به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از کشاورزانی که امسال اقدام به کاشت سیر در سطح 2 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه جوانمرد کرده است، در این باره اظهار داشت: اغلب کشاورزان شهرستان پیازچه های سیر را برای کاشت به قیمت بسیار بالایی خریداری کردند به امید اینکه در برداشت محصول خود به یک سود حداقلی برسند اما متاسفانه نه تنها این امر محقق نشده بلکه امسال تمامی کشاورزانی که به کاشت این محصل دارویی خاص روی آورده اند با مشکل مواجه شده اند.
کامران ساکی با بیان اینکه متاسفانه بازار مطمئنی برای خرید محصول کشاورزان در استان و شهرستان وجود ندارد، عنوان کرد: عمده کسانی هم که حاضر به خرید این محصول در استان های دیگر هستند رقمی را پیشنهاد می دهند که برای کشاورز ضرر سنگینی به همراه دارد.
وی افزود: بنده پیازچه های سیر را برای کاشت به قیمت هر کیلو 15 هزار تومان خریداری کرده ام در حالی که خریداران رقم هزار تومان به ازای خرید هر کیلو سیر را پیشنهاد می دهند.
یکی دیگر از کشاورزانی که اقدام به کاشت سیر در سطح پنج هکتار از اراضی کشاورزی خود کرده است نیز گفت: متاسفانه سیرهای چینی که وارد بازار کشور شده عاملی برای ضربه زدن به اقتصاد کشاورزان سیرکار و روی دست ماندن محصولات آنان شده است.
وی با اشاره به اینکه سیرهای برداشت شده کشاورزان در حال از بین رفتن هستند، گفت: قیمت پایین سیر چینی باعث شده که محصول سیر کشاورزان خریداری نداشته باشد در حالی که کشاورزان شهرستان برای تولید این محصول هزینه های بسیار بالایی صرف کرده اند.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سلسله نیز در این باره اظهار داشت: سال گذشته کشاورزان شهرستان تنها در سطح حدود 40 هکتار از اراضی کشاورزی خود اقدام به کاشت سیر کردند در حالی که امسال این میزان به 150 هکتار رسید و همین امر عاملی برای اشباع سیر در بازار شهرستان شد.
اصغر حسینی با اشاره به اینکه کشاورزان شهرستان انباری برای نگهداری صحیح از سیرهای برداشت شده خود ندارند، عنوان کرد: متاسفانه اغلب کشاورزان شهرستان به دلیل نبود شرایط نگهداری صحیح از سیرهای برداشت شده به صورت سنتی آن ها را دپو کرده اند و همین امر باعث گندیدگی زودتر از موعد آن ها شده است.
وی با بیان اینکه در صورت ادامه این روند، تمامی سیرهای برداشت شده کشاورزان از بین می رود، خاطرنشان کرد: با اداره تعاون روستایی شهرستان رایزنی هایی شده که به صورت موقت و تا پیدا شدن خریداری که به قیمت محصول کشاورزان را خریداری نماید انباری را برای نگهداری از محصول کشاورزان به منظور جلوگیری از خرابی آن ها در اختیار کشاورزان شهرستان قرار دهند.
رئیس جهاد کشاورزی سلسله نیز در این باره اظهار داشت: امسال 150 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کاشت سیر اختصاص یافت.
رضا سوخته زاری با اشاره به برداشت بیش از 2 هزار تن سیر در شهرستان سلسله، افزود: این در حالی است که سال گذشته تنها حدود 500 تن سیر در شهرستان برداشت شد و کشاورزان مشکلی در فروش محصول خود نداشتند اما روی آوردن کشاورزان به سمت کاشت این محصول به امید رسیدن به سود بیشتر باعث اشباع بازار این محصول در شهرستان و بروز مشکل برای کشاورزان شد.
وی با اشاره به لزوم احداث صنایع فرآوری این محصول در شهرستان، گفت: اگر کارخانجات فرآوری آین محصول در شهرستان وجود داشته باشد کشاورزان با خیالی آسوده تر اقدام به کاشت این محصول می نمایند و در فروش آن نیز با مشکل مواجه نمی شوند.
بیش از 40 هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان سلسله وجود دارد.
7265/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.