مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: با تندروی و جوسازی در فضای مجازی و حرفهایی که پایه علمی و کارشناسی ندارد نمیتوان از حق آبه استان لرستان دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در خرم آباد، رضا میرزایی در پاسخ به اظهارات و برخی جوسازیهای روزهای اخیر درباره تخصیص سهم آب لرستان گفت: بر اساس حسابداری تخصیص معاونت آب و آبفای وزارت نیرو، استان لرستان علاوه بر سهمیه تخصیص آب خود، حدود یکصد میلیون مترمکعب، اضافه برداشت میکند. لذا ما بایستی با مستندات و توجیهات منطقی و فنی و دلایل متقن از حق آبه استان دفاع کنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات تخصیص آب مربوط به زمان مدیریت فعلی آب منطقه ای لرستان نبوده، بلکه به چند دهه گذشته بر می گردد، تصریح کرد: برای حل مشکل تخصیص آب و اثبات حقانیت سه کار لازم است با اعتبارات استانی انجام شود.
وی بیان داشت: ابتدا لازم است که مطالعات طرح جامع آب استان برای افق ۱۴۲۵ انجام شود، کاری که سالهای گذشته در همه استانهای کشور انجام شده است. در مطالعات طرح جامع همه ظرفیت ها و پتانسیل های منابع آبی استان به طور کامل شناسایی میشود و مصارف مختلف آب استان برای توسعه در همه بخشها تا افق ۱۴۲۵ هم دقیقا مشخص خواهد شد.
میرزایی یادآور شد: ضرورت انجام مطالعات طرح جامع آب را بارها در سالهای گذشته وزارت نیرو به شرکت آب منطقهای لرستان اعلام کرده است که براساس مطالعات طرح جامع سهمیه تخصیص آب داده میشود و مستندات آن در بایگانی شرکت آب منطقهای موجود است و آخرین آن مربوط به هفتم مهرماه سال ۱۳۹۵ است.
وی افزود: دومین اقدام مهم تدقیق اراضی و لزوم تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی و به روز رسانی تخصیص های صادر شده است که با کمک سازمان جهاد کشاورزی استان بایستی انجام شود، با اینکار میزان برداشت های واقعی و اراضی تحت پوشش آنها کاملا مشخص می شود و بخش زیادی از تخصیص های قدیمی که فقط بر روی کاغذ بوده و تاکنون استفاده نشده است، آزاد خواهد شد و ما میتوانیم برای تخصیص های آزاد شده برنامه ریزی کرده و طرحهای جدیدی در سطح استان اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در خصوص سومین اقدام لازم در لرستان گفت: با توجه به اینکه آب مهمترین زیرساخت توسعه همه بخش ها اعم از کشاورزی، صنعت، شرب، خدمات و.... است، با این توصیف طرح آمایش سرزمینی که در سالهای گذشته انجام شده، متاسفانه آب محور نبوده است، لذا بسیار ضروری ست که طرح آمایش سرزمین استان به روزرسانی و آب محور شود.
میرزایی با بیان اینکه با حرکات پوپولیستی و عوام فریبانه نمیتوان تخصیص آب گرفت، گفت: با توجه به بحران آب که روز به روز تشدید می شود، از این به بعد هر طرحی که تخصیص آب نداشته باشد، سازمان برنامه و بودجه هم نمیتواند اعتباری به آن اختصاص دهد، بنابراین از همه دستاندرکاران از جمله نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، استاندار محترم لرستان و ریاست سازمان برنامه و بودجه استان استدعا دارم، تا دیرتر نشده و تخصیص های حوضه کرخه و دز نهایی و بسته نشده است، سریعا نسبت به تامین اعتبار این سه مورد یعنی مطالعات طرح جامع، تدقیق اراضی آبی و به روز رسانی طرح آمایش سرزمینی استان لرستان با محوریت آب اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان تاکید کرد: کلید توسعه استان لرستان، حل مشکلات تخصیص آب است، تا با تخصیص اعتبار کافی از محل اعتبارات استانی و حل اساسی مشکل تخصیص آب پاسخگوی مردم عصر حاضر و نسل آینده باشیم.