به گزارش خبرآنلاین لرستان، مسعود رضایی با اعلام اینکه این طرح قبلاً در سالهای ۸۲، ۸۷ و ۹۲ اجرا شده است، بیان کرد: این طرح دربازه زمانی پنجساله اجرا میشود و از 21 مهرماه سال جاری و برای چهارمین دوره به اجرا درخواهد آمد.
رضایی هدف از اجرای این طرح را مواردی مانند نما، منظر، سیما و مشخصات فنی ساختمانها و عملکرد آنها در برابر حوادث و بلایای طبیعی اعلام کرد که باهدف بررسی وضعیت مسکن روستایی اجرا خواهد شد.
روستاههای بالای 20 خانوار مدنظر در جامعه آماری
وی تصریح کرد: در این طرح روستاهایی بهعنوان نمونه انتخاب میشوند؛ در جامعه آماری روستاهای بالای ۲۰ خانوارمدنظر است.
این مسئول افزود: در سطح استان ۳۱۰ روستا و ۵۹۷۴ واحد روستایی مورد ارزیابی قرارگرفتهاند که ۱۱ شهرستان شامل این طرح هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اظهار کرد: بهمنظور اجرای این طرح ۵۰ نفربهصورت مستقیم مشارکت خواهند داشت؛ نتایج حاصل از این آمارگیریها مورد تجزیهوتحلیل قرار میگیرد و در برنامهریزیهای آتی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
رضایی گفت: در این طرح روستاها باید به لحاظ کمی و کیفی موردبررسی قرار گیرند که ضمن مشخص کردن آمار مسکن روستایی نامقاوم در سطح استان، برنامهریزی مناسب جهت مقاومسازی واحدهای آسیبپذیر صورت خواهد گرفت.
این مقام مسئول بیان کرد: روستاها نقش بسیار مهمی که ازنظر اقتصادی و معیشتی در زندگی مردم دارند؛ نگاه مسئولین بر این بوده است تا به وضعیت اقتصادی و کالبدی روستاییان توجه بیشتری شود.
وی افزود: لرستان در مقاومسازی روستاهای ۳۱ درصد پیشرفت داشته است.
رضایی با اشاره به مؤلفههای اجرای طرح هادی گفت: در سطح کشور ۳۴ درصد طرح هادی در روستاها انجام شده است که این طرح مشمول روستاهای بالای ۲۰ خانوار است که این طرح مستلزم همکاری مردم و تأمین اعتبار بیشتری است.
تسهیلات 25 میلیون تومانی بانک ها به روستاهها
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: امروزه در بحث مقاومسازی روستاها دولت بستر مناسب را فراهم کرده است و بانکها هم با در اختیار گذاشتن تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی توانستهاند به روستاییان کمک کنند.
وی اضافه کرد: عمدتاً بانکها درزمینهٔ هماهنگی و نحوه اخذ تضمین همکاری خود را اعلام کردهاند و مردم نیز میبایست با استقبال از شرایط موجود نسبت به مقاومسازی واحد مسکونی خود اقدام کنند.
46