به گزارش ایرنا، سید صدرالدین موسوی روز دوشنبه در جلسه کارگروه تنظیم بازار و تامین ارزاق و کمیسیون هماهنگی تعزیرات حکومتی قم در استانداری با اشاره به این که استان قم صادرات دام زنده با قیمت پایین را انجام می دهد گفت: قم تولید کننده است نباید گوشت قرمز که یکی از اقلام مصرفی و ضروری در سبد خانوار است با قیمیت بالاتر نسبت به استان های همجوار توزیع شود.
وی افزود: قیمت گذاری سلیقه ای برروی اقلام ضروری خانوارها درست نیست از این رو باید توسط نظارت بازرسان نهادهای مربوطه افزایش قیمت ها کنترل شود تا در حق مردم اجحاف نشود.
وی با اشاره به این که باید آسیب شناسی در بازار صورت گیرد گفت: متولیان امر از جمله اتحادیه ها و اصناف باید در این حوزه ورود پیدا کنند و آسیب ها را تجزیه و تحلیل کنند تا برخی بر اساس دلال بازی و اهمال بازی باعث بالا رفتن قیمت ها در بازار نشوند.
موسوی بیان داشت: قیمت های کالاهایی از جمله گوشت قرمز، قند، شکر، چای، خرما و سایر موارد با راستی آزمایی از استان های همجوار استخراج شود تا وضعیت بازار را بهبود ببخشیم.
وی با بیان این که گوشت وارداتی به تنظیم بازار کمک می کند گفت: باید این گوشت ها در فروشگاه های بزرگ عرضه شوند تا گوشتی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد ضمن این که برای کنترل قیمت در بازار، تبلیغ و فرهنگسازی صورت بگیرد تا مردم از این گوشت ها استفاده کنند.

**مدیرکل دامپزشکی قم نیز دراین جلسه با اشاره به کاهش کشتار دام سبک در استان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 147 هزار راس دام در کشتارگاه ذبح شده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 156 هزار راس دام بوده کاهش داشته است.
مهدی رفیعی گفت:تاکنون 2 هزار و 267 راس دام سنگین وارد کشتارگاه شده که از این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 هزار و 130 راس دام بوده است که نشانگر افزایش کشتار دام سنگین در استان می باشد.
وی با اشاره به این که طی سه ماه امسال سه میلیون و 200 هزار قطعه مرغ وارد کشتارگاه ها شده ، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که سه میلیون و 700 قطعه مرغ بوده است که روند کاهشی را نشان می دهد.
وی از افزایش ورودی جمعیت دام طی سه ماه اول سال به میدان دام خبر داد و گفت: 151 هزار و 900 راس گوسفند و بز به میدان دام وارد شده اند که این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که 144 هزار و 500 راس دام بوده است، افزایش یافته است.
وی، اضافه کرد: آمار ورودی گاو و گوساله به میدان دام امسال 6 هزار و 700 راس بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که چهار هزار و 70 مورد بوده است افزایش را نشان می دهد.

**معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز دراین جلسه با اشاره به این که استان یکی از قطب های پرواربندی دام کشور است، گفت: قم با داشتن ظرفیت تولیدی بیش از 51هزار تن گوشت قرمز در سال 95 و نزدیکی آن به بازار مصرف تهران یکی از بزرگترین قطب ها تولید گوشت قرمز است.
حسین علی بیگی ادامه داد: این استان با داشتن بیش از 240 هزار راس گوسفند مولد و 480 هزار راس دام پروار در چرخه اقتصادی تاثیربسزایی داشته است علاوه بر چرخه اقتصاد، خوراک مصرفی مردم نیز وابسته به تولیدهای همین دامداران است.
وی آمار مقایسه ای از تولیدات دام و طیور استان طی دو سال گذشته ارائه کرد و گفت: در سال 94میزان تولید گوشت قرمز در استان 46 هزار و 585 تن بوده است که این آمار در سال 95 به 51 هزار و 281 تن رسید که رشد نه درصدی را به همراه داشت.
وی بیان داشت: 167 هزار و 667 تن شیر در سال 94 در این استان تولید شد که این آمار در سال 95 به 145 هزار و 494 تن رسید که نشانگر کاهش بیش از یک درصدی در این حوزه است.

** مسئول پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی قم در ادامه این جلسه، با اشاره به این که شبکه توزیع گوشت قرمز در این استان مشکل دارد گفت: گردش مناسبی درخصوص توزیع گوشت در قم صورت نمی گیرد و این امر باعث می شود تا گوشت گرم قبل از پایان تاریخ مصرف به خارج از استان توزیع شود.
وی افزود: در حال حاضر مشکلی برای تامین مرغ منجمد درقم نداریم چراکه به اندازه مورد نیاز استان مرغ منجمد ذخیره سازی شده است که باید به سرعت در بین عرضه کنندگان در سطح استان توزیع شود.
8138/ 6133/ گزارش: فرزانه پیری **انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.