به گزارش ایرنا، عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در نشست انجمن های زیست محیطی قزوین افزود: باغستان سنتی یک میراث بزرگ است و در لزوم حفظ آن شکی نیست اما در طول سال های اخیر هم تخریب هایی در آن صورت گرفته که بخشی از آنها قانونی و اجتناب ناپذیر و بخشی دیگر هم خلاف قانون بوده است.
وی اضافه کرد: در اسفندماه سال 93 مقام معظم رهبری به طور قاطع بر جلوگیری از تخریب فضای سبز و جنگل ها تاکید کردند و به تاسی از تاکیدهای ایشان در دوره چهارساله استانداری بنده در کردستان کمتر از 2هزار متر تغییر کاربری داشتیم که آن هم اجتناب ناپذیر بود و در حالی که یک سال و نیم قبل از آن 6هزار تغییر کاربری در باغستان های این استان شده بود.
وی با بیان اینکه از زمان اصلاحات ارضی تاکنون دیدگاه های اقتصادی با هدف درآمد بیشتر موجب تخریب فضای سبز و جنگل ها شده است،ادامه داد: ما از حساسیت سازمان های مردم نهاد در حفظ و جلوگیری از تخریب باغستان ها قدردانی و استقبال می کنیم.
وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد با مشاوره های تخصصی خود می توانند برای انجام اقدام های حفاظتی، مردم و مسئولان را هشیار و حساس کنند.
زاهدی، جلوگیری از تخریب باغستان، تامین آب، راه و اقتصادی کردن باغ ها را از موارد مهم در حفظ باغستان های سنتی قزوین عنوان کرد و ادامه داد: مهم ترین مساله به لحاظ فیزیکی تامین آب است که برای آن جلسه ای هم تشکیل و مقرر شد آب این باغستان ها به 2 روش از راه پساب های محمودآباد و بخشی از آن هم از طریق آب رودخانه ها به مدت پنج سال تامین شود.
وی اضافه کرد:البته این راه حل موقتی است و در طول این پنج سال باید مشاور با مطالعه دقیق در این زمینه برای تامین آب پایدار، امنیت و راه های دسترسی این مجموعه به ما راهکار ارائه کند.
زاهدی خاطرنشان کرد: راه های این باغستان پیچیده بوده و برای استفاده گردشگری و سهولت مسیر آب رسانی آن باید نسبت به یک طرفه کردن راه آن به صورت تخصصی و کارشناسی شده اقدام شود.
زاهدی افزود:حتی برای مدیریت این باغستان نیاز به مشاوره های تخصصی داریم تا از تغییر کاربری در محدوده باغ های سنتی جلوگیری شود کما اینکه در یک مورد بنده از این کار با وجود آن که درختی هم در منطقه مورد نظر وجود نداشت، جلوگیری کردم.
استاندار قزوین همچنین در پاسخ به دغدغه های انجمن های زیست محیطی استان درباره حریم باغستان در ناصر آباد که خاک درجه یک داشته و مناسب زراعت است و قرار است به میدان جدید تره بار تغییر کاربری دهد قول پیگیری داد.
در پایان این نشست چند تن از فعالان انجمن های زیست محیطی به بیان دغدغه های خود درباره باغستان های قزوین پرداختند.
شهر قزوین دارای 2 هزار و 611 هکتار باغستان سنتی است که جنوب، شرق و غرب این شهر را احاطه کرده اند.
در دهه های اخیر بخش زیادی از باغستان سنتی قزوین به دلیل توسعه شهر تخریب و نابود شده اند.
7388*3013
خبرنگار: پریسا نوروزی**انتشار دهنده: رضا اولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.