به گزارش ایرنا با افتتاح نمایشگاه سراسری کتاب، قزوین در روزهای اخیر شاهد برگزاری یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی سالانه خود است.
برای حضور در دوازدهمین نمایشگاه کتاب قزوین 334 ناشر در این رویداد فرهنگی حضور یافته اند از این تعداد 23 ناشر استانی هستند.
48 هزار عنوان جلد کتاب در این نمایشگاه که از روز جمعه 11 اسفند به مدت 6 روز برپا شده به نمایش و عرضه گذاشته شده است.
در حاشیه برگزاری این نمایشگاه،جمعی از ناشران حضور یافته در آن، خواسته ها و انتظارات خود را با خبرنگار ایرنا مطرح کردند.

**زمان نمایشگاه کتاب قزوین تمدید شود
نماینده انتشارات امیرکبیر و علمی فرهنگی در این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: خواسته بسیاری از ناشران حاضر در این نمایشگاه تمدید زمان نمایشگاه تا 18 اسفندماه است.
رضا مرادی افزود: بار خرید اصلی مردم در روزهای پنجشنبه و جمعه برابر با 17 و 18 اسفندماه است اما متاسفانه این نمایشگاه تا 16 اسفندماه برگزار می شود.
وی اضافه کرد: امیدواریم مسئولان استانداری،شهرداری،فرهنگ و ارشاد و نمایشگاه در خصوص این مطالبه ناشران تا حد ممکن همکاری داشته باشند تا حداقل بخشی از هزینه های جابه جایی کتاب ها ودیگر مسایل برای ناشران تامین شود.
مرادی خاطر نشان ساخت: البته امیدواریم در کنار تمدید برای تبلیغات این نمایشگاه در سطح شهر و رسانه ها و صدا وسیما نیز اقدام شود تا مردم با آگاهی و اطلاع کافی برای خرید کتاب اقدام کنند.
وی با اشاره به ادعای بالا بودن قیمت کتاب و ناتوانی مردم از خرید این محصول فرهنگی،افزود: در سالهای اخیر بینش مردم تغییر کرده و به سمت خرید کتاب های با محتوا و ناشران معتبر پیش رفته است.
مرادی همچنین گفت: مردم از خرید کتاب هایی که قیمت کاذب روی آنها درج شده باشد، خودداری می کنند.
این فعال صنعت نشر همچنین خاطرنشان کرد: خوشبختانه قزوین از استان هایی است که در سال های گذشته نیز استقبال خوبی از نمایشگاه آن وجود داشت.

**جلوی هجوم فضای مجازی و تخریب بازار کتاب گرفته شود
مسئول نشر ثالت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بازار نشر با هجوم فضای مجازی و سایبری روز به روز رو به افول رفته و در این وضعیت تیراژ کتاب ها به حداقل ممکن رسیده و در این شرایط مسئولان باید چاره ای اساسی بیاندیشند.
محسن توسلی افزود: امیدواریم این روند لطمه منفی بیشتری بر روی صنعت چاپ و نشر نداشته باشد و از تخریب بیشتر بازار کتاب و نشر با تدابیر مناسب مسئولان پیشگیری شود.
وی با اشاره به مشکلات بازار نشر در کشور،ادامه داد: ناشران بزرگ در بخش های مختلف از جمله ادبیات ترجمه کتاب های خود را در دسترس علاقه مندان قرار می دهند اما خیلی از ناشران دیگر این کتاب ها را با ترجمه دیگر بدون کیفیت چاپ و روانه بازار می کنند که در این رابطه باید شاهد نظارت باشیم.
توسلی افزود: همین مورد از جمله دلایلی است که کتابخوان ها را کتاب زده می کند و در نتیجه سرانه مطالعه کتاب در جامعه کاهش می یابد.
این فعال نشر کتاب ادامه داد: همچنین میزان ناکافی بن اختصاصی برای خرید کتاب از جمله عوامل دیگری هستند که موجب می شوند مردم در خرید کتاب ها انگیزه و اشتیاق کافی را نداشته باشند.
وی اضافه کرد: تخفیف این نمایشگاه ها نیز تاثیر چندانی در داغ کردن بازار نمایشگاه و کتابخوانی ندارد چون بسیاری از فروشگاه ها محصولات فرهنگی خود را در برهه های مختلف سال با تخفیفات 20 و 30 درصدی به مردم عرضه می کنند.
توسلی با اشاره به استقبال خوب مردم قزوین از این نمایشگاه تا روز دوم گفت: متاسفانه این نمایشگاه روز پنجشنبه ندارد و چون از بعدازظهر جمعه 11 اسفندماه آغاز به کار کرده عملا یک روز و نیم کمتر از یک هفته زمان این نمایشگاه است.
وی افزود:امیدواریم تدابیری اندیشیده شود که حداقل روز پنجشنبه 17 اسفندماه این نمایشگاه برای بازدید و خرید مردم تمدید شود.

