به گزارش ایرنا،حسن بلخاری روز پنجشنبه در همایش نکوداشت حمدالله مستوفی افزود: مستوفی در کنار علوم جغرافی، تاریخ و ادبیات به هنر تصحیح یا به تعبیر خودش تنقیح هم آراسته بوده و آن را در حد کمال به انجام رسانده است.
وی اضافه کرد: این بسیار شور انگیز است که 700 سال پیش قبل از آن که اروپا ادراک دقیقی از متن و تصحیح داشته باشد در ایران کسی پیدا می شود که بنا به عشق بلند خود به شاهنامه دست به تصحیح آن بزند و 6 سال از عمر خود را صرف مقدمه ظفرنامه کند.
این استاد دانشگاه تهران گفت: حمدالله مستوفی که خود و خانواده اش درباری بودند رذیلتی که گاه در میان درباریان به چشم می خورد را نداشت و گواه این موضوع نیز همین تصحیح شاهنامه از سوی وی است.
وی در ادامه با استناد به کتاب بوطیقا یا فن شعر ارسطو که در آن معتقد است شعر، سخن مخیل موزون و نه موزون صرف است و در این معنا شاعر خود یک مبدع است،گفت: براساس این دیدگاه می توان حمدالله مستوفی را نه‌ تنها یک مورخ صرف بلکه بنا به قریحه و روح بلند وی شاعر نامید و همچنین نباید فراموش کرد شعر در فلسفه مقام بلندی دارد.
بلخاری در ادامه با قدردانی از برگزاری این همایش ملی در قزوین گفت: انجمن مفاخر کشور تمام تلاش خود را برای برگزاری همایش بین المللی در شان شخصیت حمدالله مستوفی در سال آینده به کار می بندد.
همایش نکوداشت حمدالله مستوفی عصر امروز پنجشنبه با رونمایی از مقبره مرمت شده وی پایان می یابد.
این مورخ قزوینی در سال های 680 تا 750 هجری قمری می زیسته و هم اکنون مزارش در محله ملک ‌آباد قزوین به عنوان یک اثر تاریخی و گردشگری پا برجاست.
سه اثر مهم مستوفی به نام های نزهت القلوب، ظفرنامه و تاریخ گزیده در علوم جغرافیا و تاریخ نگارش شده اند و از شهرت بالایی برخوردارند.
مستوفی نخستین تصحیح شاهنامه را انجام داده و به درخواست دوستان خود سرودن کتاب تاریخی را در بحر متقارب به سبک شاهنامه انجام داده است.
7388*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.