علی اکبر حق ویسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: دختران و پسرانی که به سن تکلیف نرسیده اند، به خصوص آن هایی که از نظر جثه کوچک و کم وزن هستند بهتر است روزه کامل نگیرند، روزه داری پیش از این سن بسته به میزان تحمل کودک، وضعیت عمومی سلامت و تغذیه وی متفاوت است.
وی ادامه داد: کودکان 9 تا 12 ساله و نوجوانان 13 تا 18 ساله که در سنین فعالیت جسمانی، ذهنی و نیز رشد و نمو قرار دارند، در صورت دریافت ناکافی مواد مغذی و انرژی در ماه رمضان در معرض لطمه های جبران ناپذیری قرار خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: به دختران 9 تا 12 ساله و همچنین نوجوانانی که در معرض خطر سوء تغذیه قرار دارند و تمام بیماران و حتی افراد به ظاهر سالمی که روزه داری منجر به علایم شدید بدنی از جمله ضعف فراوان در آن ها می شود نیز توصیه می شود که برای روزه داری با متخصص تغذیه و متخصصان بیماری ها مشورت کنند.
حق ویسی بیان کرد: اگر روزه داری برای کسانی منجر به سوخت شدید پروتیین های بدن شود، لازم است رژیم غذایی این افراد مورد بازنگری و کنترل قرار گیرد.
وی اضافه کرد: چون حجم معده این افراد نسبت به بزرگسالان کوچک تر است، باید به حجم غذای مصرفی آن ها دقت و تا جای ممکن وعده های غذایی آن ها را اضافه نمود؛ در این افراد، یک افطار سبک و کم چرب و سپس گنجاندن وعده شام با فاصله 2 تا سه ساعت توصیه می شود.
وی بیان کرد: این افراد باید از مصرف زیاد مواد قندی ساده از جمله زولبیا و بامیه، انواع شیرینی و نوشابه های گاز دار به ویژه در وعده سحری اجتناب نمایند، چون مصرف زیاد این مواد ابتدا سبب افزایش قند خون شده و در پی آن موجب افت قند خون می شود و توانایی یادگیری آن ها را در طول روز کاهش می دهد.
حق ویسی ادامه داد: برای افرادی که در سال نخست روزه داری قرار دارند رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروه های غذایی بسیار مهم و ضروری است.
وی اضافه کرد: هر چند بخش عمده انرژی دانش آموزان در زمان روزه داری باید از گروه غذایی نان و غلات تامین شود، اما منابع خوب پروتیینی مانند انواع گوشت، لبنیات، مغزها و حبوبات باید در برنامه غذایی آن ها گنجانده شود.
وی بیان کرد: مواد غذایی مقوی و پر انرژی مانند خرما، عسل، انجیر و مغزهای روغنی مانند بادام، فندق و پسته باید در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان قرار بگیرد.
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت قم توصیه کرد: در طول ماه مبارک رمضان از مصرف انواع مواد غذایی کم ارزش، که فقط پر کننده حجم معده هستند و نیز غذاهای آماده باید خودداری شود.
وی افزود: نوجوانانی که به هر علت نمی توانند غذای کافی و مغذی دریافت کنند، بعد از افطار بر اساس توصیه پزشک و متخصص تغذیه از شربت ها و قرص های ویتامین مناسب سن استفاده نمایند تا نگرانی های والدین برای ایجاد کمبودهای تغذیه ای در این ماه برطرف شود.
وی تصریح کرد: دانش آموزان باید همراه هر وعده غذایی از سبزی ها و میوه ها به علت دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن استفاده نمایند.
به گفته حق ویسی، مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف ماست در موقع شام و سحر به کودکان و نوجوانان روزه دار توصیه می شود.
/2085/ 1175خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.