به گزارش ایرنا از دفتر آیت الله احمد مبلغی، وی روز شنبه در نشستی علمی در قم افزود: عالمان دینی برای عملیات تطبیق دین بر زندگی، باید مطالعات ویژه و اقدام های در خوری را تدارک ببینند.
وی افزود: متحول شدن مقوله نیاز در انسان معاصر، مخاطره آمیز بودن سهل انگاری نسبت به تطبیق دین بر زندگی و تاثیر مثبت عمل تطبیق دین بر تعمیق معرفت دینی، دلایل ضرورت عملیات تطبیق دین بر زندگی را شکل می دهد.
مبلغی با اشاره به متحول شدن وضعیت نیازها در انسان معاصر گفت: تبدیل موضوع های گذشته به موضوع های پیچیده معاصر، پیدایش لایه های جدید در مسائل اجتماعی، پیچیده تر شدن مناسبات وشکل گیری گفتمان های اجتماعی، دستیابی به تکنولوژی و ابزارهای جدید و غیره، وضعیت نیاز در انسان را دچار تحولی اساسی کرده است.
وی با بیان این که بین انسان گذشته و انسان معاصر از حیث نیازها تفاوت هایی رخ داده است، گفت: در راستای پیشرفت تکنولوژی لازم است تکنیک های حضور بخشی به دین در جامعه و تعیین نوع حضور دین در اجتماع مورد بررسی جدی قرار گیرد.
مبلغی با اشاره به مخاطره آمیز بودن اهمال نسبت به تطبیق دین، گفت: اگر برای نسل کنونی، تصویر از چگونگی حضور دین در زندگی را ترسیم نکنیم، با 2 خطر «گسست نسلی» و «به چالش افتادن دین مداری» مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به مخاطره گسست نسلی گفت: یکی از کارهایی که حوزه با کمک دانشگاه برعهده دارد تخصصی کردن تطبیق مدام دین بر زندگی در حال نو شدن، است.
وی اضافه کرد: عملیات تطبیق و تجدید این عملیات، وظیفه ای اساسی است و اگر این امر را به حال خود رها کنیم، نسل های کنونی از نسل های پیشین، فاصله می گیرند، در نتیجه، به نوعی واکنش منفی نسبت به نسل گذشته روی می آورند و این خاستگاه آفت های بزرگ است.
مبلغی با اشاره به چالش افتادن دین مداری خاطرنشان کرد: اگر عالمان دین موضوع تطبیق دین بر شرایط جدید زندگی را جدی نگیرند و نسل های جدید را در این زمینه به حال خود رها کنند، بخش هایی از نسل جدید به یک سردرگمی شدید، شکننده و پرمخاطره نسبت با دین دچار خواهند شد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: این سردرگمی ناشی از آن است که برخی از تجربه های پیشین در تطبیق دین بر زندگی برای نسل جدید، بیگانه با زندگی احساس می شود و آن را برآورنده نیازهای خویش به صورت کامل نمی بینند و این به تصورات نادرست نسبت دین می انجامد.
مبلغی اظهار داشت: در شرائط فقدان ترسیم و تطبیق درست از دین، نسل های جدید، برای تطبیق دین در زندگی خود به سراغ تجربه نسل پیشین و در حال انقضا، می روند.
وی با اشاره به نقش تطبیق دین در تقویت معرفت دینی اظهار داشت: تولید معرفت دینی بدون تطبیق، راه نقص را می پیماید و در مسیر نادرست، ناقص و نارسا شکل می گیرد و اصولا بدون تطبیق به سرانجام و فرجام نمی رسد، بنابراین تطبیق دین بر زندگی، امری علمی و در عین حال مهارتی است.
مبلغی با اشاره به این که حوزه های علمیه لازم است مهارت تطبیق دین بر زندگی را در تعامل با جامعه تقویت کنند، گفت: اگر مهارت تطبیق برخاسته از دانش کافی نباشد، تطبیق دین به صورت سطحی انجام می گیرد.
وی گفت: تطبیق دین، نیازمند کار کارشناسی دقیق است و این تطبیق در هر زمان، به شناخت مختصات آن دوره نیازمند است، گرفتن مستقیم تطبیق دین از نسل گذشته بدون دخالت علمی، عملی و تدبیری عالمان زمان شناس دین، به دین آسیب می زند.
مبلغی اظهار داشت: عالمان زمان شناس دین، نباید اجازه دهند تا امر تطبیق دین برای نسل جدید، تابع محض تجربه نسل پیشین گردد.
7401 / 1175 تنظیم: بهمن اطمینان ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.