به گزارش ایرنا، اکنون 17 اداره ثبت احوال در شهرستانها و بخش ها این استان ایجاد شده و مردم برای انجام امور سجلی مشکلی ندارند.
همزمان با ایام دهه مبارک فجر دهه فجر امسال نیز نمایندگی ثبت احوال در بخش بشارت الیگودرز راه‌اندازی می شود.
و اما در کشور اولین شناسنامه در تاریخ 16 آذرماه سال 1297 خورشیدی برای دختری به نام فاطمه ایرانی به شماره یک در بخش 2 تهران صادر شد.
پس از آن برای اولین بار در شهر تهران ماموران شهرداری با تنظیم اسناد و توزیع شناسنامه بین مردم اقدام به ثبت وقایع چهارگانه در دفاتر مربوط کردند.
در 24 خرداد سال 1304 خورشیدی مقرر شد که باید تمام اتباع ایران شناسنامه بگیرند و از آن پس وزارت کشور اداراتی در شهرستان ها به نام اداره سجل احوال دایر و شروع به صدور شناسنامه و ثبت وقایع چهارگانه کرد.
در تیرماه سال 1355 خورشیدی سازمان ثبت احوال کشور به شکل نوین شروع به فعالیت کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی اصلاحاتی در برخی از موارد قانون ثبت احوال در سال 1363 توسط مجلس شورای اسلامی انجام شد.

مدیرکل ثبت احوال لرستان در خصوص اقدامات و دستاوردهای مرتبط با ثبت احوال در لرستان طی چهار دهه اخیر در گفت و گو با ایرنا گفت: از سال 1362 اداره ثبت احوال در شهرستان‌های پلدختر، الشتر، ویسیان، دلفان، الشتر، دورود، ازنا، کوهدشت، اشترینان، چغلوندی، بخش پاپی و رومشکان تشکیل شد.
مصطفی امانی پور افزود: در سال 1396اداره ثبت احوال بخش کاکاوند و 2 نمایندگی ثبت احوال در بخش های ززوماهرو و کونانی راه‌اندازی شد.
وی در خصوص برخی اقدامات انجام شده در این چهار دهه اظهار داشت: راه اندازی کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک، به روز رسانی اطلاعات هویتی مردم با مکانیزه شدن سیستم های هویتی، داده آمایی آرشیو الکترونیکی اسناد هویتی ،مکان محور شدن خدمات به مردم (هر فرد می تواند از نزدیکترین ثبت احوال به محل سکونت خود خدمات دریافت نماید) از جمله این اقدامات است.
امانی پور گفت: ایجاد گنجینه اسناد هویتی مشاهیر ، شهداء و علمای استان در ثبت احوال، چاپ و صدور شناسنامه مکانیزه، افتتاح ایستگاه و چاپ شناسنامه نوزاد در بیمارستانها و زایشگاهها، افتتاح نمایندگی بخشهای زز و ماهرو در الیگودرز، زاغه ، بخش مرکزی خرم آباد و کونانی در کوهدشت از جمله دیگر اقدامات مرتبط با ثبت احوال در چهل سال اخیر است.
مدیرکل ثبت استان لرستان اضافه کرد: افتتاح اداره ثبت احوال در بخش کاکاوند شهرستان دلفان، افتتاح ساختمان اداره ثبت احوال دوره چگنی، افتتاح 50 دفتر پیشخوان دولت در سطح استان، افتتاح ایستگاه صدور خلاصه فوت در آرامستان شهرستان خرم آباد از دیگر اقدامات انجام شده است.
امانی پور از افتتاح اتوماسیون اداری در شهرستانها و بخش های تابعه در استان ، اجرای طرح عظیم صحافی اسناد ولادت و وفات در سراسر استان ، تحقق 84 درصدی ثبت نام و صدور کارت هوشمند ملی و کسب رتبه برتر در کشور، متصل نمودن تمام ادارت ثبت احوال در سراسر استان به فیبر نوری از دیگر اقدامات این اداره نام برد که در حوزه ثبت احوال طی سال های اخیر محقق شده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل ثبت لرستان نیز گفت: راه اندازی میزخدمت در پورتال اداره کل و همچنین در ادارات ، خرید 13 دستگاه خودرو جهت استفاده ادارات تابعه، راه اندازی و مجهز نمودن کلاس آموزشی جهت آموزش کارکنان از جمله برنامه های این اداره بوده است.
حجت الله اعتمادیان اظهار داشت: مجهز شدن تمامی ادارات و نمایندگی ها برای اخذ درخواست کارت هوشمند ملی (نصب دوربین و کیوسک عکاسی )، ایجاد ایستگاه های اخذ درخواست کارت هوشمند ملی در پست، افتتاح ایستگاه سیار اخذ درخواست کارت هوشمند ملی در ثبت احوال نیز انجام شده است.
وی یادآور شد: کسب رتبه برتر جشنواره شهید رجائی به مدت 3 سال متوالی نیز از دیگر دستاوردهایی است که در حوزه ثبت احوال طی سال های اخیر محقق شده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل ثبت احوال لرستان یادآور شد: گرایش مردم همیشه به اسامی امامان و ائمه معصومین بیشتر شده به گونه ای که نام امیرعلی طی چندین سال متوالی انتخاب نام اول برای فرزندانشان بوده است.
وی افزود: بعد از آن، انتخاب نام امیرحسین و حسین برای پسران و نام های فاطمه زهرا، فاطمه و زهرا برای دختران بیشترین انتخاب بوده است.
1920/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.