به گزارش ایرنا، سید حسن رضوی روز سه شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در استانداری قم افزود: از نیمه دوم سال گذشته اقبال خوبی در حوزه سرمایه گذاری در سطح استان قم صورت گرفته است که این رونق در بخش صنعتی و گردشگری باعث ایجاد ظرفیت اشتغال و توسعه اقتصادی استان می شود.
وی افزود: بخش خصوصی در استان قم به خوبی فعالیت می کند به گونه ای که در چهارماهه امسال چهار برابر سال های گذشته زمین در شهرک های صنعتی قم واگذار شده است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
وی ادامه داد: در همین راستا بانک ها برای ارائه تسهیلات و مدیران مربوطه برای تسهیل در سرمایه گذاری باید برنامه هایشان را با سرعت به پیش ببرند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم با اشاره به این که هر نهادی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در استان قم فعالیت می کند گفت: در کنار دستگاه های اجرایی، بنیاد برکت و مستضعفان در حال اجرای طرح های عمرانی در روستاهای محروم استان قم هستند.
وی بیان داشت: توسعه استان قم با مجموعه کارهایی که در قبل و در حال حاضر انجام می شود روند رو به رشدی خواهد داشت.
وی با تاکید بر این که سه بخش دستجرد و کهک و سلفچگان دارای ظرفیت گردشگری هستند گفت: باید زیرساخت های گردشگری در این بخش ها تامین شود همچنین استان قم که محور گردشگری زیارتی است باید با ارائه خدمات پذیرای گردشگران و زائران داخلی و خارجی باشد.
رضوی اضافه کرد: بخش مرکزی با وجود معادن مختلف به عنوان ظرفیت معدنی استان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و در این حوزه برنامه ریزی های لازم انجام شود.
وی تجاری سازی محتواهای دیجیتال دینی و فرهنگی در استان را از دیگر توانمندی ها و زمینه های سرمایه گذاری برشمرد.
معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم نیز در این جلسه، ساماندهی زائران عراقی را مورد تاکید قرار داد و گفت: حوزه زائران عراقی رها شده است اگر زائر عراقی وارد استان نشود به کشورهای دیگر می رود و این امر از لحاظ اقتصادی برای ما مشکل ایجاد می کند.
یونس عالی پور ادامه داد: بنا به دستور استاندار قم در پایانه های مسافربری طرح ساماندهی زائران اجرایی شد تا زائران با کمترین مشکل مواجه شوند ضمن این که برای تکریم ویژه عراقیان نیاز به برنامه ریزی بیشتر و برگزاری جلسه با مسئولان کشوری در جهت حل مشکلات داریم.
در بخش دیگر این جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، پیشنهاد ثبت میراث ملی فرش ابریشم و سوهان قم به علت ویژگی های منحصربه فرد را ارائه داد.
عیسی رضایی با اشاره به این که بخش گردشگری نیاز به اعطای تسهیلات دارد گفت: تسهیلاتی که به صنایع داده می شود باید در بخش گردشگری نیز مورد اهتمام قرار گیرد تا از این طریق بخشی از مشکلات بخش خصوصی رفع شود.
وی بیان داشت: محور توسعه استان قم گردشگری زیارتی است و باید تسهیلات به این بخش مانند سایر بخش ها درنظر گرفته شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه، گفت: 961 واحد از جمله 512 واحد صنعتی و 449 واحد کشاورزی در سایت سازمان صنعت در سال گذشته برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند که از این تعداد، 617 مورد به بانک معرفی شده است.
احمد ذاکری افزود: 334 واحد از جمله 152 واحد صنعتی و 182 واحد کشاورزی تسهیلات دریافت کرده اند که کل تسهیلات پرداختی به بخش صنعت استان 2 هزار و 252 میلیارد ریال بوده است.
