به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، آیت الله سید احمد خاتمی درحاشیه بازدید از دوازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم در گفت وگویی اظهار کرد: دربازدیدی که از این نمایشگاه داشتیم، الحمدالله دیدیم که نشاط نشربسیار زیاد است و ناشران آمار خوبی از کتاب هایی که منتشر کرده اند، ارائه دادند.
وی با اشاره به این که در این عرصه همه باید دست به کار شوند، اظهار کرد: بحمدالله صدا و سیما در امر اطلاع رسانی برای این نمایشگاه خوب وارد شده و تاثیر خود را هم گذاشته، واقعا صدا و سیما برای نشر فرهنگ، ابزار تاثیرگذاری است.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: دراین گرانی بازار کتاب، باید به مردم کمک شود تا بتوانند کتاب تهیه کنند، به ویژه برای دانشجویان و طلبه ها این مساله، مساله قابل توجهی است.
وی اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه ها، سالی یک بار کم می باشد و بهتر است که 6 یا 3 ماه یک بار نمایشگاه های کتاب تخصصی و غیرتخصصی برگزار شود و به گونه ای باشد که مدام این تنور نشاط فرهنگی کتاب به فضل خداوند گرم باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: الحمدالله دیدیم که ناشران هم کتاب های خوب به خصوص در عرصه مباحث اسلامی و دفاع مقدس به مخاطبان عرضه کرده اند.

* یکی از شاخص های توسعه فرهنگی میزان سرانه مطالعه است
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در حاشیه این نمایشگاه گفت: یکی از شاخص های توسعه فرهنگی جامعه، میزان سرانه مطالعه در جامعه می ‌باشد.
وحید فرجی اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی می ‌تواند در آگاهی و دانش مردم تاثیرگذار باشد از این رو برپایی نمایشگاه استانی این امکان را در اختیار اهالی قلم و دوستداران کتاب قرار می ‌دهد تا به آثار مورد علاقه خود دست یابند.
وی افزود: به همین منظور نمایشگاه کتاب انگیزه خوبی است تا مردم با فرهنگ کتابخوانی اُنس بیشتری پیدا و تحول های سازنده اجتماعی و فرهنگی در مناطق کشور ایجاد کنند، عرضه مستقیم کتاب با تخفیف قابل توجه و ایجاد جریان های مناسب ادبی و فرهنگی و فضای جذاب و بانشاط فرهنگی می ‌تواند از تاثیرهای برگزاری نمایشگاه کتاب استانی باشد و این کار از فعالیت های خوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمام ادوار مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب می ‌تواند یک رویداد بزرگ فرهنگی باشد، هر ساله هنگام برگزاری نمایشگاه کتاب، شور و نشاط فرهنگی در استان شکل می‌ گیرد که در نوع خود بی‌ نظیر است.
وی با بیان این که همه باید تلاش کنیم تا اولویت مردم مطالعه و کتابخوانی باشد، گفت: دستگاه‌ های فرهنگی می ‌توانند برنامه ‌ریزی کنند تا مردم در برنامه روزانه خود وقت بیشتری را برای خواندن بگذارند و باید از طریق برنامه‌ های فرهنگی و هنری، مطالعه در برنامه روزانه مردم بیشتر گنجانده و این مساله در جامعه نهادینه شود.

* قم نیازمند یک فضای نمایشگاهی مناسب به ویژه در حوزه کتاب است
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم نیز درحاشیه برگزاری این نمایشگاه گفت: یکی از مطالبه های جدی مردم قم این است که با توجه به این که شهر مقدس قم ام القرای جهان اسلام است، یک مرکز نمایشگاهی در شان قم در حوزه کتاب و سایر حوزه ها داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلیان، نبود یک فضای نمایشگاهی مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را یکی از مشکلات برگزاری چنین نمایشگاه هایی در قم دانست و گفت: سال گذشته که این نمایشگاه در مصلای قدس برگزار شد، در حدود ٤٠٠ ناشر در موضوع های مختلف شرکت داشتند ولی هنگامی که فضای نمایشگاه محدود باشد، نمی توانیم شاهد حضور حداکثری ناشران در نمایشگاه استان باشیم.
دوازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم، تا هفتم اسفند ماه سال جاری صبح ها از ساعت ٩ تا ١٢ و عصرها از ساعت ١٦ تا ٢١ در ٥ طبقه ساختمان مجتمع ناشران واقع در خیابان معلم در مساحت ١٥ هزار متر مربع با حضور ٢٨٦ ناشر از استان های مختلف کشور در موضوع های گوناگون پذیرای علاقه مندان کتاب است.
این نمایشگاه با همکاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران، شهرداری قم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم، شرکت تعاونی ناشران قم، مجتمع ناشران، اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، موسسه فرهنگی ناشران کودک و نوجوان استان قم و اداره کل کتابخانه های عمومی قم، برگزار می شود.
7406/ 6133/ تنظیم کننده: عباس منجمی ** انتشاردهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.