به گزارش ایرنا، استاد دانشگاه و درمانگر اعتیاد، در این کارگاه آموزشی، با اشاره به این که رسانه ها باید نشان دهند، همه مخدرها اعتیاد آورند، گفت: برخوردهای رسانه ای با موضوع اعتیاد باید کارشناسی شده باشد تا مردم فکر نکنند، افراد معتاد همان کارتن خواب ها هستند.
هومان نارنجی ها، افزود: ماده مخدر گل که برخی از جوانان به خصوص دانشجویان آن را اعتیاد آور نمی دانند، ماده ای خطرناک، اعتیاد آور و دارای آثار منفی فراوان بر روی جسم و روح افراد است و حتی یک بار مصرف آن هم صدمه های زیادی را به مغز استفاده کنندگان وارد می کند.
ماده مخدر«گل» که در میان جوانان کشورهای مختلف رواج پیدا کرده است از خانواده ماده مخدر حشیش، اعتیاد آور و برای سلامتی بسیار مضر است، به نحوی که استفاده از آن درصد ابتلا به بیماری سرطان را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد.
وی با بیان این که باید با مهارت بخشی به خانواده ها از شیوع اعتیاد در کشور جلوگیری کرد، گفت: همه افراد باید بدانند درمان اعتیاد کاری بسیار دشوار و سخت است و نمی توان تضمین داد افرادی که معتاد می شوند بتوانند از این پدیده شوم نجات پیدا کنند.
نارنجی ها بیان کرد: هیچ کدام از انواع مواد مخدر، خاصیت درمانی ندارد و این سخن که عده ای می گویند با استفاده از این مواد می توان فشار و قند خون را کنترل کرد، از نظر علمی اشتباه و بی اساس است.
وی با اشاره به این که میزان کشفیات مواد مخدر در ایران برابر کل کشفیات این مواد در قاره اروپاست، افزود: جامعه جهانی باید از ایران به خاطر جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به سایر کشورها، قدردانی کند و این وظیفه رسانه های داخلی است که فداکاری نیروهای نظامی و انتظامی ایران را برای مقابله با مواد مخدر به نمایش بگذارند.
وی ادامه داد: ایران در راه مبارزه با مواد مخدر بیش از چهار هزار شهید و 13 هزار جانباز را تقدیم کرده و این موضوع نشان می دهد مبارزه با مواد مخدر یکی از اصول مهم نظام اسلامی برای حفاظت از سلامت مردم ایران و سایر کشورهای جهان است.
این استاد دانشگاه گفت: تقویت کانون خانواده و نظارت بر رفتار فرزندان، اقدام های موثری برای کاهش آمار اعتیاد در کشور است که باید در رسانه ها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دوست نامناسب می تواند تا میزان قابل توجهی فرد را به سمت استفاده از مواد مخدر بکشاند و این وظیفه والدین است که با قرار دادن قانون در محیط خانواده بر رفتار فرزندان خود نظارت کنند.
وی ادامه داد: آموزش های لازم در خصوص ضررهای استفاده از مواد مخدر باید از همان دوران کودکی و نوجوانی به افراد ارائه شود تا آن ها متوجه شوند مصرف تفریحی در برخورد با مواد مخدر معنایی ندارد و همه انواع مواد مخدر اعتیاد آور هستند.
این درمانگر اعتیاد گفت: سیگار، قلیان و الکل دروازه های ورود به اعتیاد می باشد و فرزندانی که در محیط های آلوده به این مواد رشد می کنند بیش از دیگران در معرض اعتیاد به مواد مخدر هستند.
وی افزود: مبارزه با مواد مخدر باید به یک گفتمان جمعی تبدیل شود چرا که دولت به تنهایی نمی تواند با این پدیده شوم برخورد کند و حضور همه قشرهای مردم در این مسیر لازم است.
وی ادامه داد: اعتیاد به مواد مخدر زندگی فردی و اجتماعی فرد مصرف کننده را به خطر می اندازد و هزینه های سنگینی را به دولت تحمیل می کند؛ در بسیاری از مواقع درمان ترک اعتیاد به نتیجه ای نمی رسد، بنابراین در مسیر مبارزه با مواد مخدر بهترین راه پیشگیری است.
نارنجی ها گفت: این که تصور شود اعتیاد تنها بدنه ضعیف و بیکار جامعه را دربرمی گیرد، اشتباه است و این آسیب اجتماعی امروز در میان تمام قشرهای مردم رواج دارد.
وی با اشاره به این که باید با تشکیل اتاق های فکر ضررهای انواع مخدرها را به اطلاع مردم رساند، افزود: مواد مخدر صنعتی نیز مانند مواد مخدر سنتی و حتی بدتر از آن است و می تواند صدمه های جبران ناپذیری را به افراد مصرف کننده وارد کند.
وی ادامه داد: نوجوانان و جوانان باید بدانند خطر اعتیاد در کمین آن هاست و نمی توان با تصور این که «من معتاد نمی شوم» به سمت استفاده تفریحی از مواد مخدر رفت.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که هم اکنون بیش از 2 هزار سایت مشغول به تبلیغ مواد مخدر هستند، گفت: این درحالی است که تمام مخدرها، به سلامت افراد آسیب می رسانند و تبلیغ این مواد برای لاغری، افزایش هوش، بیداری و کاهش احساس درد بیماری ها، دروغ و بی اساس است.
این کارگاه آموزشی با تلاش دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم برگزار شد و در آن، اصحاب رسانه با روش های نوین اطلاع رسانی پیرامون آسیب های استفاده از مواد مخدر در سطح جامعه آشنا شدند.
7405/ 1175 خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.