماه سال آینده در تهران ایجاد می شود و درسال آینده چهار کارخانه نوآوری در کشور ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جوان خلاق و دارای ایده باید حمایت شود، آن هم نه توسط دولت بلکه از سوی بخش خصوصی باید حمایت شود، اظهار داشت: جوان‌ها را در استان‌ها جذب کنید تا بمانند و کار کنند.
معاون علمی رئیس جمهور گفت: هر کجا یک استارت آپ ایجاد شود بخش سنتی را دچار چالش می کند و به همین دلیل بخش خصوصی باید جوانان صاحب ایده را حمایت کند.
وی تاکید کرد: بخش سنتی برای جلوگیری از شکست در استارت آپ ها سرمایه گذاری کند و بخش خصوصی برای جوانان سرمایه گذاری کند.
معاون علمی رئیس جمهوری با اشاره به اهتمام قابل توجه مقام معظم رهبری به جوانان و حضور آنان در عرصه های علمی گفت: مقام معظم رهبری رهبری چنین اختیارات بی نظیری می‌دهد بعد چهار نفر در سیستم دولتی با چه اجازه ای برای جوانان مانع تراشی می کنند.
وی اظهار داشت: اگر تعطیلی یک کسب و کار خیانت فرض شود هیچ کسی جرات نکند به جوان کارآفرین متعرض شود آن وقت اکوسیستم توسعه محقق می‌شود.
ستاری با بیان اینکه لرستان دارای ظرفیت دانشگاهی قابل توجهی است،اظهار داشت: بیش از هزار عضو هیئت علمی باید در اقتصاد این استان تاثیرگذار باشدو در این راستا صندوق پژوهش استان خیلی سریع باید راه اندازی شود.
وی افزود: اکنون در سطح کشور در راستای دانش بنیان حدود 140 خدمات ارائه می شود.
7274/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.