مدیرکل میراث فرهنگی قزوین گفت: اگرارادتی در میان مسئولان قزوین به عارف وجود دارد، اجازه دهند تندیس عارف که از سال ۷۵ تهیه شده در میدانی که به نام او مزین است نصب شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین در نشست هشتاد و چهارمین سالگرد عارف قزوینی شاعر آزادیخواه که در سرای کتاب مینوی خرد برگزار شد، گفت: متاسفانه در میدان عارف به یک بیت شعر از عارف که با خط استاد پیله چی نوشته شده بود، رحم نکردند.
وی ادامه داد: عارف قزوینی در محله پنبه ریسه به دنیا آمد؛، همان محله ای که برخی مدیران شهری و استان قزوین اصرار دارند با بولدوزرها باقیمانده بافت تاریخی قزوین را تخریب کنند.
حضرتی با اشاره به این جمله عارف که" باید از بد گفتن مردمان بد مضایقه نکرد" خاطرنشان کرد: عارف شبیه خلوت خود بود.
وی با بیان این پرسش که چرا عارف بایستی احساس تنهایی کند، گفت: عارف پای هر حرکتی را امضا نکرد و با موج سواران همگام نشد.
وی افزود: در واقع افرادی که آمدند و گفتند مشروطه خواه هستند نه تنها مشروطه خواه نبودند بلکه یک دیکتاتور تمام عیار بودند
گفتنیاست در این مراسم محمد علی حضرتی به معرفی کتاب چرخ بی آیین نوشته فرهود صفرزاده و نامههای عارف قزوینی نوشته مهدی به خیال پرداخت.
عاطفه ای که در عارف است رمز تمثیل اوست
دکتر حکاک نیز در خصوص شعر اصیل و ویژگی های آن گفت:شاعر اصل کسی هست که در تاریخ ادبیات جایگاه خوبی برای خود دارد و کسی نمی تواند جایگاه او را از او پس بگیرد.
وی افزود: اگر عاطفه نباشد شعر شعر نیست ،نظم است وکسی که تجربه شاعرانه و عاشقانه ندارد تنها یک مجسمه بی روح است از این جهت عارف قزوینی شاعری کاملا ممتازاست.
حکاک ادامه داد:اسلوب شعر عارف شیرینی و روانی است.تخیل در شعر عارف زیاد نیست ولی تخیلی هست که تنها منحصر به خود اوست و آن پیوند عشق و سیاست و صنعت است.زبان عارف زبان محاوره است که در زمان خودش امری بدیل بوده است که در زمان حاضر تبدیل به ناهنجاری شده است.
وی تصریح کرد:عارف شاعر تک بیت هاست و این اوج هنرنمایی اوست.ولی غلط دستوری در شعر او بسیار است.
عارف را میتوان از بنیانگذاران کنسرت در ایران دانست.
حسین میثمی استاد دانشگاه وموسیقیدان نیز با اشاره به مضامین شعر عارف قزوینی گفت:سبک شعری عارف شبیه شاعران هم دوران خود نیست ولی نشان میدهد که او در مخاطب شناسی موفق بوده است چرا که توازن بین شعرهای سیاسی و عاشقانه و اجتماعی هنر عارف است.
وی افزود: برگزاری کنسرت برای مخاطبین از مهم ترین فعالیت های عارف در کنار تصنیف های اوست.