وی ادامه داد: طی بازدید نظارتی از 86 واحد صنعتی، شاهد 282 شغل جدید و تثبیت سه هزار و 620 مورد شغل بوده ایم که این امر نشانگر افزایش سرمایه گذاری و تولید و سطح اشتغال در استان قم است.
وی رشد صادرات در سال گذشته در قم را مورد اشاره قرار داد و گفت: کل صادرات غیرنفتی استان، به میزان 110 تن به ارزش 176 میلیون دلار بوده است که نسبت به آمار سال 94 که 172 میلیون دلار بود رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، مقابله با قاچاق کالا در سال گذشته را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: توانسته ایم با رونق تولید داخلی، یک هزار شغل در استان ایجاد کنیم از این رو برخورد مستقیم با قاچاق کالا منجربه تولید بیشتر می شود.
وی با اشاره به تنوع معدنی در استان قم گفت: تقویت بخش معدن در برنامه ششم و سیاست های توسعه ای در استان مورد توجه قرار گرفته است و برنامه های اجرایی آن پیگیری می شود.
وی ابراز داشت: دریاچه نمک منبع عظیم و سرشاری از انواع املاح معدنی است که ارزش تخمینی ذخایر آن بالغ بر 100 میلیارد دلار است در همین راستا سرمایه گذار آن انتخاب شده است تا بتواند در این حوزه ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: دریاچه نمک سرمایه و طلای سفید است که اگر بتوانیم اکسید منیزیم، کلرید سدیم و پتاسیم از آن استخراج کنیم علاوه بر ایجاد اشتغال، کمک شایانی به توسعه اقتصادی استان می شود.
ذاکری خاطرنشان کرد: در این دریاچه علاوه بر منیزیم ،می توان از شورابه ها بیش از 12 نوع کانی استحصال کرد که کاربردهای متنوعی درصنایعی چون تولید کودهای شیمیایی، کاغذ، عایق کاری، ضد یخ، مواد آرایشی، شیشه و سرامیک، شوینده ها، لاستیک سازی و پزشکی دارد.
وی خواستار همکاری دستگاه های مرتبط جهت تامین زیرساخت های لازم، شروع احداث جاده دسترسی فرج آباد – دریاچه نمک، ترغیب و تشویق سرمایه گذار منتخب جهت تسریع در شروع عملیات و انتخاب حوزه جغرافیایی قم جهت احداث کارخانه شد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و درحد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود 200 هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن در محدوده جغرافیایی استان قم قرار گرفته است و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است.
این دریاچه که در دهه های گذشته از طریق رودخانه های کرج، جاجرود، شور، قمرود و قره چای کاملا پرآب بوده است، اکنون با قطع حقابه ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی که باعث پیشروی آب های فراشور در سفره های زیرزمینی به سمت دشت ها و نابودی پوشش گیاهی و اکوسیستم منطقه شده، به یکی از کانون های فعال القاء ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.
وی به بسته های رونق تولید و اشتغال دربخش صنعت، معدن و تجارت در سال 96 نیز اشاره کرد و گفت: بسته های ارتقای توان تولیدی ملی، تامین مالی و سرمایه گذاری، جذب توسعه و تعمیق تکنولوژی، تجارت خارجی و اشتغال و توانمندسازی نیروی کار از جمله راهکارهای توسعه اقتصادی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم بیان داشت: اجرای طرح رونق تولید به صیانت و نگهداشت اشتغال بنگاه‌ های کوچک و متوسط با هدف رفع موانع و ارتقای تولیدات کمک شایانی می کند و در همین راستا 80 واحد تولیدی درخواست استفاده از تسهیلات بسته ارتقای توان تولید ملی کرده اند، ضمن این که بسته اشتغال و توانمندسازی نیروی کار برای پنج هزار و 758 تن اشتغالزایی می کند.
جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی، امروز با حضور زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سعید شیرکوند معاون این سازمان، سید مهدی صادقی استاندار قم و جمعی از مسئولان استانی در تالار امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.
8138/ 1175 گزارش از فرزانه پیری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.