حتی نخبگان و نویسندگان و هنرمندان استان نیز که در هدایت و جهت ‌دهی افکار عمومی نقش تعیین کننده دارند، بعضا بر همین عقیده هستند و در اظهار نظرها و آثار هنری و قلمی خود به ترویج این عقیده و نظر می ‌پردازند.
غافل از این‌ که بیان و اشاعه چنین دیدگاه نادرستی تبعات منفی و آثار زیان باری در پی خواهد داشت که نبود مشارکت و استقبال لازم از سوی بخش خصوصی و سرمایه‌ گذار داخلی و خارجی به منظور سرمایه‌ گذاری در زمینه فعالیت ‌های اقتصادی و صنعتی استان از جمله آن‌ ها است.
بر همین اساس اتفاقا ممکن است همین اظهار فقر و نداری، محرومیت ‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد کما اینکه رسول گرامی اسلام(ص) فرموده ‌اند: هر کس خود را فقیر نشان دهد، فقیر خواهد شد.
همه این ‌ها در حالی است که استان لرستان به دلیل واقع شدن در مسیر ترانزیت جنوب شمال، هم‌ جواری با استان‌ های مرزی و صنعتی کشور، جایگاه قابل قبول استان در تولید محصولات کشاورزی و باغی و دامپروری، عرصه‌ های وسیع مرتعی و جنگلی، ذخایر عظیم معدنی، برخورداری از تعداد 9 شهرک صنعتی، یک منطقه ویژه اقتصادی، وجود نیروی کار کافی از جمله داشته ها و سرمایه های این استان می باشد که فراموش شده است.
و اگر بخواهیم از بعد اجتماعی و فرهنگی هم آن را تعریف کنیم می بینیم که امنیت لازم به لحاظ باورهای مذهبی و قومی، زمینه‌ های مناسب فرهنگی و بالاخره جاذبه‌ های کم‌ نظیر گردشگری دارای شرایط خوبی برای توسعه و سرمایه‌ گذاری و رونق اقتصادی است که در لرستان به چشم می خورد.
بنابراین استان لرستان نه تنها یک استان محروم نیست بلکه یکی از استان ‌های برخوردار در سطح کشور است.
به همین دلیل توسعه نیافتگی و یا کم توسعه یافتگی استان را در جای دیگری باید جست.
ما باید از این همه ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و ضعف های خود را به گردن نبودها و کمبودها نیندازیم.
لرستان خوب معرفی نشده و اگر خوب معرفی شود سرمایه گذاران به استان سرازیر می‌شوند و با نگاه منصفانه ایی به استان فرصت توسعه فراهم خواهد شد.
بر این اساس شایسته است که از این پس به جای اظهار تاسف و آه و افسوس و تکرار برداشت نادرست مبنی بر محروم بودن لرستان، بیشتر به ذکر ظرفیت‌ ها و توانمندی‌ های استان پرداخته شود و هر یک از مردم این دیار سرافراز و سرسبز سفیران ترقی و توسعه استان خود باشند و زمینه را برای ورود سرمایه و جذب آن در بخش ‌های صنعتی و گردشگری و کشاورزی و سایر بخش‌ های اقتصادی استان فراهم بیاورند.
لرستان با 11 شهرستان، 25 شهر و 2 هزار و 861 روستا، 28 هزار و 294 کیلومتر مربع مساحت و بیش از یک میلیون و 750 هزار نفر جمعیت، از نظر مساحت و جمعیت در رتبه شانزدهم کشور قرار دارد.
آب و هوای مناسب، خاک حاصل خیز، معادن غنی، جاده سراسری، راه آهن، فرودگاه و نیروی انسانی کارآمد و از همه مهم تر امنیت مطلوب از شاخصها و امتیازات لرستان برای سرمایه گذاری محسوب می شود.
لرستان با تولید سالانه حدود 3 میلیون تن انواع محصول زراعی، باغی، دامی و شیلات، وجود بیش از 6 میلیون واحد دامی ،800 هزار هکتار اراضی قابل کشت و 23 دشت مرغوب و حاصلخیز یکی از قطب های کشاورزی و دام پروری در کشور محسوب می شود.
این استان همچنین در زمینه تولید آبزیان به ویژه ماهیان سردآبی با تولید سالانه حدود 15 هزار و 500 تن ماهی در بین استان های غیر ساحلی کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
در بخش صنعت نیز لرستان با قرار گرفتن در بخش چین خورده زاگرس دارای ظرفیت های مناسب معدنی است، به طوری که از 64 ماده معدنی شناخته شده در کشور 26 نوع در این استان شناسایی و 18 نوع آن استخراج می شود.
*فعال رسانه ای
3210/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.