جمال مومیوند روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با بهره برداری از این معدن، تعداد مواد معدنی استان از 17 به 19 مورد افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: معدن فلزی الیگودرز 130 هزار تن ذخیره قطعی دارد و ظرفیت استخراج سالانه ان هشت هزار و 500 تن است که بهره برداری از آن زمینه لازم برای ایجاد صنایع وابسته را در استان فراهم می کند.
وی ادامه داد: مطالعات اولیه این حوزه سال ها قبل از پیروزی انقلاب انجام و متوقف شده بود که سال 95 مزایده آن انجام و پارسال مطالعات اکتشافی در منطقه گل زرد حد فاصل میان ازنا و الیگودرز آغاز شد.
مومیوند، کیفیت فلز این معدن را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: اکنون 60 درصد معادن استان سنگ های تزیینی هستند که با کشف معدن فلزی، ارزش افزوده استان از این بخش افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: در فازهای بعدی و در صورت شناسایی ذخیره های بیشتر، امکان ایجاد صنایع تبدیلی فراهم می شود اما هم اکنون ایجاد واحد فرآوری در جوار معادن به صورت قانون الزامی تصویب نشده است.
وی گفت: زون سنندج - سیرجان که شامل کانی های فلزی می شود از شمال غربی لرستان آغاز شده و تا ازنا و الیگودرز در شرق استان امتداد یافته است.
مومیوند با بیان اینکه امکان وجود طلا و نقره در همسایگی سرب و روی بسیار زیاد است گفت: معدن فلزی الیگودرز در فاز اول حدود 100 فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم فراهم می کند.
اکنون 17 نوع ماده معدنی از 127 معدن فعال استان استخراج می شود که با آغاز کار بهره برداری از معدن سرب و روی، این رقم به19 ماده می رسد.
ذخیره معادن استان 588 میلیون تن برآورد شده که عمده آن سنگ لاشه و تزیینی است.
سال گذشته 6 میلیون و 340 هزار تن ماده معدنی از استان لرستان استخراج شده که این میزان معادل 91 درصد تعهد استان است.
لرستان در حالی 2 درصد ذخیره سنگ کشور را دارد که 6 درصد میزان استخراح کشور را دارا است.
7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.