به گزارش ایرنا، منوچهر گرجی روز دوشنبه در نشست هم اندیشی استانی خاک در قزوین که با حضور جمعی از کارشناسان حوزه آب و خاک و بهره برداران کشاورزی برگزار شد،افزود: امنیت غذایی فقط کمیت نیست بلکه باید کیفیت آن نیز مورد توجه قرار گیرد همان گونه که بی توجهی به خاک کشور بحران آب را به دنبال خواهد داشت.
وی اظهار کرد: توجه به مدیریت خاک، ضمن افزایش کیفیت آن تاثیر قابل توجهی بر افزایش کمی منابع آب و بهره‌وری آن و همچنین ارتقای کیفیت آب دارد بنابراین حفاظت از خاک، ضمن کاهش هزینه ها و افزایش درآمد کشاورزان، باعث افزایش بهره‌وری آب نیز خواهد شد.
گرجی با بیان اینکه 99 درصد غذای انسان ها در جهان بواسطه خاک تولید می شود،گفت: تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی، تولید پوشاک، چوب ،گیاهان دارویی ، تنظیم گازهای هوا و تعادل بخشی به آن، دفن پسماندها، تصفیه آلاینده‎ها و فاضلاب، کاربرد عمرانی، صنعتی، داروسازی و تولید انرژی از جمله خدمات و کاربرد خاک در جامعه است اما به تازگی بشر از این منبع خدادادی غافل شده است.
رییس انجمن علوم خاک ایران در ادامه با اشاره به کمبود آب در کشور گفت: حدود 80 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده می شود که بستر آن خاک است و اگر مدیریت مناسبی برای خاک اندیشیده نشود این منبع نیز دچار چالش می شود بنابراین بهبود مشکل آب در کشور بدون مدیریت خاک امکان‎پذیر نخواهد بود.
وی در ادامه بر لزوم اهمیت و توجه به خاک بمنظور تداوم حیات بشری تاکید کرد و خاطر نشان کرد: با مدیریت های خاص ، بهینه و حفاظت بر خاک می توان از تخریب و آسیب خاک جلوگیری کرد.
انجمن علوم خاک ایران با نام انجمن گروه خاک شناسی از سال ۱۳۵۱ در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با هدف همبستگی بیشتر بین دانشجویان و اعضای آموزشی، بحث و تبادل نظر در مسائل آموزشی حوزه خاک و همکاری در تشکیل کنفرانس ها و گردش های علمی با پنج نفر اعضای هیأت مدیره و عضویت ۲۴ نفر مؤسس تشکیل، و اولین کنگره خاک­شناسی درهمان سال در دانشکده کشاورزی کرج برگزار شد.

**ایمنی غذا در کنار تامین امنیت غذایی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی است
مدیر کل محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش گفت: امنیت غذایی و ایمنی غذا ( تولید غذا عاری از آلودگی ) به عنوان 2 رسالت مهم وزارت جهاد کشاورزی، مورد توجه جدی مدیران و کارشناسان این وزارتخانه است.
وی اظهار کرد: هر ساله با افزایش جمعیت، نیاز به تولید غذا در جامعه و همچنین فشار بر منابع پایه آب و خاک برای بهره وری بیشتر به منشور تامین امنیت غذایی افزایش می یابد که اگر چاره ای مناسب در این خصوص اندیشیده نشود با مشکل مواجه خواهیم شد.
مدیر کل محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: محدودیت منابع پایه، آلودگی،کمبود منابع آلی، شوری آب و خاک، فرسایش و تغییر کاربری زمین و استفاده ناصحیح از نهاده های کشاورزی شامل کود و سم از مهم ترین عوامل تهدید کننده امنیت غذایی وهمچنین اراضی کشاورزی کشور است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این همایش گفت: تعادل و هماهنگی مناسب بین حفظ منابع پایه آب و خاک و توسعه پایدار بخش کشاورزی ضروری به شمار می رود.
علی اکبر متقی فرد افزود: افکار عمومی جامعه باید متوجه حفظ منابع پایه آب و خاک باشد زیرا توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی در صیانت از این منابع خدادادی است.
وی به اهمیت دشت حاصلخیز قزوین در تامین امنیت غذایی کشور و استان اشاره کرد و گفت: قزوین ظرفیت مستعدی در این زمینه دارد و در همین در این راستا فعالیت های مطالعاتی قابل توجهی از دهه 40 و 50 با تشکیل سازمان عمران در دشت قزوین صورت گرفته است.
متقی فرد تصریح کرد: قزوین با تولید سالیانه 6 میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی علاوه بر تامین امنیت غذایی استان بخشی از نیازهای کشور را تامین می کند.
استان قزوین با دارا بودن یک درصد از خاک ایران نزدیک به پنج درصد محصولات کشاورزی کشور را تامین می کند.
6104*3013
خبرنگار: ناصر نیلی**انتشار دهنده: رضا اولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.