**لزوم حذف ممیزی های بی مورد در حوزه نشر کتاب
مسئول نشر آموت نیز در این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: من به عنوان یک ناشر و نویسنده به این نتیجه رسیده ام که نباید از هیچ مسئولی انتظار حمایت داشته باشم بلکه باید تنها در زمین خود برای کشت محصول اقدام کنم.
یوسف علیخانی اضافه کرد: اگر ناشری برای چاپ،بازاریابی،تبلیغ و فروش محصول خود اقدام کند قطعا موفق خواهد بود ولی اگر صرفا به خرید کتاب چاپی خود توسط مسئولان بسنده کند در کار خود توفیق نخواهد یافت.
وی با انتقاد از روش کاسبانه بسیاری از ناشران افزود: بسیاری از ناشران با دریافت مبالغی کتاب های شاعران،نویسندگان،مترجمان و مولفان را چاپ کرده و با وانت جلوی خانه وی تحویل می دهند که این روند اشتباه و به ضرر بازار کتاب است.
این نویسنده و فعال نشر اضافه کرد:این افراد صنعت نشر را نابود می کنند درحالی که ناشر واقعی بعد از چاپ کتاب توانایی معرفی و تبلیغ و رساندن آن را به مخاطب دارد و پوتین های خود را برای عرضه کتاب به 2 هزار کتابفروش در سطح کشور پوشیده است.
وی اضافه کرد: تنها درخواست ما از مسئولان این است که از قوانین دست و پاگیر و بروکراسی را از چرخه حذف کنند و نسبت به سانسورها و ممیزیهای بی مورد در یک کتاب با تیراژ 500 عدد صرف نظر کنند.
علیخانی همچنین گفت: کتاب چیز خطرناکی نیست و نباید از آن ترسید.
وی با اشاره به انتشارات آموت افزود:خوشبختی بزرگ ما این است که کلمه آموت از این خاک برخاسته و پسوند الموت است و بخشی از نویسندگان و مترجمان قزوینی را در این نشر مورد حمایت قرار داده ایم.
علیخانی افزود: مردم قزوین از نظر کتابخوانی بهترین مردم ایران هستند و در روز نخست نمایشگاه با رکورد زنی 120 جلد از کتاب خاما-آخرین رمان من- که نصف حوادث آن در قزوین به وقوع می پیوندد به فروش رفت.

**نمایشگاه های کتاب باید دائمی شوند
مسئول انتشارات استانی ادیب قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از سال 78 در کار چاپ و نشر کتاب هستم و تاکنون 54 عنوان کتاب را وارد بازار نشر کرده ام.
محمدباقر ادیب مجابی افزود: باید نمایشگاه های کتاب به صورت مستمر و دائمی برگزار شوند و البته زمان برگزاری این نمایشگاه نیز باید با برنامه ریزی در فرصتی مناسب نه آخر سال در نظر گرفته شود.
وی افزود: در این مدت مردم به دنبال خریدهای شب عید و بهاره هستند و همین نامناسب بودن زمان نمایشگاه موجب شده است که نمایشگاه کتاب از استقبال چندانی برخوردار نباشد.
وی به مشکلات ناشران نیز اشاره کرد و افزود: افزایش نرخ کاغذ و خرید به صورت نقدی،وجود نداشتن مرکز پخش و فقدان حمایت های لازم از سوی دولت از جمله مهم ترین مشکلات صنعت کتاب است.
وی اضافه کرد: قیمت بالای کتاب ها نیز که موجب کاهش خرید کتاب و در نتیجه کاهش تیراژ کتاب شده است که در صورت کمک دولت از قبیل خرید کتاب،سرمایه گذاری و توجه بیشتر می توان برای حل بخشی از این مشکلات اقدام کرد.
دوازدهین نمایشگاه کتاب قزوین تا 16 اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی این استان پذیرای علاقه مندان و بازدیدکنندگان است.
6101*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.